Skip to content

Mistä myydä 3D-mallejasi – mikä markkinapaikka on paras?

15 de heinäkuu de 2021

Olemme antaneet sinulle luettelon kymmenestä parhaasta paikasta myydä 3D-malleja verkossa, mutta kumpi sinun pitäisi valita? Mitkä sivustot tarjoavat sinulle taiteilijana parhaat mahdollisuudet ansaita rahaa 3D-malliesi myynnistä? On monia tapoja vastata tähän kysymykseen, mutta lopulta on kolme tekijää, jotka haluat tarkastella määritelläksesi mitkä 3D-markkinapaikat ovat aikaasi ja vaivasi arvoisia:

 1. Rojaltimaksut
 2. Liikenne
 3. Kilpailu

Rojaltit

Ensimmäinen asia on ensimmäinen. Katsotaanpa, mitkä sivustot maksavat taiteilijoilleen korkeimmat ei-yksinomaiset rojaltit. Korkeimmat rojaltit maksavat sivustot leikkaavat pienemmällä summalla, mikä tarkoittaa, että ansaitset enemmän rahaa myyntiä kohti. Pidä mielessä, katsomme ei yksin rojaltit. Lähes kaikki nämä sivustot tarjoavat korkeamman maksun vastineeksi sopimuksesta, jonka mukaan et myy tiettyä mallia missään muualla. Yksinoikeussopimukset ovat asia, jota haluat ehdottomasti harkita, kun olet vakiinnuttanut itsesi, mutta alussa suosittelemme, että et rajoita vaihtoehtojasi. Tässä ovat rojaltitasot, parhaimmasta pahimpaan:

 1. 3D-vaihto (tasapeli) – 60%
 2. Luova kaatuminen – 55%
 3. Renderosity – 50%
 4. Daz 3D – 50%
 5. Turbosquid – 40%
 6. Falling Pixel – 40%
 7. 3D-valtameri – 33%

Huomaa, että kaksi markkinaa jäi luettelosta. Sekä Shapeways että Sculpteo käyttävät joustavaa rojaltitasoa, jossa myyjä asettaa hinnan sen perusteella, kuinka paljon 3D-tulostuksen valmistaminen maksaa heille. Taiteilija valitsee sitten, kuinka suuren merkinnän he haluavat lisätä. Vaikka voit vapaasti asettaa 80%: n hinnan Shapeways-sovelluksessa, sinulla on riski hinnoitella itsesi markkinoilta. Yleensä 3D-tulostuksen suhteellisen korkea hinta tarkoittaa, että saat todennäköisesti vähemmän Shapeways- ja Sculpeo-myyntiä kohti kuin kaikki digitaaliset toimittajat, kuten 3D Exchange.

Liikenne

Syy, miksi katsomme liikennettä tekijänä, on ilmeinen – mitä enemmän liikennettä sivusto saa, sitä enemmän potentiaalisia ostajia mallisi altistuvat. On paljon tapoja mitata sivustoliikennettä, mutta Alexa-ranking on vakiintunut ja tarjoaa riittävän tarkan mittauksen tarkoituksiamme varten. Tässä ovat Alexa-luokitukset kymmenelle 3D-markkinapaikalle. Pienempi määrä tarkoittaa enemmän liikennettä! Sisältyy sivustojen raakaliikennetietoihin tammikuusta 2012 alkaen.

 1. Turbosquid – 9,314 (118166 kävijää)
 2. Daz 3D – 10,457 (81,547 kävijää)
 3. Renderosity – 16,392 (66674 kävijää)
 4. 3D-valtameri – 19,087 (7,858 kävijää – kahdeksas raakaliikenteessä) *
 5. Muodot – 29,521 (47952 kävijää)
 6. Luova kaatuminen – 52,969 (21946 kävijää)
 7. Falling Pixel – 143,029 (15489 kävijää)
 8. 3D-vienti – 164,340 (6788 kävijää)
 9. Sculpteo – 197,983 (3262 kävijää)

Verrattiin sivustojen Alexa-sijoituksia vapaasti saataviin liikennetilastoihin tammikuusta 2012. Yhden kuukauden tietojen tarkastelu voi olla harhaanjohtavaa, mutta halusimme selvittää, onko Alexa-luokitusten ja raakojen liikennetietojen välillä suuria eroja. Suurimmaksi osaksi liikennetilastot (yksilölliset kuukausittaiset kävijät) heijastuivat tarkasti Alexa-rankingissa yhdellä erittäin merkittävällä poikkeuksella.

3DOcean, vaikka sillä oli listan neljänneksi paras Alexa-sijoitus, sijoittui todella kahdeksas kuukausittaista liikennettä varten. Paras arvaus on, että 3DOceanin läheinen yhteys erittäin voimakkaaseen verkkotunnukseen Envato.com vahvistaa väärin sen Alexa-pisteet.

Kilpailu

Viimeinen tarkasteltava toimenpide on kilpailu. Matala kilpailu on toivottavaa ilmeisistä syistä – vähemmän vaihtoehtoja ostajille tarkoittaa, että he todennäköisemmin valitsevat mallisi. Kilpailun määrittämiseksi tarkastelimme yksinkertaisesti kullakin markkinoilla myytävien 3D-mallien kokonaismäärää:

 1. Turbosquid – 242 000 (Korkea)
 2. Muodot – 63,800 (Korkea)
 3. 3DExport – 33,785 (Keskitaso)
 4. Falling Pixel – 21,827 (Keskitaso)
 5. Luova kaatuminen – 11,725 (Keskitaso)
 6. DAZ 3D – 10,297 (Keskitaso)
 7. 3DOcean – 4,033 (Matala)
 8. Renderosity – 4,020 (Matala)
 9. Sculpteo – 3,684 (Matala)

Turbosquidin torilla on eniten tarjouksia, ja valikoimasta löytyy yli kolme kertaa suurempi kuin sen lähin kilpailija. Kuitenkin myös Turbosquidillä on eniten liikennettä. Tehdään analyysi.

Analyysi ja ehdotukset

Ihanteelliset 3D-markkinat ovat korkeat rojaltit, korkea liikenneja matala kilpailu

Mitkä sivustot sopivat laskuun?

Poistaa: Poista heti lepakosta poistaaksesi 3DOcean ja Falling Pixel vaihtoehdoista päämarkkinallesi. Heillä molemmilla on turhauttavan alhaiset rojaltit ja matala liikenne. Vaikka kilpailu ei ole kovaa 3Doceanilla, voit tehdä melkein kaksi kertaa niin paljon kuin myynti muualla.

Suositus 3D-tulostukseen: Muodot
Jos olet kiinnostunut 3D-tulosteiden myynnistä, se on melkein pesu. Shapewaysillä on paljon enemmän liikennettä kuin Sculpteolla, mutta kilpailu on myös paljon vahvempaa. Shapeways ansaitsee suosituksen kahdesta syystä: Ensinnäkin tulostuskustannukset ovat yleensä pienemmät, mikä tarkoittaa enemmän voittoa myyntiä kohti. Toiseksi, Shapewaysin suuri liikennetaso tarkoittaa, että on enemmän potentiaalia ylöspäin, jos mallisi näkyvät etusivulla.

Analyysi tavallisille 3D-malleille
Jos olet jo mukana DAZ Studiossa ja Poserissa, Daz 3D ja Renderosity eivät ole järkeviä. Heillä molemmilla on suuri liikenne, alhainen kilpailu ja kohtuulliset rojaltit. Jos olet valmis kahlaamaan tiukkojen laadunvalvontavaatimustensa läpi ja viemään työt menestyksekkäästi myymälöihin, on upea mahdollisuus hyötyä siitä. Jos et ole DAZ / Poser-kohtauksessa, sinun kannattaa etsiä muualta. 3DExchangella oli korkeimmat rojaltimaksut, mutta sillä on yllättävän vähän liikennettä ja kauhea kilpailu. Pelkkä numeroiden selaaminen on paras vaihtoehto Creative Crash. Creative Crashilla on ylivoimaisesti alhaisin kilpailu saamastaan ​​liikennemäärästä – rehellisesti, se ei ole edes lähellä. Creative Crashilla on kuitenkin valtava kirjasto ilmaisia ​​malleja. Ilmaisten latausten osuus todennäköisesti on jopa puolet heidän liikenteestään, mikä tarkoittaa, että niiden kilpailu voi olla samanlainen kuin Turbosquid, kuin numerot tarkoittavat.

Lopullinen suositus

Käännä huomiosi Turbosquidiin ja CreativeCrashiin. Turbosquidin alhaisista rojalteista huolimatta he saavat uskomattoman paljon liikennettä, mikä tarkoittaa, että jos onnistut kaivamaan sinne markkinarakon, voit ansaita oikeaa rahaa.