Skip to content

Mitä eroa on iPad 3: lla ja iPad 4: llä?

19 de maaliskuu de 2021

Jos aiot ostaa käytettyä iPadia, iPad 3 ja iPad 4 voivat tarjota suurimmat kustannussäästöt. IPad 3 oli ensimmäinen iPad, joka tarjosi verkkokalvonäytön, mutta korkeamman resoluution näytön virran lisäksi superkokoinen grafiikkasiru, se oli enimmäkseen iPad 2. iPad 4 oli ensimmäinen iPad, joka esiteltiin syksyllä. kuin Spring, ja uudella prosessorilla se oli ensimmäinen merkittävä päivitys iPadiin iPad 2: n jälkeen. Käymme läpi joitain ominaisuuksia, jotka päivitettiin iPad 4: ssä.

A6X-prosessori

Jos Apple olisi käyttänyt samaa nimeämisjärjestelmää iPadille, jota he käyttävät iPhonen kanssa, iPad 4 olisi nimetty iPad 3S: ksi. Ja S olisi nopeutta. Suurin ero iPad 3: n ja iPad 4: n välillä on prosessori, joka tuottaa kaksinkertaisen nopeuden sekä grafiikalla että puhtaalla prosessoriteholla.

Monet ajattelivat, että A6X saattaa debyytti iPad 3: n kanssa, mutta Apple ei halunnut uhrata mitään akkua iPadissa, joka jo tarvitsi niin paljon kuin mahdollista verkkokalvonäytön toimittamiseksi. A6X viivästyi varmistaakseen, että se oli valmis massankulutukseen, mukaan lukien energiatehokkuus.

Salamaliitin

Muistatko vanhan 30-napaisen liittimen? Voi olla vain muutama vuosi, kun Lightning-liitin korvasi sen, mutta se näyttää muinaishistoriaa. Lightning-liitin sai paljon huonoa lehdistöä, kun se debytoi, ja monet ihmiset uskoivat, että se oli vain Applen liike pakottaa ihmiset ostamaan uusia tarvikkeita. Salama eteenpäin muutama vuosi, ja meillä on iPad Pro, jossa on kaiuttimet kummassakin kulmassa, ominaisuus, joka ei ehkä ole toiminut yhtä hyvin isommalla sovittimella iPadin alaosassa.

Lightning-liittimen puuttuminen voi olla suurin haittaa iPad 3: n ostamiselle iPad 4: n kautta. Nopeuden puute ei näy yhtä paljon, kun selaat Facebookia tai suoratoistat elokuvia, mutta Lightning-liittimen puuttuminen tekee siitä vanhempaan iPadiin sopivia lisävarusteita on vaikea löytää.

Päivitetyt kamerat

Kummassakin iPad 3: ssa ja iPad 4: ssä on 5 MP: n iSight-taaksepäin suuntautuva kamera, jossa on perusominaisuudet, kuten kasvojentunnistus, takavalo ja hybridi-IR-suodatin. Tämä kamera on pohjimmiltaan sama kuin iPad Airissa. Vasta iPad Air 2: n taaksepäin suuntautuva kamera siirtyi jopa 8 MP: iin, ja uusimmalla iPadilla on 12 MP: n kamera.

IPad 4 paransi etukameraa 720p HD-kameraksi, mikä on iso parannus iPad 3: n edestä päin olevaan kameraan. Mutta ellet aio tehdä paljon selfietä, iPad 3: n etukamera on tarpeeksi hyvä videoneuvotteluihin.

Parempi Wi-Fi

IPad 4 oli ensimmäinen iPad, jossa oli kaksikaistainen Wi-Fi-antenni. Teknisessä mielessä se tarkoittaa, että se pystyy muodostamaan yhteyden sekä 2,4 GHz: n että 5 GHz: n 802.11n-signaaleihin. Ei-teknisessä mielessä tämä tarkoittaa, että se voi hyödyntää joitain uudempien reitittimien suorituskykyä parantavia ominaisuuksia.

Nopeampi prosessori iPad 4: ssä on loistava, mutta useimmiten mobiililaitteita rajoittaa heikoin lenkki. Riippumatta siitä, kuinka nopeasti iPad pystyy käsittelemään tietoja, sen on saatava nämä tiedot ensin, joten nopeammilla latauksilla voi varmasti olla suuri ero.

Ja voittaja on…

IPad 4 on selvästi parempi tabletti, nopeampi prosessori, päivitetty Wi-Fi ja parempi etukamera. IPad 3: n suurin etu on se, että Apple käytti samaa iPad Mini -prosessoria kuin iPad 2: ssa. Ja tämä on samanlainen prosessori kuin iPad 3: ssä. Tämä on auttanut iPad 3: ta jatkoi Applen tukea sen sijaan, että menisi alkuperäisen iPadin tapaan, joka ei ole pystynyt päivittämään käyttöjärjestelmän uusimpiin versioihin jo useita vuosia.

Jos aiot ostaa käytettyä iPadia ja päätät iPad 3: n ja iPad 4: n välillä, neljännen sukupolven iPad on ehdottomasti ylimääräisen rahan arvoinen. Pelkkä ylimääräinen käsittelynopeus auttaa sitä pysymään ajan tasalla uusimpien sovellusten kanssa. IPad 3 alkaa jo näyttää ikänsä.