Skip to content

Minecraftin turvallisuusvinkkejä Minecraftersin vanhemmille

18 de heinäkuu de 2021

Jos olet noin 5-13-vuotiaan lapsen vanhempi, olet todennäköisesti perehtynyt Minecraft-nimiseen peliin. Se on ”hiekkalaatikko” tiilirakentamisen tyyppinen peli, joka on saatavana useilla alustoilla, mutta lapsille se on muutakin kuin vain videopeli. Minecraft antaa lasten taipua luoville lihaksilleen rakentamalla ja tutkimalla. Sen avulla he voivat myös olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa sosiaalisella tasolla. Itse asiassa he näyttävät kehittävän aivan toisen kielen, josta vanhemmille tulee yhä ulkomaalaisempi ääni. Vaikka sinulla ei ole aavistustakaan, mistä puolet asioista he puhuvat, on helppo nähdä, että heillä on hauskaa. Vaikka Minecraft ei näytä olevan liian kauhean väkivaltainen – paitsi satunnaiset räjähtävät lampaat tai siat – sinun ei pitäisi olla liian huolissasi siitä. Kuitenkin, kuten useimmat vanhemmat, sinulla on todennäköisesti vielä muutama huolenaihe siitä, että annat lapsesi pelata Minecraftia, varsinkin kun he näyttävät viettävän tuntikausia näissä esteisissä Minecraft-virtuaalitodellisuusmaailmissa verkossa. Vanhempana sinun täytyy miettiä, kenen kanssa lapsesi pelaavat verkossa, mitä he tekevät, ja jos tapahtuu jotain, josta sinun pitäisi olla huolissasi.

Online Stranger Danger

Ajatus ”muukalaisvaarasta” on usein fyysinen, tosielämän tyyppinen harjoittelu, mutta samoja käsitteitä voidaan soveltaa myös verkossa. Varmista, että Minecrafter tietää, etteivät kaikki online-tilassa ole heidän ystävänsä ja että jopa ihmiset, jotka sanovat olevansa lapsia, eivät välttämättä ole lapsia ja voivat olla henkilö, jonka kanssa heidän ei pitäisi puhua. Varmista, että he tietävät, että verkossa olevat ihmiset saattavat yrittää huijata heitä toimittamaan henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten heidän nimensä, koulunsa tai osoitteensa, missä he asuvat, ja muita tietoja heistä. Huijarit voivat myös kohdistaa lapsia yrittämään heitä hankkimaan äidin tai isän luottokorttitiedot, ehkä oletetulla palkinnolla, että he saavat siitä jotain hienoa. Keskustele lapsillesi tällaisista asioista ja varmista, että he eivät koskaan anna nimeään, sähköpostiosoitettaan, osoitettaan, koulutietojaan tai mitään muuta henkilökohtaista. On myös tärkeää varmistaa, että heidän Minecraftissa käytetty online-alias ei sisällä mitään osaa heidän oikeasta nimestään tai edes kaupungin nimestä, jossa asut.

Suojaa haittaohjelmilta

Ennen kuin annat Minecrafter-laitteesi käyttämään moninpelitilaa, jossa he ovat yhteydessä muihin internetin pelaajiin pelin sisällä, varmista, että käyttämällään laitteella on uusimmat käyttöjärjestelmälle asennetut suojauskorjaukset ja että kaikki muu, mitä he käyttävät peliin päivitetään myös, kuten verkkoselain ja itse Minecraft-peli. Jos lapsesi on kohtalaisen kokenut Minecrafter ja ollut verkossa jonkin aikaa, on todennäköistä, että he ovat löytäneet Minecraft-modien ja muiden Minecraft-harrastajien kehittämien latausten maailman. ”Modit” voivat olla todella hienoja lisäparannuksia Minecraftiin, mikä mahdollistaa kaikki uudet Minecraftiin liittyvät kokemukset lapsellesi. Valitettavasti hakkerit ja huijarit voivat luoda haittaohjelmia, jotka maskeeruvat Minecraft-moduuleina, ja lapsesi saattaa ladata sen ja tartuttaa tietokoneensa haittaohjelmilla, vakoiluohjelmilla, kiristysohjelmilla ja kaikilla muilla pahoilla. Paras tapa suojata Minecrafter ja tietokoneesi on varmistaa, että virustorjuntaohjelmisto on ajan tasalla. Jos tietokoneellasi ei vielä ole virustorjuntaa, voit valita paljon ilmaisia, joten sinun ei tarvitse ostaa mitään. Harkitse toisena puolustuslinjana säännöllisten tarkistusten suorittamista joidenkin vakoiluohjelmien poistotyökalujen avulla, jotta saisit haittaohjelmat, jotka etulinjan skannerisi on saattanut unohtaa.

Tarkista heidät

Joskus ainoa tapa tietää, mitä lapsesi kanssa tapahtuu, on tarkkailla häntä ollessaan Minecraft-maailmassa. Pistäydy heille ja tarkista, kenen kanssa he keskustelevat. Kysy heiltä, ​​puhuvatko he kenellekään, joka ei ole todellinen ystävä, selvitä, mitä he sanovat, ja varmista, että he eivät juttele satunnaisten vieraiden kanssa. Useimmilla Minecraft-palvelimilla on julkinen chat-toiminto, jonka näkevät kaikki palvelimella olevat. Tämä käynnistetään, kun käyttäjä painaa T avain. Jotkut palvelimet sallivat yksityiset käyttäjien väliset viestit, mutta kaikki palvelimet eivät tee niin, etkä voi sanoa, tekevätkö ne, ellet tarkastele käytettävissä olevien palvelinkomentojen luetteloa (painamalla / avain). Jos lapsesi haluavat puhua ystäviensä kanssa ollessaan Minecraft-palvelimilla, saattaa olla parasta saada heidät käyttämään Skypeä tai muuta yksityistä keskustelualustaa ja vaatia heitä antamaan sinun hyväksyä kaikki ystäväsi lisäykset varmistaaksesi, että he vain puhuvat ystäväsi jotka olet hyväksynyt, eikä satunnaisia ​​vieraita.

Käytä lapsilukkoa

Jos lapsesi ovat kuin useimmat, he ovat todennäköisesti liimattu YouTubeen tuntikausia päivässä, ja YouTubessa on paljon Minecraftiin liittyvää sisältöä. Jotkut Minecraft-sisältöä tuottavista YouTubereista ovat tietoisia siitä, että heidän yleisönsä voi koostua suurimmaksi osaksi 6–12-vuotiaista lapsista, ja he yrittävät pitää kielen ja sisällön ikään sopivalla tasolla. Valitettavasti on joukko muita YouTubereita, jotka eivät vain välitä kuka kuuntelee ja pudottavat f-pommin f-pommin jälkeen, jolloin vanhemmat rypistyvät ja juoksevat lastenhuoneisiinsa etsimään mykistyspainiketta. Emme ole nähneet lopullista luetteloa ”perheystävällisistä” Minecraft YouTubereista, mutta teimme jonkin verran tutkimusta ja löysimme joitain nimiä, jotka näyttävät olevan puhtaalla puolella. LDShadowLady, IHasCupquake, SmallishBeans, Aphmau, Stampylonghead ja Paulsoaresjr ovat joitain puhtaampia YouTubereita, joissa on Minecraftiin liittyvää sisältöä. Sen lisäksi, että kerrot lapsillesi, mitkä katsella ja mitkä välttää, toinen vaihtoehto on ottaa YouTube-vanhempien valvonta käyttöön. Osa sopimattomasta sisällöstä saattaa silti tavoittaa lapsesi, mutta ainakin se on parempi kuin ei sisällön suodatusta lainkaan.