Skip to content

Mitä etätyö tarkoittaa?

5 de heinäkuu de 2021

Etätyö kuulostaa hienolta työ puhelimeltasi, mutta se on oikeastaan ​​vain synonyymi etätyölle. Nämä termit viittaavat sellaiseen työjärjestelyyn, jossa työntekijä tai työnantaja ei tee työmatkaa ensisijaiseen toimipisteeseen, vaan työskentelee sen sijaan kotoa tai muualla. Toisin sanoen etätyö on mikä tahansa tilanne, jossa työtehtävät suoritetaan normaalin toimipaikan ulkopuolella, jossa myös työntekijäryhmä voi työskennellä. Etätyöllä ei kuitenkaan tarkoiteta tilanteita, joissa työntekijät vievät toisinaan töitä kotiinsa tai joissa työntekijän työhön liittyy paljon muuta työtä muualla kuin muualla (kuten myynti).

Liittohallituksen käyttö

Yhdysvaltain henkilöstöhallinnon ja yleisten palveluiden hallinto käyttää termiä etätyö liittohallituksen raportointitarkoituksiin sekä kaikkiin politiikka- ja lainsäädäntöasioihin. Heidän etätyöoppaassaan etätyö määritellään seuraavasti:

”Työjärjestelyt, joissa työntekijä suorittaa säännöllisesti virallisesti annettuja tehtäviä kotona tai muilla työpaikoilla, jotka ovat maantieteellisesti sopivia työntekijän asuinpaikan kannalta.”

Työntekijän on työskenneltävä etätyöntekijänä vähintään kerran kuukaudessa. Etätyö tunnetaan myös nimellä etätyö, joustava työjärjestely, etätyö, virtuaalityö, liikkuva työ ja e-työ. Etätyöllä ja etätyöllä ei kuitenkaan aina ollut täsmälleen samaa määritelmää.

Kuinka työskennellä kotona

Työskentely eri paikassa kuin työntekijät tai kollegat saattavat tuntua houkuttelevalta ajatukselta. Loppujen lopuksi organisaatiot, joilla on etätyötä koskevia käytäntöjä, ilmoittavat usein suuremman tyytyväisyyden työntekijöihin, koska kotona työskentely tarjoaa työntekijälle paremman tasapainon työ- ja yksityiselämän välillä. Kaikki työnantajat eivät kuitenkaan tue etätyötilanteita. Ota huomioon useita asioita, ennen kuin kysyt työnantajalta, voitko työskennellä kotona. Lue yrityksen etätyötä koskevat käytännöt, ennen kuin tarjoat ajatusta etätyöstä. Jos haluat tulla kotona työskenteleväksi työntekijäksi, sinun tulisi olla tietoinen siitä, mitä odottaa. Etätyössä on ehdottomasti etuja ja haittoja, aivan kuten säännöllisten työmaalla tehtävien työjärjestelyjen yhteydessä.

Esimerkkejä etätyöstä

Koska etätyö on mitä tahansa työtä, joka tehdään muualla kuin pääkonttorissa, se voi tarkoittaa mitä tahansa työtä, joka voidaan suorittaa omassa kodissasi, toisessa toimipaikassasi tai muualla maailmassa. Tässä on joitain esimerkkejä etätyön asemista:

  • Tietokoneohjelmoija
  • Online-ohjaaja
  • Kirjailija
  • Johdon assistentti
  • Vakuutuksenantaja
  • Matkatoimisto
  • Osakevälittäjä
  • Lääketieteellinen transkriptio
  • Kääntäjä