Skip to content

Mitä eroja ovat avoimet ja suljetut kuulokkeet?

20 de maaliskuu de 2021

Vaikka enimmäkseen samanlaisia ​​kuulokkeita on useita muotoja, tyylejä ja mukavuutta (painosta, materiaaleista ja muodosta riippuen). Moderneihin kuuluu myös toivottavia ominaisuuksia, kuten parannettu langaton kantama, handsfree-puhelut, aktiivinen melunvaimennustekniikka ja Bluetooth aptX-tuella.

Riippumatta siitä, mikä elektroninen laitteisto on kuulokeparissa, on yksi näkökohta, joka vaikuttaa äänen allekirjoitukseen enemmän kuin mikään muu. Kuulokkeet voivat olla avoimia tai suljettuja, joskus niitä kutsutaan avoimiksi tai suljetuiksi. Vaikka jotkut kuulokkeet ovat harvinaisempia, ne sulautuvat molempien maailmojen parhaat puoliksi olemalla puoliksi auki.

Suljetut takakuulokkeet
 • Eristys meluisissa ympäristöissä.

 • Voi kuunnella pienemmällä äänenvoimakkuudella.

 • Parempi yksityisyys.

 • Parannettu basso.

 • Helpommin saatavilla.

Avoimet kuulokkeet
 • Parempi tietoisuus ympäröivästä maailmasta.

 • Luonnollisempi ääni.

 • Erinomainen tarkkuus ja selkeys.

 • Tuntuu kuin kuuntelisit laadukasta stereojärjestelmää.

Useimmille käyttäjille kuulokkeiden avoimen tai suljetun tilan ei pitäisi olla merkitystä, kunhan äänikokemus on nautittavaa. Löydät kummankin tyyppisiä kuulostavia kuulokkeita ja pysyt ikuisesti tyytyväisinä. Avoimet ja suljetut kuulokkeet tarjoavat kuitenkin selkeitä etuja.

Kuunteluympäristöstä ja soitetun musiikin tyylilajista riippuen voit mieluummin valita yhden tyypin kuin toisen. Ei ole harvinaista käyttää useampaa kuin yhtä kuulokeparia. Tässä on, mitä sinun pitäisi tietää kahdesta.

Suljetut takakuulokkeet hyvät ja huonot puolet

Edut
 • Paras eristys meluisammissa ympäristöissä.

 • Voidaan nauttia pienemmillä äänenvoimakkuuksilla.

 • Muut lähellä olevat ihmiset eivät kuule musiikkia helposti.

 • Alemman tason taajuuksien parantaminen.

 • Saatavilla helposti eri hintoihin.

Haitat
 • Yleistä selkeyttä ja tarkkuutta voidaan vähentää.

 • Ääniraita tuntuu vähemmän avoimelta ja ilmavalta.

 • Musiikki on enemmän pään sisällä.

 • Pitkän käytön aikana korvat voivat kuumentua.

Suurin osa verkkokaupoista tai vähittäiskaupoista löydetyistä kuulokkeista on suljettuja. Vaikka avoimien kuulokkeiden suosio on kasvanut, malleja ei ole tällä hetkellä yhtä paljon (vertailuna). Tyypillisesti voit tunnistaa suljetut takakuulokkeet visuaalisesti sen perusteella, miten korvakupit on suunniteltu (kupeista puuttuu tuuletusaukkoja, reikiä tai läpinäkyviä verkkoja). Koska näin ei ole aina, paras tapa kertoa (paitsi tarkistaa tuotetiedot ja ominaisuudet) on laittaa kuulokkeet ja kuunnella.

Äänieristys

Suljetut takakuulokkeet tarjoavat maksimaalisen eristyksen. Kun kuuloketyynyt luovat täydellisen tiivisteen korviin tai niiden ympärille, ilmavirtausta ei tule sisään tai ulos. Suljetuilla takakuulokkeilla suurin osa ulkoisesta melusta vaimentuu tai vaimennetaan. Korviin ulottuva määrä riippuu kupin ja korvatyynyjen materiaalien laadusta ja tiheydestä. Tämä on ihanteellinen, jos haluat hiljaisemman kuunteluympäristön nauttia musiikista vilkkaissa paikoissa, kuten lentokentillä, ostoskeskuksissa, bussipysäkkeissä ja rautatieasemilla. Ulkoisten äänien minimointi helpottaa pienempien ja hiljaisempien äänten yksityiskohtien kuulemista musiikkikappaleissa, erityisesti matalammalla ja turvallisemmalla äänenvoimakkuudella.

Suljetut takakuulokkeet estävät ulkopuolisen melun pääsyn sisään ja estävät musiikkia vuotamasta. Tämä on ihanteellinen, kun haluat kuunnella häiritsemättä ympärilläsi olevia, kuten kirjastossa, bussissa tai huoneessa, jossa muut katsovat televisiota tai lukevat.

Suljetut takakuulokkeet tarjoavat myös yksityisyyttä, koska kukaan ei tiedä, mitä kuuntelet tai kuinka voimakkaasti äänenvoimakkuus on nostettu, vaikka he istuisivatkin vieressäsi.

Matalataajuinen suorituskyky

Toinen suljettujen kuulokkeiden etu on alemman tason taajuuksien parantaminen. Suljetun tilan luonne toimii kuin stereokaiutinkaappi, mikä johtaa voimakkaampaan ja iskevämpään bassoon. Ajattele suljettuja takakuulokkeita, kuten ajoneuvon ikkunoiden kääriminen ylös ajaessasi kadulla, missä kaikki ääni ja paine ovat mukana. Jotkut valmistajat hyödyntävät tätä näkökohtaa suunnitellessaan kuulokkeita allekirjoitusäänten kehittämiseksi ja tiettyjen taajuusalueiden parantamiseksi.

Pienempi, vähemmän ilmava soundstage

Mutta suljettujen kuulokkeiden käytöstä on kompromisseja. Pieniin tiloihin suljetuilla ääniaalloilla (ja niihin liittyvillä energioilla) ei ole minne mennä. Tämä vaikuttaa musiikin kuunteluun verrattuna avoimien kuulokkeiden kokemukseen. Musiikki voi tuntua hieman väriltään suljetuilla kuulokkeilla, koska ääniaallot heijastavat korvakuppien luomiseen käytettyjä materiaaleja (monet valmistajat minimoivat tämän resonanssiaineilla). Nämä pienet pienet heijastukset voivat toimia myös yleisen selkeyden ja tarkkuuden vastaisesti.

Suljettujen takakuulokkeiden äänimaisema – havaittu äänen suorituskyvyn syvyys ja leveys – näyttää pienemmältä, vähemmän ilmavalta ja lujemmalta kuin avoimet takakuulokkeet. Kuulamasi musiikki tuntuu myös kuuluvan pään sisältä sen sijaan, että se virtaisi korviesi ohitse. Tämä vaikutus vaihtelee hienovaraisemmasta voimakkaampaan kuulokkeista riippuen.

Tuplaa nappikuulokkeina

Fyysisesti suljetut takakuulokkeet ansaitsevat enemmän lämpöä ja kosteutta ilmavirran puutteen vuoksi. Silti se, että kuulokkeet ovat kaksinkertaiset korvakuulokkeina, on helppo bonus kylminä kuukausina. Jos et kuitenkaan pidä siitä kuumasta ja klaustrofobisesta tunnelmasta korvien ympärillä, käytä suljettuja kuulokkeita harvemmin vuoden lämpiminä aikoina. Tai pidä usein taukoja jäähtyäksesi.

Avoimet kuulokkeet plussat ja miinukset

Edut
 • Mahdollistaa paremman tilannetietoisuuden.

 • Äänikenttä on avoin, ilmava ja luonnollinen.

 • Minimaaliset heijastukset väriin tai äänen tarkkuuteen ja selkeyteen.

 • Musiikki ympäröi käyttäjää samalla tavalla kuin stereokaiuttimet.

 • Korvat eivät kuumene ja hikoile.

 • Saatavana eri hintaluokissa.

Haitat
 • Pienin määrä eristystä ympäröivistä ympäristöistä.

 • Melun kompensoimiseksi käytetty äänenvoimakkuus voi olla vaarallinen.

 • Musiikkivuodot voivat häiritä lähellä olevia.

Avoimia kuulokkeita esiintyy harvemmin paikallisissa elektroniikkakaupoissa. Kuitenkin kaikenlaisia ​​avoimia kuulokemalleja on saatavana verkossa äänenvalmistajilta, jotka tarjoavat suljettuja ja avoimia kuulokkeita. Monet avoimet kuulokkeet voidaan tunnistaa tuuletetuista, rei’itetyistä tai verkkopäällysteisistä korvakuppikoteloista, jotka tarjoavat läpinäkyvän laadun. Kuitenkin, kuten suljettujen kuulokkeiden kohdalla, paras tapa olla täysin varma on kokeilla kuulokkeita ja kuunnella.

Suurempi, laajempi soundstage

Avoimet kuulokkeet eivät tarjoa paljon (jos sellaisia) eristyksiä ympäröivästä ympäristöstä. Tämä johtuu siitä, miten ilma virtaa sisään ja ulos. Kun korvatyynyt asetetaan tiukasti korvien ympärille tai niiden ympärille, voit kuulla kaikki ympärilläsi olevat äänet normaalisti (vaikkakin hieman heikentyneenä, kuulokkeiden mallista riippuen). Tämä voi olla ihanteellista, jos haluat tai tarvitset tilannetietoisuuden koko ajan. Jos nautit musiikista lenkillä tai juoksemalla, pysyt turvallisemmin kuulemalla ajoneuvoliikenteen ja varoitukset. Tai ehkä haluat olla sellaisten ystävien tai perheen ulottuvilla, joka kehottaa sinua.

Etu avoimien kuulokkeiden käytöstä on esitys. Koska kuppien alla oleva tila ei ole rajoitettu, ääniaallot ja niihin liittyvät energiat virtaavat vapaasti korvien ohitse ja ulos. Tuloksena on äänimaailma, joka kuulostaa suuremmalta, laajemmalta, syvemmältä ja avoimemmalta ja ilmavammalta. Ajattele avoimia kuulokekokemuksia, kuten kuunnella oikein sijoitettuja stereokaiuttimia. Musiikki näyttää upottavammalta ja ympäröivämmältä (kuten live-tapahtuma) sen sijaan, että se olisi peräisin päästäsi.

Lisää selkeyttä ja hengittävää ääntä

Avoimet kuulokkeet soveltuvat paremmin luonnollisemman ja realistisemman musiikin tuottamiseen. Koska ääniaallot voivat paeta, korvakupissa käytettyjen materiaalien heijastukset minimoidaan merkittävästi. Vähemmän heijastusta tarkoittaa vähemmän väriä ja parannusta tarkkuuteen ja selkeyteen. Korvakuppien avoin luonne tarkoittaa myös sitä, että on vähemmän ilmapainetta, jota vastaan ​​työskennellä. Tuloksena on, että kuljettajat reagoivat nopeasti ja tehokkaasti äänisignaalien muutoksiin, mikä auttaa myös ylläpitämään tarkkuutta ja selkeyttä.

Jos tämä kuuma ja hikinen tunne saa sinut epämukavaksi, avoimet kuulokkeet antavat korvillesi tilaa hengittää. Ilmanvaihdon ansiosta ylimääräinen lämpö ja kosteus pääsevät ulos, mikä tekee kuulokkeista mukavamman käyttää ajan mittaan (ilman taukoja). Ehkä vähemmän ihanteellinen kylmällä säällä, kun saatat arvostaa lämpimiä korvia, avoimet kuulokkeet voivat olla parempi valinta kuumille kesäkuukausille. Avoimet kuulokkeet voivat olla kevyempiä käyttää, koska rakennuksessa käytetään vähemmän materiaaleja (mutta tämä ei aina ole taattu).

Eristämisen ja yksityisyyden puute

Kuten suljetuissa kuulokkeissa, joissakin kompromisseissa käytetään avoimia kuulokkeita. Ensinnäkin eristyksen ja yksityisyyden puute. Voit kuulla ympäröivän melun sekoittuvan musiikkiin: ohittavat autot, läheiset keskustelut, villieläinten äänet ja juoksevat laitteet. Tämä voi häiritä ja vaikeuttaa kappaleiden hiljaisempien elementtien ja yksityiskohtien kuulemista, mikä voi rohkaista äänenvoimakkuuden lisääntymistä turvallisesti kompensoimiseksi (ole varovainen, ettet nosta sitä haitalliselle tasolle). Avoimet kuulokkeet eivät ole ihanteellisia, kun haluat, että vain sinä ja musiikki et ole mitään muuta.

Toinen haittapuoli on, että yksityisyyden puute voi häiritä myös muita lähellä olevia. Antamalla ilman liikkua vapaasti sisään ja ulos avoimet kuulokkeet tekevät tiedoksi kuka tai mitä kuuntelet. Avoimien kuulokkeiden käyttöä pidetään töykeänä kirjastoissa, julkisissa liikennevälineissä tai työskentelevien, lukevien tai opiskelevien lähellä. Jopa pienemmillä äänenvoimakkuuksilla ihmiset voivat kuulla, mitä pelaat.

Ei matalataajuista suorituskykyä

Jos nautit paineen tunteesta, joka liittyy raskaisiin, mataliin lyönteihin, avoimet kuulokkeet saattavat tuntua pettymyksiltä. Koska ilma ei ole rajoitettu, avoimet kuulokkeet eivät tuota samaa voimakkuutta alemman tason taajuuksilla kuin suljetut takaosat. Vaikka avoimet kuulokkeet saattavat esittää musiikkia aidommaksi ja luonnollisemmaksi, kaikki riippuu makuun ja mieltymyksiin. Jotkut ihmiset nauttivat siitä, että painava basso kuulee korvia vasten.

Kuuntele ensin

Kuten minkä tahansa äänilaitteen kohdalla, kuuntele sitä ensin. Ennen kuin investoit kuulokkeisiin, hanki käytännön kokemus, jos voit. Etsi jotain, joka parantaa kuuntelukokemustasi.

Muutama vinkki valitsemiseen

On pidettävä mielessä muutama asia. Ensinnäkin, jos käytät kuulokkeita julkisesti, suljetut takaosat ovat todennäköisesti parempia. Avoimien kuulokkeiden kuuntelu useimmissa julkisissa tilanteissa on töykeä. Ainoa poikkeus voi olla lenkkeily, koska et ole yhdessä paikassa pitkään ja lisääntynyt tilannetietoisuus auttaa sinua välttämään mahdolliset onnettomuudet.

Jos kuuntelet kotona ja haluat luonnollisen tunteen ja vähemmän klaustrofobista kokemusta, valitse avoimet kuulokkeet. Saat samanlaisen kokemuksen kuin laadukas stereo ilman hintalappua tai vaivaa strategisesti sijoittaa kaiuttimet. Näillä on myös etuja tilanteissa, joissa olet kotona ja sinun täytyy kuulla ympäröivä maailma, esimerkiksi jos olet vanhempi.

Viime kädessä se tulee etusijalle. Kokeile kuulokkeita ja mieti, miten kuuntelet. Valitse kuulokkeet, jotka tuntuvat sinulle luonnollisilta ja toimivat parhaiten äänen kuuntelutavan kanssa.