Skip to content

Mitä kysyä graafisen suunnittelun asiakkailta

13 de heinäkuu de 2021

Graafisen suunnitteluprojektin ensimmäinen, tärkein askel on puhua graafisen suunnittelun asiakkaasi kanssa laajuudesta, aikajanasta, budjetista, tavoitteesta, kohdeyleisöstä ja kokonaisviestistä. Keräämällä mahdollisimman paljon tietoa jo ennen työn aloittamista, voit kehittää tarkan arvion ja auttaa pitämään työn aikataulussa. Lopullinen tavoite on edistää molempia osapuolia tuottavaa, menestyvää, kannattavaa ja nautittavaa työsuhdetta. Tässä on muutama kysymys.

 • Mikä on viesti?

  Ota selvää, minkä viestin asiakkaasi yrittää saada kohdeyleisölle. Viesti voi olla jotain niin yksinkertaista kuin asiakkaiden kiittäminen, uuden tuotteen ilmoittaminen tai tietoisuuden lisääminen. Kysy sitten, millä äänellä viestin tulisi olla – esimerkiksi innoissaan, onnellinen, myötätuntoinen, dramaattinen jne. Jos tapaat tiimiä, pyydä jokaista ihmistä keksimään muutama sana kuvaamaan viestin mielialaa ja aivoriihiä. siellä.

 • Kuka on kohdeyleisö?

  bullseye.jpg

  Tehokas viesti puhuu suoraan yleisölle ja resonoi voimakkaasti yleisön kanssa, joten on välttämätöntä, että tiedät kenelle kohdistat. Heidän motivaatioiden, tarpeiden, taipumusten, mieltymysten jne. Tulisi ohjata projektin tyyliä, sisältöä ja viestiä. Esimerkiksi uusille asiakkaille suunnattu postikortti on täysin erilainen kuin nykyisille asiakkaille suunnattu postikortti. Joitakin muuttujia, jotka voivat vaikuttaa suunnitteluun, ovat:

  • Ikä
  • Maantieteellinen sijainti
  • Sukupuoli
  • Ammatti
  • Taloudellinen asema

  Viestistä riippuen saatat joutua myös ottamaan huomioon uskonnon, poliittisen asenteen, henkilökohtaiset tavat ja muut yksityiskohdat.

 • Kuka on asiakkaan kilpailu?

  Kilpailukyky

  Asiakkaan tarpeiden ja markkinoiden tunteminen edellyttää myös asiakkaan kilpailun tuntemista. Mitä asiakkaasi tekee tai tarjoaa parempaa tai erilaista kuin muut? Mitä haasteita asiakkaasi torjuu markkinoilla? Oppimalla kaiken mahdollisen kilpailuympäristöstä voit luoda muotoilun, joka erottuu muista.

 • Mitkä ovat projektin tiedot?

  Yksinkertainen paperirunko

  Asiakkaalla saattaa olla jo ajatus suunnittelun spesifikaatioista, joiden avulla voit määrittää aika- ja budjettitarpeet. Esimerkiksi 12-sivuisen esitteen suunnittelu kestää paljon kauemmin kuin nelisivuinen taitto. Jos asiakas ei tiedä tarkalleen mitä hän etsii, on nyt aika antaa joitain suosituksia ja viimeistellä yksityiskohdat, kuten:

  • Mitat
  • Sivujen määrä
  • Mustavalkoinen, kaksivärinen tai nelivärinen
  • Paperivarasto
  • Painosarjan koko (tulostettavien kappaleiden määrä)
 • Mikä on projektin laajuus?

  Kolme henkilöä konsultoi graafisen suunnitteluprojektin parissa

  Liittyy läheisesti projektin teknisiin tietoihin, sen soveltamisala viittaa tarkalleen, mitä työsi aiheuttaa ja mitä asiakas odottaa sinulta – esimerkiksi pakettien lukumäärää, logoideoita, verkkosivustosivuja jne. Odotetaanko sinun osallistuvan viikoittaisiin kokouksiin? Painosmäärä? Kuinka käsittelet projektin aikana esiin tulevia ylimääräisiä pyyntöjä – esimerkiksi ylimääräinen yhteydenottolomake verkkosivustolla tai muu kuva esitteessä? Näistä asioista sopiminen etuajassa auttaa estämään liian yleisen laajuuden hiipimisen: työn taipumus laajentua alkuperäisten parametrien ulkopuolelle, mikä aiheuttaa turhautumista sekä asiakkaalle että suunnittelijalle. Päätä se pois viestinnällä.

 • Mikä on budjetti?

  Monissa tapauksissa asiakas ei tiedä tai paljasta projektin budjettia. He saattavat mieluummin saada arvionsa ensin, punnita joitain ideoita tai eivät todellakaan tiedä. Joka tapauksessa kysy. Jos asiakas jakaa tietyn budjetin kanssasi, se voi auttaa sinua määrittämään projektin laajuuden, tuntituntisi ja kokonaiskustannukset. Tässä on joitain annettavia ja otettavia: Sinä tai asiakas saatat joutua pienentämään laajuuttaan, tai saatat löytää tilaa laajentumiselle. Tämä on luku, joka saavutetaan parhaiten yhdessä. Tarvitset todennäköisesti (ja sinun pitäisi viedä) jonkin aikaa projektin parametrien tarkistamiseen estimaatin laatimiseksi, ja on täysin asianmukaista sanoa niin. Et halua heittää pois numeroa, joka on muutettava tarkistuksen jälkeen. Joskus asiakkaan budjetti on paljon pienempi kuin odotit, jolloin sinun on päätettävä, ovatko muut tekijät, kuten kokemus tai mukava lisä salkkuun, sen arvoista. Viime kädessä sinun pitäisi olla tyytyväinen siihen, mitä teet työn määrälle, ja kustannusten tulisi olla kohtuullisia asiakkaalle.

 • Mikä on määräaika?

  Naulaa projektin valmistumispäivämäärä. Asiakkaan lopussa työ saattaa olla sama kuin tuotteen lanseeraaminen tai jokin muu tärkeä virstanpylväs. Sinun on otettava huomioon työmääräsi ja saatavuutesi. Etsi kohtuullinen tavoite näiden kahden välillä. Kiireellisissä työpaikoissa lisämaksut ovat yleisiä ja sopivia. Muista keskustella tästä kaikesta ennen sitoutumista työhön. Laadi suurelle tai pitkälle hankkeelle aikataulu, jossa on erityiset välitavoitteet, jotta se pysyy mukana.

 • Mitä luovia ohjeita asiakas voi tarjota?

  Pantone-väripalettiopas

  Hanki asiakkaan panos valmistellessasi projektin luonnosta. Vaikka olet luomassa heille jotain uutta ja ainutlaatuista, se saattaa joutua sopimaan joihinkin olemassa oleviin luoviin parametreihin ja vakiintuneeseen tuotemerkkiin, kuten:

  • Värit
  • Fontit
  • Logot
  • Muut mallit
  • Verkkosivustot

  Joillakin asiakkailla, etenkin suurilla, on tyylisivut, jotka määrittelevät osan tästä. Jos ei, kysy joitain olemassa olevia materiaaleja, jotka osoittavat vakiintuneen tuotemerkin, jota sinun on pyrittävä vastaamaan tai ainakin täydentämään. Asiakkaiden panoksen saaminen voi olla vaikeaa. Päätä etukäteen, miten ja milloin voit odottaa taustamateriaalia sekä palautetta jokaisesta virstanpylväästä, ja tee jokaisen virstanpylvään valmistumisesta riippuvainen siitä.

Kaikki tärkeä ehdotus / sopimus

Sisällytä kaikki keräämäsi tiedot mahdollisimman yksityiskohtaiseen viralliseen ehdotukseen. Kun molemmat osapuolet ovat sopineet, tee siitä allekirjoitettu sopimus. Tällä tavalla sekä sinä että asiakkaasi tiedät tarkalleen, mitä odottaa. Muista: Asiakkaan ylittäminen on hyvää liiketoimintaa; niin on varmistaa, että sinulle maksetaan oikeudenmukaisesti ajastasi.