Skip to content

Missä ovat Google Chromen kameran ja mikrofonin asetukset?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Valitse kolme pistettä Siirry sitten Chromen oikeaan yläkulmaan asetukset > Yksityisyys ja turvallisuus > Sivuston asetukset.
 • Vaihtoehtoisesti voit valita Lukko -kuvake URL-osoitteen vieressä Chromen yläosassa ja valitse sitten Sivuston asetukset.
 • Jos olet jo estänyt tai sallinut pääsyn sivustolle, palaa kameran ja mikrofonin asetuksiin ja valitse sitten Nollaa käyttöoikeudet.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten sallitaan tai estetään kameran ja mikrofonin käyttö Chromessa. Ohjeet koskevat kaikkia työpöydän laitteita, joissa on uusin Chrome-versio.

Chrome-kameran ja mikrofonin asetukset

Google Chromen avulla voit hallita, millä verkkosivustoilla on pääsy verkkokameraan ja mikrofoniin. Voit esimerkiksi sallia YouTuben käyttää tietokoneesi mikrofonia estämällä Skypeä tekemästä samaa. Sama koskee tietokoneen kameraa. Kun annat verkkosivustolle pääsyn verkkokameraan tai mikrofoniin tai estät sen, Chrome tallentaa kyseisen verkkosivuston asetukseen, jota voit muuttaa milloin tahansa.

Jos haluat estää verkkosivustoa pääsemästä mikrofoniin tai kameraan tai jos haluat sallia verkkosivuston käyttää niitä, voit tehdä sen Chromen asetusvalikossa.

 1. Avaa Chrome ja valitse Chrome-valikko, jota edustaa kolme pystysuoraa pistettä oikeassa yläkulmassa.

 2. Valitse asetukset.

  Voit käyttää Asetukset-valikkoa pikanäppäimellä. Paina Windowsissa Alt+F tai Alt+Etai F10 jota seuraa Välilyönti. Paina Mac-tietokoneessa Komento+, (pilkku).

 3. Selaa alaspäin ja valitse Pitkälle kehittynyt.

 4. Alla Yksityisyys ja turvallisuus valitse Sivuston asetukset.

 5. Valitse joko Kamera tai Mikrofoni päästäksesi kumpaankin asetukseen.

Lisää vaihtoehtoja sivuston asetuksiin

Jos sinulla on useita mikrofoneja tai kameroita, voit valita, mitä niistä käytetään kromin oletuslaitteena.

Estä kaikki käyttöoikeudet koko ajan vaihtamalla Kysy ennen käyttöä vaihtoehto pois päältä.

Voit muuttaa kameran ja mikrofonin käyttöä manuaalisesti yksittäisille verkkosivustoille. On olemassa kaksi tapaa:

 • Jos olet jo estänyt tai sallinut pääsyn sivustolle, noudata yllä olevia ohjeita ja valitse sitten sivuston vieressä oleva roskakoripainike. Tämä pakottaa sivuston pyytämään sinulta pääsyä seuraavalla kerralla.
 • Jos et ole antanut nimenomaista lupaa tai estä pääsyä, valitse URL-osoitteen vieressä oleva lukituskuvake Chromen yläosassa ja valitse Sivuston asetukset. Valita Mikrofoni tai Kameraja estä tai salli se.

Jos poistat verkkosivuston estoluettelosta, se ei siirrä sitä sallittujen luetteloon ja päinvastoin. Sen sijaan voit poistaa verkkosivuston Chromen estettyjen sivustojen luettelosta Sallia tai Lohko luvan seuraavalla kerralla, kun sivusto pyytää pääsyä joko kamerallesi tai mikrofonillesi. Sen sijaan, jos sivusto on kameran estettyjen sivustojen luettelossa ja yrität käyttää kameraa, sinua ei pyydetä käyttämään sitä. Se estetään automaattisesti.

Sama ajatus pätee sallittujen laitteiden luetteloon. Sivuston poistaminen sieltä ei siirrä estettyjen sivustojen luetteloon. Ottaa se Sallia -osio antaa luvan kyselemättä joka kerta.