Skip to content

Mitä ei pidä tehdä Facebookissa lomallasi

2 de heinäkuu de 2021

Matkan jakaminen sosiaalisen median alustoilla, kuten Facebook, on hauskaa. Silti saatat olla yllättynyt siitä, että siihen on olemassa oikeita ja vääriä tapoja. Jos et ole varovainen, voit palata lomallesi löytääksesi kotiisi tyhjennetyn arvoesineistä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit jakaa lomakokemuksesi Facebookissa lisäämättä tarpeetonta riskiä sinun ja perheesi turvallisuudelle.

Älä lähetä tilapäivityksiä ollessasi vielä lomalla

Yksi suurimmista virheistä, joita voit tehdä, on lähettää mitä tahansa lomastasi, kun olet vielä siinä. Väärä henkilö saattaa nähdä lomaviestisi ja päättää, että kun olet poissa, kotisi on ensisijainen ryöstö. Kaukoasi sijoittavien päivitysten lähettäminen antaa varkaille riittävästi aikaa suunnitella ja toteuttaa talosi ryöstö. Loppujen lopuksi et tule takaisin milloin tahansa pian. Älä koskaan oleta, että viestisi menee vain ystävillesi, vaikka Facebook-tietosuoja-asetuksesi sallivat ystävien tarkastella viestejäsi. Ystäväsi saattaa lukea päivitystäsi kahvilassa tietämättä, että muukalainen näkee sitä olkapäänsä yli. Tai ystävä olisi voinut jättää Facebook-tilin kirjautuneena tietokoneeseen paikallisessa kirjastossa, jolloin seuraava kaveri, joka istuu siinä, voi tarkastella tilaviestejäsi ja muuta. Ylimääräinen jakaminen Facebookissa voi olla riskialtista. Jos et antaisi lomasi suunnitelmia huoneeseen, joka on täynnä vieraita, odota, että jaat suunnitelmasi Facebookissa, kunnes palaat kotiin.

Älä lähetä kuvia lomalla

Lähettämällä kuvan dekadenttisesta jälkiruokasta, josta olet nauttimassa lomasi tuossa hienossa ravintolassa, saatat antaa sijaintisi. GPS-pohjaiset geotunnistetiedot upotetaan usein kuvan metatietoihin, kun otit sen. Nämä geotunnistetiedot paljastavat, missä valokuva on otettu, ja ne voivat tarjota ystävillesi ja muukalaisille nykyisen sijaintisi tietosuoja-asetuksista riippuen.

Älä merkitse muita lomanviettäjiä, kun he ovat vielä lomalla

Kun matkustat ystävien tai perheen kanssa, älä merkitse heitä kuviin tai tilapäivityksiin, kun olet vielä lomalla. Niiden merkitseminen voi paljastaa sekä heidän nykyisen sijaintinsa että oman sijaintisi. He eivät ehkä halua näiden tietojen lähettämistä itsestään samoista syistä kuin edellä mainittiin. Odota, kunnes kaikki ovat kotona, ja merkitse ne sitten myöhemmin (jos he haluavat merkitä). Voit estää muita lähettämästä tietojasi tagien kautta ottamalla Facebook-tagien tarkistuksen käyttöön.

Älä lähetä tulevia matkasuunnitelmia

Tunnetko trendin täällä? Yksi pahimmista asioista, joita voit tehdä, on julkaista yksityiskohdat tulevista matkasuunnitelmistasi ja reittisi Facebookista. Ensinnäkin annat potentiaalisille varkaille heads-upin, kun olet poissa ja milloin palaat. Paljastat myös missä olet ja milloin – ja rikolliset voivat olla siellä odottamassa sinua. Lähimmän piirisi tulisi olla ainoa henkilö, joka tarvitsee tietää yksityiskohtia matkasi suunnitelmista. Älä julkaise tietoja Facebookissa.