Skip to content

Milloin Windows 8 on käyttöikänsä lopussa?

15 de kesäkuu de 2021

Microsoft ottaa Windows 8 -käyttöjärjestelmän loppuun käytöstä tammikuussa 2023, mikä tarkoittaa, että se lopettaa kaiken tuen, mukaan lukien maksettu tuki, ja kaikki päivitykset, myös tietoturvapäivitykset.

Laajennettu tuki

Vuodesta 2023 vuoteen Windows 8 on välivaiheessa, joka tunnetaan nimellä ”laajennettu tuki” Tämän vaiheen aikana Microsoft tarjoaa edelleen maksettua tukea – vaikkakaan ei Windows 8 -lisenssin sisältämää ilmaista tukea – ja tarjoaa tietoturvapäivityksiä, mutta ei suunnittelu- ja ominaisuuspäivityksiä.

Mitä ’elämän loppu’ tarkoittaa?

”Elinkaaren loppu” tarkoittaa sitä, että sovelluksen valmistaja ei enää tue sovellusta. Windows 8: n käyttöiän päättymisen jälkeen voit jatkaa käyttöjärjestelmän käyttöä, mutta tekisit sen omalla vastuullasi. Uusia tietokoneviruksia ja muita haittaohjelmia kehitetään jatkuvasti, ja ilman tietoturvapäivityksiä niiden torjumiseksi tietosi ja järjestelmäsi ovat haavoittuvia.

Miksi Windows 8 -tuki loppuu?

Windows 8: n elinkaaren loppu on samanlainen kuin aiemmissa Microsoft-käyttöjärjestelmissä. Microsoft toteaa:

”Jokaisella Windows-tuotteella on elinkaari. Elinkaari alkaa, kun tuote julkaistaan, ja päättyy, kun sitä ei enää tueta. Tämän elinkaaren tärkeimpien päivämäärien tunteminen auttaa tekemään tietoisia päätöksiä siitä, milloin päivittää, päivittää tai tehdä muita muutoksia ohjelmistoosi. ”

Päivittäminen Windows 10: een

Lopulta päivität Windows 10: een, mutta sinä päätät, suoritatko sen nyt vai myöhemmin. Ajattele, että mitä nopeammin teet sen, sitä nopeammin voit alkaa nauttia uuden käyttöjärjestelmän eduista. Esimerkiksi Windows 10 (julkaistu vuonna 2015) tukee sovelluksia, jotka käyttäytyvät samalla tavalla eri laitteissa. Siinä on myös henkilökohtainen digitaalinen avustaja Cortana. Windows 10 -latausprosessi on yksinkertainen keskitason edistyneille tietokoneen käyttäjille. Toiset saattavat haluta kutsua tietokoneen taitavan ystävän apua.