Skip to content

Milloin Windows 10 on käyttöikänsä lopussa?

16 de kesäkuu de 2021

Microsoft ei toteuta samaa käyttöiän loppuprosessia Windows 10: ssä kuin aiemmissa Windows-versioissa. Tulevaa Windows-versiota ei ole asennettavissa. Sen sijaan Windows 10 -käyttäjänä sinun on vain annettava Windows 10: n päivittää itsensä loputtomiin. Vanhemmat Windows 10 -versiot saavuttavat palvelun loppu mutta tällä on suurelta osin merkitystä, jos pidät Windows 10: n päivitettynä.

Mitä elämän loppu tarkoittaa?

Aikaisemmat Windows-versiot olivat Microsoftin ohjelmistojen elinkaaren alaisia. Microsoft toteaa: ”Jokaisella Windows-tuotteella on elinkaari. Elinkaari alkaa, kun tuote vapautetaan, ja päättyy, kun sitä ei enää tueta. Tämän elinkaaren tärkeimpien päivämäärien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä siitä, milloin päivittää, päivittää tai tehdä muita muutoksia ohjelmistoosi. ”

Miksi Windows 10 on erilainen?

Windows 10 on kehitetty palvelusovellukseksi, joten sinun ei tarvitse huolehtia uusien versioiden tai päivitysten asentamisesta. Prosessi on samanlainen kuin esimerkiksi käyttämäsi selain, jota päivitetään säännöllisesti ilman mitään huomiota tai vaivaa. Nämä päivitykset sisältävät säännöllisiä parannuksia, joiden tarkoituksena on helpottaa Windowsin käyttöä.

Kuinka voin varmistaa, että minulla on viimeisin päivitys?

Jos olet käyttänyt Windows 10: tä jonkin aikaa, olet todennäköisesti huomannut suuria tai pieniä päivityksiä muutaman viikon välein. Mutta jos et ole vielä varma, voit pakottaa Windows 10: n päivittämään seuraavalla tavalla:

  1. Valitse näytön vasemmassa alakulmassa Windows-logo. Valitse valikosta asetukset (vaihde) -kuvake.

    Windowsin työpöytä päävalikossa

  2. Sen Windowsin asetukset -näytössä Päivitys ja suojaus.

    Windowsin asetukset -näyttö

  3. Yläosassa Windows päivitys Tarkista päivitystila. Jos olet ajan tasalla, sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta. Jos et ole täysin päivitetty, valitse Tarkista päivitykset ja noudata sieltä tulevia ohjeita.

    Windows Update -näyttö