Skip to content

Mitä on lähellä oleva jakaminen Windows 10: ssä?

16 de kesäkuu de 2021

Windows 10: n läheinen jakaminen -ominaisuuden avulla voit jakaa tiedostoja, kuten asiakirjoja, kuvia ja URL-osoitteita, langattomasti läheisten tietokoneiden kanssa Bluetoothin ja Wi-Fi: n kautta. Lähellä jakaminen toimii kaikkien sovellusten kanssa, joilla on jakamisvaihtoehto, mukaan lukien Microsoft Edge, File Explorer ja Kuvat-sovellus, joten sinun ei enää tarvitse luottaa kolmansien osapuolten tiedostojen jakamisalustoihin, kuten DropBox. Tämän artikkelin tiedot koskevat yksinomaan tietokoneita ja tabletteja, joissa on Windows 10.

Windowsin lähellä olevan jakamisen ottaminen käyttöön

Lähellä jakaminen sisältyy vain uusimpiin Windows 10 -versioihin. Jos et näe vaihtoehtoa tietokoneellasi, sinun on asennettava Windows-päivitykset. Ota Lähellä-jakaminen käyttöön valitsemalla Windows Toimintakeskus (puhekuplakuvake) Windowsin tehtäväpalkissa ja napsauta sitten Lähellä jakaminen. Jos et näe Lähellä jakaminen vaihtoehto Laajentaa nähdäksesi lisää vaihtoehtoja.

Kuinka jakaa Microsoft Edgestä

Jos haluat jakaa tietoja muiden kanssa Microsoft Edgen Lähellä jakamista käyttämällä, heillä on oltava yhteensopiva Windows 10 -tietokone ja Lähellä-jakaminen käytössä. Niiden on myös oltava fyysisesti lähelläsi ja käytettävissä Bluetoothin tai Wi-Fin kautta. URL-osoitteen jakaminen Microsoft Edge -palvelussa Lähellä-jaon kanssa:

  1. Avaa verkkosivusto ja valitse Jaa -painiketta Microsoft Edgen valikkorivin oikeassa yläkulmassa. Se näyttää laatikosta, josta nuoli tulee ulos.

    Jaa-painike Edgessä

  2. Odota, kun Edge etsii lähellä olevia laitteita, ja valitse sitten laite luettelosta, jonka kanssa haluat jakaa. Käyttäjä saa ilmoituksen Windowsin toimintokeskuksessaan, jota hän voi napsauttaa päästäksesi jaettuun sisältöön. Jos lähellä olevia laitteita ei löydy, varmista, että molemmissa laitteissa on Lähellä jakaminen käytössä.

    Odota, kun Edge etsii lähellä olevia laitteita, ja valitse sitten laite luettelosta, jonka kanssa haluat jakaa.

Kuinka jakaa File Explorerissa

Jos haluat jakaa tietoja muiden kanssa käyttämällä Lähellä-jakoa File Explorerin kautta, heillä on oltava yhteensopiva tietokone ja Lähellä-jakaminen käytössä. Niiden on myös oltava lähellä ja käytettävissä Bluetoothin tai Wi-Fi: n kautta. Voit jakaa tiedoston valitsemalla Jaa (kuvake vihreällä nuolella) Jaa Resurssienhallinnan välilehti. Odota, kunnes käytettävissä oleva laiteluettelo täyttyy, ja valitse sitten kohdelaite. Käyttäjä saa ilmoituksen, jota napsauttamalla pääsee jaettuun tiedostoon.

Jaa-painike Resurssienhallinnassa

Kuinka jakaa Windows Photos -sovelluksessa

Jos haluat jakaa tietoja muiden kanssa käyttämällä Lähellä jakamista Valokuvat-sovelluksen kautta, heillä on oltava yhteensopiva tietokone ja Lähellä jakaminen käytössä. Niiden on myös oltava lähellä ja käytettävissä Bluetoothin tai Wi-Fi: n kautta. Avaa jaettava valokuva Kuvat-sovelluksessa ja valitse Jaa. Odota, kun sovellus etsii lähellä olevia laitteita, ja valitse sitten laite luettelosta, jonka kanssa haluat jakaa. Käyttäjä saa ilmoituksen, jota napsauttamalla hän voi nähdä kuvan.

Jaa-painike valokuvissa Windows 10