Skip to content

Mistä hashtagit todella tulevat ja mitä he tekevät

19 de maaliskuu de 2021

Hashtagit ovat niitä kilterin ulkopuolisia neliöitä, joissa on kuusi ulkonemaa joka suuntaan. Miksi ihmiset käyttävät hashtageja, ja miksi näistä symboleista, joita on puhuttu vuosikymmenien ajan sanalla pound-merkkejä, on tullut niin suosittuja?

Useimmat ihmiset yhdistävät hashtagit sosiaaliseen mediaan. Nämä Internet-käyttäjien avainsanoille kiinnittämät verkkoliitteet ovat täällä pysyäksesi – ainakin lähitulevaisuudessa.

Hashtag-historia

Sisällönkuvaustunnisteet ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa. Tunnisteita käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1988 alustalla, joka tunnetaan nimellä Internet Relay Chat tai IRC viestien, kuvien, sisällön ja videoiden ryhmittelemiseksi luokkiin. Tarkoitus on, että käyttäjät voivat etsiä hashtageja ja löytää niihin liittyvää sisältöä.

Lokakuussa 2007 San Diegossa Kaliforniassa asuva Nate Ridder alkoi liittää virkaa hashtagiin #sandiegofire. Hän halusi kertoa ihmisille maailmanlaajuisesti alueella tällä hetkellä käynnissä olevista metsäpaloista.

Blogger Stowe Boyd kutsui heitä ensin ”hashtageiksi” blogikirjoituksessaan elokuussa 2007. Tuolloin se oli ainoa asia, joka näkyi hakutuloksissa, kun etsit utelias termiä ”hashtag”.

Heinäkuuhun 2009 mennessä Twitter otti virallisesti käyttöön hashtagit, ja kaikki, joiden edessä oli #, liittyivät hyperlinkkeihin. Ja siirto korostui myöhemmin, kun Twitter esitteli ”Trendikkäät aiheet” ja sijoittaa suosituimmat hashtagit kotisivulleen.

Hashtagien käyttö

Nämä ovat useita syitä hashtagien käyttämiseen henkilökohtaisiin ja yrityssovelluksiin. Profiilissasi on hyödyllistä pitää perhe ja ystävät ajan tasalla elämäsi tapahtumista ja asioista, joista he ovat kiinnostuneimpia tietämään. Vaikka tilapäivitykset ovat tapa tehdä tämä, hashtagit ovat keino ryhmittää elämäsi tiettyjä puolia. Esimerkiksi, jos perheesi tai ystäväsi ovat kiinnostuneita levittämään sanaa syystä, johon olet tekemisissä, #cause-merkinnän lisääminen antaa heille mahdollisuuden löytää uusimmat uutiset nopeasti. Eikä vain sinusta, mutta myös muista.

Yritykset ovat luoneet joitain suosituimpia hashtageja tietyn tuotteen tai palvelun mainostamiseksi. Pienet yritykset ovat seuranneet esimerkkiä ja sisällyttäneet trendihahmot sosiaalisen mediansa läsnäoloon. Se on tapa liittyä keskusteluaiheeseen ja luoda uusi vuoropuhelu.

Jotkut yritykset käyttävät hashtageja pysyäkseen kilpailijoidensa markkinoinnissa ja oppivat, mikä synnyttää ja ei aiheuta kiinnostusta. Näitä sisällönkuvauskenttiä voidaan käyttää myös keskustelemaan kampanjasta tai levittämään buzzia tulevasta tapahtumasta.

Hashtagien käytön haittapuoli

Hashtagien käytössä on muutama haitta. Et omista niitä, eikä ole sääntöjä tai ohjeita. Kun lisäät hash-symbolin sanan eteen, siitä tulee hashtag, ja kuka tahansa voi tarttua siihen ja hyödyntää sitä. Se voi olla hankalaa, varsinkin liike-elämässä, jos se kaapataan ja käytetään turmeltumattomasti.

Esimerkiksi McDonald’s, joka liittyy yleisesti roskaruokaan ja liikalihavuuteen (huolimatta heidän pyrkimyksistään parantaa kuvaa), aloitti #McDStories -merkinnän, joka meni virukseen negatiivisella tavalla. Noin 1500 tarinaa keräsi käyttäjiltä, ​​jotka väittivät ruokamyrkytyksestä, huonoista työntekijöistä ja muista valituksista. Hyvä uutinen on, että vain 2 prosenttia saapuneista tweeteistä oli negatiivisia, mutta lehdistö, jonka he saivat siitä, riitti hikoilemaan.

Monet ihmiset käyttävät hashtageja huvin vuoksi. Jotkut käyttävät trendihahmoja jakamaan mielipiteensä. Toiset auttavat järjestämään uutisia suurten tapahtumien ympärillä. Ja joskus heidät muodostetaan lennossa, jotta twiitti kuulostaa hauskalta.

Tulkinta ja käyttö ovat aina sinun tehtäväsi, kuten useimmat Twitter-lingo, mutta hashtagin perustehtävänä on luoda yksi, järjestetty twiittisyöttö jokaisen ympärille.