Skip to content

Mitä kaikki uusi videokamerani tekee?

20 de maaliskuu de 2021

Kun ostat videokameraa, kohtaat pesulistan luettelon ominaisuuksista. Jotkut ovat suhteellisen suoraviivaisia ​​ymmärtää, toiset, ei niin paljon. Tässä on opas useimpien digitaalisten videokameroiden käytettävissä oleviin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja linkit, joiden avulla voit sukeltaa syvemmälle tiettyyn aiheeseen.

Videon tarkkuus

Löydät videokamerat, jotka tallentavat videota joko vakiona tai teräväpiirtotarkkuudella. Yleensä HD-videokamerat ovat nyt vakiona, älä osta mitään pienemmällä tarkkuudella. 4K tai parempi resoluutio on kalliimpaa, mutta laatu voi olla sen arvoista. Vaikka sinulla ei olisikaan 4K-televisiota, kannattaa harkita teräväpiirtokameraa videosi ”tulevaisuuden todistamiseksi” ajaksi, jolloin käydään kauppaa nykyisessä televisiossasi.

Kuvasensori

Kuvakenno on videokamerasi sisällä oleva laite, joka muuttaa objektiivin läpi tulevan valon digitaaliseksi signaaliksi, jonka videokamera tallentaa. Tunnistimia on kahta perustyyppiä – CMOS ja CCD. Anturien suhteen suuremmat ovat parempia.

Zoom-objektiivi

Videokamerasi objektiivilla on ratkaiseva merkitys: pitkien zoomausten avulla voit suurentaa kaukana olevia esineitä. Kaikki zoomaukset eivät kuitenkaan ole yhtä suuria. Sinun tulee etsiä videokamerasi ”optista” zoomausarvoa, ei digitaalista zoomausta. Mitä suurempi zoomausnumero (annettu kertoimena ”x” – kuten esimerkiksi 10x, 12x jne.), Sitä parempi suurennus.

Kuvanvakain

Jos videokamerassasi on pitkä zoomausobjektiivi (ja vaikka se ei olisikaan), sen tulisi tarjota myös kuvan vakauttamisen muoto, jotta videosi pysyvät vakaina. Kuten zoom-objektiivi, parempi kuvanvakautuksen muoto on optinen kuvanvakain, ei digitaalinen.

Median muoto

Tämä viittaa mediatyyppiin, joka tallentaa digitaaliset videosi. Suosittuja mediaformaatteja ovat flash-muisti (joko sisäinen tai flash-muistikortti) ja kiintolevy. Videokamerasi tallentamilla mediatyypeillä on valtava vaikutus videokameran suunnitteluun ja toimintoihin. Yleensä haluat välttää vanhempia muotoja, jotka nauhoittavat nauhalle, CD-levylle tai parittomalle muistikortille. Pidä kiinni SD- tai micro SD -muistikortista ja kameroista, joissa on sisäänrakennettu kiintolevy. Mitä suurempi kapasiteetti, sitä parempi.

Videomuoto

Videokameran videoformaatti viittaa sellaiseen digitaaliseen tiedostoon, jonka videokamera luo. Videokameran käyttämä tiedostomuoto vaikuttaa tyypillisesti videon laatuun ja siihen, kuinka helppoa sen kanssa on työskennellä tietokoneella. Yleisiä videotiedostoja ovat MPEG-2, H.264 ja AVCHD.

Kasvojentunnistus

Kykyä löytää ja keskittyä kasvoihin videokameran edessä kutsutaan kasvojentunnistukseksi. Se on nyt yhä suositumpi, ja monissa videokameroissa on sisäänrakennettu tekniikka tarjoamaan entistä kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten kasvojentunnistus tai mahdollisuus ottaa valokuvia aina, kun henkilö hymyilee.

Bit-hinnat

Bittinopeus tarkoittaa digitaalisen datan määrää, jonka videokamera voi tallentaa milloin tahansa. Mitä korkeampi bittinopeus, sitä enemmän videokamera tallentaa tietoja, mikä tarkoittaa korkealaatuisempaa videota.

Kehysnopeudet

Video on oikeastaan ​​vain sarja valokuvia, jotka on otettu yksi toisensa jälkeen, heti. Nopeutta, jolla videokamera sieppaa pysäytyskuvia tallennuksen aikana, kutsutaan kuvataajuudeksi. Nopeampi kuvataajuus on hyödyllinen urheilun tai hidastetun tallennuksen yhteydessä.

Valotuksen hallinta

Yksi videokameran yleisimmistä ominaisuuksista, valotuksen säätö, antaa sinun säätää kuinka vaalea tai tumma videosi näkyy.

Valokuvan ominaisuudet

Lähes jokainen markkinoilla oleva videokamera voi ottaa digitaalisen valokuvan, mutta suorituskyky vaihtelee täällä suuresti. Yleensä videokamerat, joissa on sisäänrakennettu salama, omistettu valokuvan suljinpainike ja valokuvanäyttötilat, ovat ylivoimaisia ​​suorituskykyisiä valokuvien osastolla.