Skip to content

Milloin Windows 7: n elinkaari päättyi?

14 de kesäkuu de 2021

Windows 7: n elinkaaren loppu, joka tunnetaan myös nimellä elämän lopputapahtui tammikuussa 2020. Tuolloin Microsoft lopetti kaiken tuen Windows 7 -käyttöjärjestelmälle, mukaan lukien maksettu tuki, ja kaikki päivitykset, myös tietoturvapäivitykset. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta voit jatkaa tietoturvapäivitysten ja teknisen tuen vastaanottamista. Ennen tammikuua 2020 käyttöjärjestelmä oli välivaiheessa, joka tunnetaan nimellä laajennettu tuki. Tämän vaiheen aikana Microsoft tarjosi maksettua tukea, mutta ei lisenssin mukana tullutta ilmaista tukea. Lisäksi Microsoft jatkoi tietoturvapäivitysten toimittamista, mutta ei suunnittelu- ja ominaisuuspäivityksiä.

Mitä ’elämän loppu’ tarkoittaa?

Elämän loppu on päivä, jonka jälkeen sitä tekevä yritys ei enää tue sovellusta. Windows 7: n käyttöiän päättymisen jälkeen ihmiset voivat jatkaa käyttöjärjestelmän käyttöä, mutta omalla vastuullaan. Uusia tietokoneviruksia ja muita haittaohjelmia kehitetään jatkuvasti, ja ilman tietoturvapäivityksiä niiden torjumiseksi käyttäjätiedot ja yleinen Windows 7 -järjestelmä muuttuivat haavoittuviksi.

Miksi Windows 7: n elinkaari loppuu?

Windows 7: n elinkaari on samanlainen kuin aiemmissa Microsoft-käyttöjärjestelmissä. Microsoft toteaa:

”Jokaisella Windows-tuotteella on elinkaari. Elinkaari alkaa, kun tuote vapautetaan, ja päättyy, kun sitä ei enää tueta. Tämän elinkaaren tärkeimpien päivämäärien tunteminen auttaa sinua tekemään tietoisia päätöksiä siitä, milloin päivittää, päivittää tai tehdä muita muutoksia ohjelmistoosi. ”

Päivittäminen Windows 10: een

Jos käytät edelleen Windows 7: ää, päivitä Windows 10: een, joka on nykyinen Windows-versio. Vuonna 2015 julkaistu Windows 10 tukee sovelluksia, joita voidaan käyttää useilla laitteilla, mukaan lukien tietokoneet, tabletit ja älypuhelimet. Se tukee myös kosketusnäyttöä, näppäimistöä ja hiirtä. Lisäksi Windows 10 on nopeampi kuin Windows 7 ja tarjoaa useita hyödyllisiä etuja. Näiden kahden käyttöliittymän välillä on eroja, mutta yhtäläisyyksiä on riittävästi, jotta Windows-käyttäjänä pystyt nopeutumaan nopeasti. Windows 10 -latausprosessi on yksinkertainen keskitason edistyneille tietokoneen käyttäjille; toiset saattavat haluta kutsua apua tietokonetietoiselle ystävälle. On epätodennäköistä, että joudut päivittämään uudelleen, kun siirryt Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Tämä käyttöjärjestelmä on suunniteltu ohjelmistopalvelusovellukseksi, mikä tarkoittaa, että se päivitetään säännöllisesti automaattisesti uusilla ominaisuuksilla ja tietoturva-parannuksilla.