Skip to content

Missä Quibi meni pieleen?

15 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Quibi myy sisältöään ja tekniikkaansa vain kuusi kuukautta debyyttinsä jälkeen.
  • Asiantuntijat uskovat Quibin alkuperäisen laukaisun ja pandemian vaikuttaneen sen kuolemaan.
  • Lopettamisesta ilmoitettiin vain yksi päivä sen jälkeen, kun Quibin oli tarkoitus tulla Apple TV: hen
Vain mobiilialusta yhdistettynä maailmanlaajuisen pandemian epävarmuuteen johti Quibin nopeaan kuolemaan. Vain kuuden kuukauden olemassaolon jälkeen lyhytmuotoinen suoratoistopalvelusovellus Quibi ilmoitti keskiviikkona sulkeutuvan. Se tuli jo täynnä olevalle kentälle, kilpaili Netflixin, Hulun, Disney +: n ja Amazon Prime Videon (monien muiden kanssa) käyttäjäkannasta, joka on suunnattu vain mobiililaitteiden tilaajille. ”Quibi oli iso idea, eikä kukaan halunnut menestyä siinä paremmin kuin me. Epäonnistumisemme ei johtunut kokeilun puutteesta; olemme harkinneet ja käyttäneet loppuun kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot”, kirjoitti perustaja Jeffrey Katzenberg ja toimitusjohtaja Meg Whitman virallisessa ilmoituksessa.

Quibin iso idea

Quibi tuli suoratoistomarkkinoille huhtikuussa ja lupasi erottautua ”uudella mobiilipalvelujen ensiluokkaisella tarinankerronnan muodolla”. Sovellus keräsi 1,75 miljardin dollarin rahoituksen ja teki julkkikset joihinkin ”pikapaloihinsa”, mukaan lukien Steven Spielberg, LeBron James ja Chrissy Teigen. Suoratoistopalvelu lupasi eksklusiivisia videoita – kaikki 10 minuuttia tai vähemmän -, joita tilaajat voivat katsella mobiililaitteillaan joko 5 tai 8 dollaria kuukaudessa. Oli näytelmiä ruoan räjähtämisestä ihmisten kasvoissa, sarja, joka keskittyi koteihin, joissa tapahtui kauhistuttavia murhia, ja #FreeRayshawn, lyhyt kuvaus Irakin mustasta sodan veteraanista, joka voitti kaksi lyhytaikaista näyttelijää Emmy-palkintoja Lajike. Ainutlaatuisesta konseptista ja ammattimaisista studiotuotannoista huolimatta Quibi ei vain voinut naulata ideoidensa toteuttamista. ”Quibi ei onnistu. Todennäköisesti kahdesta syystä: koska idea itsessään ei ollut tarpeeksi vahva itsenäisen suoratoistopalvelun perustelemiseksi tai ajoituksemme vuoksi”, Katzenberg ja Whitman lisäsivät.

Quibi-videot näytetään älypuhelimissa ilmoituksella.

Asiat voisivat olla parantuneet

Quibi kaatui ja paloi nopeasti, ja monet asiantuntijat ennustivat sen kuoleman alusta alkaen. Michel Wedel, arvostettu yliopistoprofessori ja PepsiCo-johtaja Marylandin yliopiston Robert H. Smithin kauppakorkeakoulun kuluttajatieteissä, sanoi, että viime kädessä Quibin käynnistys epäonnistui. ”Yleensä pandemia oli yksi ongelmista, joita heillä oli, mutta samalla mielestäni heillä oli laukaisun aikana useita muita ongelmia, joita ei ollut harkittu riittävästi, mikä aiheutti olennaisesti matalan korkotason”, Wedel kertoi Lifewirelle puhelinhaastattelussa. Joten missä Quibi meni pieleen? Wedel sanoo, että sovellus pani liikaa panoksen liikkeelle suuntautuvien ihmisten kohdentamiseen, kuten työmatkalaisille tai matkustaville. Kun pandemia osui ja enemmän ihmisiä jäi kotiin, Wedel sanoi, että Quibin pelkkä mobiilimalli olisi pitänyt muuttua. ”Sovellus ei ollut käytettävissä muilla alustoilla, eikä se näytä olevan kovin hyvä strategia”, hän sanoi. ”Nykyään kuluttajat haluavat vaihtaa asioiden katselemista puhelimellaan, televisiossaan ja tietokoneellaan.” Suoratoistopalvelu yritti pelastaa itsensä viimeisinä päivinä ilmoittamalla muutoksestaan ​​TV-ruudulle tulemalla saataville Apple TV: hen, Android TV -laitteisiin ja Amazon Fire TV: hen ja Fire Stickiin. Wedel kuitenkin sanoi, että se olisi auttanut heitä alussa, jos he tarjoaisivat näitä muita myyntipisteitä heti. Toinen Quibin kaatuminen oli luottamus vuorotyyliseen videotekniikkaan. Tilaajat voivat katsella Quibi-sisältöä eri näkökulmista riippuen siitä, kuinka he käänsivät puhelimiaan. Wedel sanoi, että vaikka kyseessä oli innovatiivinen idea, tavallinen tilaaja välitti enemmän katsomastaan ​​sisällöstä kuin siitä, miten he katselivat sitä. ”Luulen, että heillä oli lanseerauksen aikana useita muita ongelmia, joita ei ollut riittävästi harkittu …” ”Ihmiset tulevat sisällön, ei välttämättä sen vuoksi, miten katsot sitä”, hän sanoi. ”Se voi olla hieno ominaisuus, kun sinulla on se, mutta jotkut käyttäjät valittivat, että jotkut kulmat näyttivät näyttelyn rajatusta versiosta.” Käyttäjät valittivat usein myös siitä, ettei Quibin sisältöä voida jakaa. Näytönsiirto estettiin sovelluksessa viime aikoihin asti, joten käyttäjien oli vaikea jakaa Quibi-hetkiä ystävien kanssa, mikä olisi viime kädessä voinut tuoda lisää käyttäjiä, Wedel sanoi. Wedel sanoi, että myöskään Quibin kaatuminen ei ollut sen pääsy tungosta markkinoille; Quibi tunnettiin suuntaamalla kohti lyhytmuotoista sisältöä. ”Kuluttajien huomio-alue vähenee, joten ihmisillä ei todellakaan ole aikaa tai halua katsella pidempää sisältöä”, hän sanoi. ”Uskon, että alkuperäinen konsepti oli mahdollisesti onnistunut ja että suoratoistopalvelutilassa on tilaa lyhytmuotoiselle sisällölle.” Loppujen lopuksi Quibi menee historiaan vain yhtenä vuoden 2020 kuolemantapauksena, mutta pidä silmällä: se on hyvin voinut avata tietä muille lyhytmuotoisille videoalustoille menestymään tulevaisuudessa.