Skip to content

Milloin ja miten Wi-Fi poistetaan käytöstä

15 de heinäkuu de 2021

Sammuta Wi-Fi, kun et käytä sitä, esimerkiksi kun laitteesi käyttävät Ethernet-kaapeleita tai kun olet poissa kotoa. Tai sammuta Wi-Fi käytöstä turvallisuuden parantamiseksi tai säästääksesi sähköä. Wi-Fi: n poistaminen käytöstä on melko yksinkertaista. Koska Wi-Fiä käyttäviä laitteita on paljon, varmista, että tunnistat, mitä haluat tehdä, ennen kuin sammutat asiat tai irrotat virtajohdot. Nämä tiedot ovat merkityksellisiä mobiililaitteille, kuten Android ja iPhone, sekä kaikkien merkkien ja mallien kannettaville tietokoneille, työasemille ja reitittimille.

Päätä, miksi haluat poistaa Wi-Fi-yhteyden käytöstä

Ennen kuin sammutat Wi-Fi-yhteyden, päätä miksi haluat poistaa sen käytöstä. Tämä määrittää parhaan tavan poistaa Wi-Fi käytöstä. Syitä Wi-Fi: n poistamiseen käytöstä ovat palvelun hinta ja kohtuuhintaisuus, Wi-Fi-yhteyden tarve tai Wi-Fi-yhteyden turvallisuuskysymykset. Sinun ei ehkä tarvitse poistaa Wi-Fi-yhteyttä käytöstä; sen piilottaminen muilta voisi ratkaista ongelman. Voit myös poistaa Wi-Fi-yhteyden käytöstä vianetsinnän varalta, jos verkossasi on ongelma, kuten silloin, kun verkkosivusto ei lataudu. Toinen syy on, jos Wi-Fi-verkon käytettävissä olevaan kaistanleveyteen vaikuttaa sitä käyttävien laitteiden määrä. Wi-Fi: n poistaminen käytöstä tässä tapauksessa voi tehdä paitsi laitteestasi nopeamman myös myös laitteita, jotka käyttävät tällä hetkellä Wi-Fi-yhteyttä.

Jos haluat lopettaa Internetistä maksamisen

Wi-Fi: n poistaminen käytöstä ei laske Internet-laskusi hintaa, ellei sinulla ole pay per per-käyttöohjelmaa. Jos haluat poistaa Internet-palvelun käytöstä eikä vain sammuttaa laitteen tai verkon Wi-Fi-signaalia, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi (ISP). Ainoa tapa lopettaa Internet-palvelun maksaminen on ottaa yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja lopettaa palvelu.

Et käytä Wi-Fi-yhteyttä

Poista reitittimen langaton signaali käytöstä tai poista se käytöstä, jos et käytä sitä. Joissakin kodeissa ei ole langattomia laitteita, eikä langattomalla signaalilla näissä tapauksissa ole mitään tarkoitusta. Toinen syy poistaa Wi-Fi käytöstä on, kun verkossa on hidas Wi-Fi-yhteys. Kun Wi-Fi on hidas, sammuta Wi-Fi tablet-laitteellasi tai puhelimellasi ja käytä matkapuhelinoperaattorin verkkoa nopeammin.

Se on turvallisuusriski

Jos et käytä Wi-Fi-verkkoasi tai jos sinun ei tarvitse käyttää sitä, poista se käytöstä, jos olet huolissasi turvallisuudesta. Jos Wi-Fi on päällä jatkuvasti ja etenkin, jos et koskaan vaihtanut SSID: n tai oletusreitittimen oletussalasanaa, kun asennit reitittimen ensimmäisen kerran, naapurin (tai kodin ulkopuolella istuvan) ei ole vaikea päästä verkkoon murtamalla langattoman salasanasi. Jos haluat pitää Wi-Fi-yhteyden päällä ja parantaa turvallisuutta, vaihda langattoman salasana turvallisemmaksi ja estä tuntemattomat laitteet asettamalla MAC-osoitesuodatus. Toinen vaihtoehto turvallisuuden lisäämiseksi sen sijaan, että Wi-Fi poistettaisiin käytöstä reitittimestä, on poistaa se käytöstä laitteesta. Esimerkiksi, jos käytät puhelintasi tai tablettiasi hotellissa tai kahvilassa ja olet huolissasi siitä, että joku lähellä olevista henkilöistä saattaa nuuskia Internet-liikennettäsi, poista Wi-Fi käytöstä laitteessa varmistaaksesi, että mitään tietojasi ei siirretä verkon kautta .

Haluat piilottaa Wi-Fi-yhteyden

Jos et halua poistaa Wi-Fi-yhteyttä käytöstä reitittimestäsi, mutta haluat piilottaa sen siten, että jonkun on vaikea muodostaa yhteyttä verkkoon, piilota SSID, joka on verkkosi nimi. Kun piilotat tai lopetat SSID-lähetyksen, Wi-Fi-yhteys ei ole pois päältä. SSID: n piilottaminen vaikeuttaa kutsumattomien vieraiden etsimistä ja yhteyden muodostamista verkkoon.

Kuinka kytkeä Wi-Fi pois päältä puhelimissa ja henkilökohtaisissa tietokoneissa

Joidenkin langattomien laitteiden Wi-Fi-asetuksia on helpompi hallita kuin toisia. Vaikka vaihtoehdot saattavat olla hieman erilaiset joissakin laitteissa, Wi-Fi-asetukset löytyvät yleensä samasta paikasta tai vastaavien nimien valikoista. Poista Windows käytöstä poistamalla Wi-Fi käytöstä Ohjauspaneelin kautta. Tämä estää tietokonetta muodostamasta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, kunnes otat sen uudelleen käyttöön. Toinen vaihtoehto on poistaa Wi-Fi käytöstä Windowsin tehtäväpalkista.

Wi-Fin poistaminen käytöstä Windowsin tehtäväpalkista.

Kannettavien tietokoneiden etu- tai sivupuolella on yleensä fyysinen Wi-Fi-kytkin, joka kääntämällä pois päältä -asentoon fyysisesti sammuttaa Wi-Fi-antennin, mikä on sama kuin Wi-Fi-yhteyden poistaminen käytöstä ohjauspaneelin kautta. Kytke Wi-Fi takaisin päälle siirtämällä kytkin Päälle-asentoon. Poista Wi-Fi käytöstä macOS: ssa siirtymällä valikkoriville ja napsauttamalla Wi-Fi -kuvaketta ja valitse sitten Poista Wi-Fi käytöstä.

Wi-Fi: n poistaminen käytöstä macOS: ssa,

Joissakin tietokoneissa on mahdollisuus poistaa Wi-Fi käytöstä näppäinyhdistelmällä, joka yleensä sisältää toimintonäppäimen ylimmällä rivillä. Etsi näppäimistöltä avain, jossa on langaton kuvake, ja paina sitten joko Fn tai Siirtää -näppäin ja langaton avain Wi-Fi-yhteyden kytkemiseksi päälle ja pois päältä. Älypuhelimet tarjoavat Asetukset-sovelluksessa ohjelmistokytkimen, joka sammuttaa Wi-Fi-yhteyden. Esimerkiksi iPhonessa tämä on sisään asetukset > Wi-Fi. Jos käytät toista puhelinta tai tablettia, etsi samanlainen valikko tai sovellus, joka sanoo Langattomat nettiyhteydet, Verkkoyhteydettai Verkko ja Internet.

Android 10: n Wi-Fi-asetukset.

Android 10: n Wi-Fi-asetukset.
Voit myös estää laitteitasi muodostamasta yhteyttä automaattisesti Wi-Fi-verkkoihin.

Kuinka sammuttaa Wi-Fi reitittimestä

Wi-Fin poistaminen käytöstä langattomalta kotireitittimeltä ei välttämättä ole yhtä helppoa kuin puhelimelta tai tietokoneelta. Joissakin reitittimissä on fyysinen painike, joka sammuttaa Wi-Fi-yhteyden. Jos reitittimesi tekee, sammuta langaton signaali painamalla sitä. Jos reitittimesi ei ole näin rakennettu, poista Wi-Fi käytöstä hallintakonsolissa. Prosessi ei ole sama kaikilla reitittimillä. Esimerkiksi joissakin Comtrend-reitittimissä siirry kohtaan Lisäasetukset > Langaton > Perus ja sammuta Ota langaton käyttöön vaihtokytkin. Poista Wi-Fi käytöstä useissa Linksys-reitittimissä osana Langattoman verkon perusasetukset muuttamalla Langaton verkkotila että VINOSSA. Jos reitittimessäsi ei ole sisäänrakennettua ominaisuutta Wi-Fi: n sammuttamiseksi, yksikön virran katkaiseminen kokonaan sammuttaa Wi-Fi: n. Reitittimen sammuttaminen poistaa käytöstä kaikki muut kuin Wi-Fi-toiminnot, kuten langalliset yhteydet.

Poista Wi-Fi käytöstä poistamalla sovittimet ja antennit

Jos tietokone käyttää irrotettavaa Wi-Fi-sovitinta (kuten USB-muistitikkua), sen poistaminen poistaa sen Wi-Fi-radiot käytöstä. Noudata käyttöjärjestelmän suositeltuja ohjeita näiden sovittimien irrottamiseksi. Virheellinen poisto voi aiheuttaa tietojen menetystä. Joissakin langattomissa reitittimissä on ulkoiset irrotettavat antennit. Näiden antennien poistaminen estää reitittimen kykyä käyttää Wi-Fi-yhteyttä, mutta ei lopeta Wi-Fi-signaalin lähetystä.

Sammuta Wi-Fi-virta

Monilla sovittimilla ja joillakin reitittimillä on edistyneet määritysvaihtoehdot Wi-Fi-radioiden lähettimen tehon hallitsemiseksi. Tämän ominaisuuden avulla järjestelmänvalvojat voivat säätää verkon langattoman signaalin kantamaa (käytetään usein tehon ja signaalin voimakkuuden vähentämiseen pieniin tiloihin asennettuna). Jos reitittimesi ei tue langattoman yhteyden poistamista käytöstä, vaihda lähetys (jota usein kutsutaan Tx) virta 0: een, jotta Wi-Fi voidaan poistaa käytöstä. Jos langattomalta reitittimeltä puuttuu ominaisuuksia, kuten mahdollisuus säätää TX-virtaa tai poistaa Wi-Fi käytöstä, päivitä laiteohjelmisto asentamaan uudet hallintavaihtoehdot. Katso lisätietoja reitittimen mallin valmistajan ohjeista.