Skip to content

Mitä odottaa Applen lokakuun iPhone 12 -tapahtumasta

12 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • IPhone 12: lla on 5G, uusi litteä muotoilu, ja sitä on kolmea kokoa.
  • A14-siru on erittäin nopea.
  • Huhut ennustavat uudet AirPods Studio -kuulokkeet ja AirTags -seurantalaatat.
Tiistaina 13. lokakuuta klo 10 PDT Apple paljastaa uusimmat iPhonet uudessa virtuaalitapahtumassa. Saatamme nähdä myös uusia AirPodeja, kauan odotettuja Apple-tunnisteita ja ehkä jopa ARM-pohjaisen Macin. Lokakuu ladataan Applelle. IPhone-lanseeraus on melkein 100-prosenttinen varmuus, mutta pitkäaikaiset huhut viittaavat myös runsaasti muita uusia laitteita. Lisäksi Apple on luvannut meille uusia Apple Silicon Mac -tietokoneita vuoden loppuun mennessä. On mahdollista, että näille uusille Mac-tietokoneille järjestetään toinen tapahtuma, mutta Apple saattaa myös käyttää erittäin kirkasta median valokeilaa, joka paistaa iPhonessa Mac-viestin tehostamiseksi. ”Minusta tuntuu, että MacBook ja Mac mini ovat ensimmäiset mallit, jotka saavat päivityksen Apple Siliconiin”, La Stampan tekninen kirjailija Andrea Nepori kertoi Lifewire pikaviestillä.

iPhone 12, radikaali uudelleensuunnittelu

IPhone 12 (kuten se todennäköisesti nimetään) on tarpeeksi mielenkiintoinen yksin. Se todennäköisesti ottaa käyttöön iPad Pron ja uuden iPad Airin tasaisen, ohuemman muotoilun, samanlainen kuin iPhone 5 ja 6 (jotka olivat mielestäni kaikkein tyylikkäimmät iPhonet). IPhonella on uusin A14-siru, kuten nähdään jo uudessa iPad Airissa, ja sillä on melkein varmasti 5G-solukkoyhteys. Onko 5G hyödyllinen, riippuu alueesi kattavuudesta. Myös etukameroiden lovi on pienempi. Muita todennäköisiä lisäyksiä on uusi kameraryhmä, joka sisältää LiDAR-syvyysanturikameran vuoden 2020 iPad Prosta. Tämä tekee lisätystä todellisuudesta paljon realistisemman. Odotettavissa ovat myös koko alueen OLED-näytöt (tällä hetkellä vain Pro iPhone 11 -malleissa on OLED).

Mukaan 9to5Mac, nämä ovat suunniteltujen mallien nimet ja koot:

  • iPhone 12 mini: 5,4 tuumaa
  • iPhone 12: 6,1 tuumaa
  • iPhone 12 Pro: 6,1 tuumaa
  • iPhone 12 Pro Max: 6,7 tuumaa

Pidän ajatuksesta pienestä 5,4 tuuman mallista, jossa on reunasta reunaan -näyttö. Jos saisin iPhone 12: n, ostin sen. Odota myös, että Apple ojentaa USB-laturin tiilen iPhone-laatikkoon jätteiden välttämiseksi. Ehkä myös EarPodit jätetään pois, mutta latausjohto voidaan korvata punotulla nailonilla peitetyllä. Lopuksi minulla on sormet ristissä kosketustunnuksen saamiseksi iPhone 12: n virtapainikkeessa, aivan kuten uudessa iPad Airissa. Rakastan kasvotunnusta, mutta kasvotunnus ei rakasta naamioita. Jos Apple onnistuu saamaan tämän sisään, uskon, että se myisi paljon iPhonea pelkästään COVID-naamioihin liittyvistä syistä.

AirPods Studio ja AirTags

Tiistaina odotetaan myös AirPods Studio ja AirTags. AirTags ovat Applen pitkään huhuttuja seurantalevyjä, pieniä Bluetooth-yhteensopivia widgettejä, jotka näkyvät iPhonen Find My -sovelluksessa. He lähettävät säännöllisesti nimettömän pulssin, jonka kaikki ohittavat iPhonet voivat noutaa ja välitetään Applelle yhdessä sijainnin kanssa. Tämän avulla löydät laitteen, vaikka se ei ole koskaan yhteydessä Internetiin.

AirPods Studio tulee olemaan vanhojen koulujen korvakorut. Nämä yhdistävät oletettavasti kaikki hämmästyttävän äänenkäsittelytekniikan, jonka Apple on parantanut HomePodissa, uusimmissa MacBookeissa ja AirPods Prossa, ja laittaa ne Siri-yhteensopiviin kuulokkeisiin. Ne ovat todennäköisesti hämmästyttäviä. Ne ovat myös todennäköisesti todella, todella kalliita.

Apple Silicon Macit?

Ennusteeni ensimmäisistä Macista, jotka käyttävät Applen omia Apple Silicon -piirejä, ovat MacBook ja 24-tuumainen iMac. ”Apple Silicon” on se, mitä Apple kutsuu A-sarjan siruiksi, joita se asettaa iPhoneen ja iPadiin, ja tänä syksynä se tulee olemaan myös Mac-tietokoneissa. ”Minusta tuntuu, että MacBook ja Mac mini ovat ensimmäiset mallit, jotka saavat päivityksen Apple Siliconiin.” Uskon, että Applella on käynnistämisen yhteydessä kaksi asiaa: että nämä uudet Macit ovat paljon tehokkaampia kuin Intel-pohjaiset Macit, jotka ne korvaavat, ja että Apple Silicon Macit voivat olla yhtä kannettavia, tehokkaita ja pitkäikäisiä akkuja kuin iPad Pro. Jonkinlainen MacBook osoittaisi jälkimmäisen – ei tuuletinta (kuten iPad), koko päivän kestävä akku ja siistit lisäominaisuudet, kuten Face ID ja instant-wake. Ehkä jopa kosketusnäyttö. Tämän yhtälön teho-osaa varten iMac on täydellinen. Ensinnäkin nykyinen muotoilu on lähes vuosikymmenen vanha, joten se on tarkoitus suunnitella uudelleen ennemmin kuin myöhemmin. IMac on myös täydellinen tapa osoittaa, kuinka tehokas Applen A14-siru voi olla, kun se laitetaan isoon tuuletinpuhelimiin. ”Apple saattaa myös käyttää Mac-viestin tehostamiseen ultrakirkasta median valokeilaa, joka paistaa iPhonessa.” ”IMac on edelleen keskimääräinen perhekone, joka voi helposti piilottaa Apple Siliconin useisiin kotitalouksiin”, Nepori sanoo. ”Varsinkin jos hinta on oikea.” Tärkeää on, että tavallista iMacia ei pidetä pro-tason koneena, joten sitä ei verrata Mac Proon. Sen on voitettava vain nykyiset iMacit ja useimmat jokapäiväiset pöytätietokoneet.

Istu alas ja nauti esityksestä

Löydät vain Internet-yhteensopivan näytön seuraavana tiistaina aamuna. Jos se toimii kuten aiemmat Apple-tapahtumat, voit katsella sitä minkä tahansa laitteen selaimessa tai Apple TV: ssä. Toivon uusia iMac-tietokoneita, koska iMac on kymmenen vuotta vanha ja tarvitsee tauon. Mutta vaikka uusia Mac-tietokoneita ei olekaan, tämä näyttää jännittävältä tavalta viettää pari tuntia syksyn tiistai-aamuna.