Skip to content

Mitä ovat HTM- ja HTML-tiedostot ja miten avaat ne?

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

  • HTM- ja HTML-tiedostot ovat Hypertext Markup Language -tiedostoja.
  • Avaa se millä tahansa selaimella tai tekstieditorilla.
  • Muunna PDF-, DOCX- tai PNG-tiedostoksi FileZigZagilla.

Tässä artikkelissa selitetään, mitkä HTML / HTM-tiedostot ovat, kuinka katsella yhtä tai muokata lähdekoodia ja miten se voidaan muuntaa eri muodoiksi, kuten DOCX, PDF, JPG, jne.

Mikä on HTM- tai HTML-tiedosto?

HTM- tai HTML-tiedosto on Hypertext Markup Language -tiedosto ja se on tavallinen Internet-sivutiedostotyyppi.

Koska HTM-tiedostot ovat vain tekstitiedostoja, ne sisältävät vain tekstiä (kuten mitä luet nyt) sekä tekstiä viitteet muihin ulkoisiin tiedostoihin (kuten tämän artikkelin kuva).

HTM- ja HTML-tiedostot voivat viitata myös muihin tiedostoihin, kuten video-, CSS- tai JS-tiedostoihin.

HTM- tai HTML-tiedoston avaaminen

Kaikki verkkoselaimet, kuten Edge, Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer jne., Avaavat ja näyttävät HTM- ja HTML-tiedostot oikein. Toisin sanoen, avaamalla yksi näistä tiedostoista selaimessa ”puretaan” mitä HTM- tai HTML-tiedosto kuvaa ja näyttää sisällön oikein.

On olemassa monia ohjelmia, jotka on suunniteltu helpottamaan HTM / HTML-tiedostojen muokkaamista ja luomista. Joitakin merkittäviä ilmaisia ​​HTML-editoreja ovat Eclipse, Komodo Edit ja Bluefish. Toinen suosittu HTM / HTML-editori, jossa on paljon lisäominaisuuksia, on Adobe Dreamweaver, vaikka sitä ei ole ilmainen käyttää.

Vaikka ne eivät ole läheskään niin rikkaita ominaisuuksia kuin oma HTM-editori, voit käyttää yksinkertaista muistio-ohjelmaa muutosten tekemiseksi HTM- tai HTML-tiedostoon, kuten Windows Muistio. Suosittelemme kuitenkin käyttämään tekstieditoria, jossa on enemmän ominaisuuksia, jotka on rakennettu tällaiselle tehtävälle.

Tässä on esimerkki hyvin yksinkertaisesta HTML-sivusta, jota tarkastellaan tekstinä:

This Is Where the Title Goes

Here’s One Heading

A paragraph can be written here.

class = ”ql-syntaksi”>

Kuten näette täällä, tämä HTML-tiedoston tekstiversio ”muunnetaan” todelliseksi (vaikkakin riisutuksi) verkkosivuksi sillä hetkellä, kun verkkoselain toimittaa tiedot.

Kuinka muuntaa HTML- ja HTM-tiedostoja

HTM-tiedostot on jäsennelty tietyllä tavalla ja niillä on hyvin erityinen syntakse (säännöt), jotta niiden koodi ja teksti näkyvät oikein, kun ne avataan selaimessa. Tämän vuoksi HTM- tai HTML-tiedoston muuntaminen toiseen muotoon ei todennäköisesti ole jotain, mitä haluat tehdä, koska todennäköisesti menetät kaikki toiminnot sivulla.

Toisaalta, jos haluat vain muuntaa HTM- tai HTML-tiedoston toiseen muotoon helppoa varten katselut, kuten kuva tai PDF, tämä voi olla älykäs ja hyvin toteutettavissa. Tämä on joskus hyvä vaihtoehto sen tulostamiseen.

Chromessa voit valita Tallenna PDF-tiedostona Tulostusasetuksista voit muuntaa ikkunan sivun PDF-muotoon. Myös Chrome on laajennus nimeltä Full Page Screen Capture, joka muuntaa kaikki Chrome-selaimen avoimet HTM- tai HTML-tiedostot PNG-tiedostoiksi.

Muilla selaimilla on samanlaisia ​​ominaisuuksia, kuten Firefoxin Tallenna PDF-lisäosana.

Voit myös käyttää HTM: lle / HTML: lle omistettua verkkosivustoa kuvatiedostojen muuntamiseen, kuten iWeb2Shot tai Web-sieppaus.

Ilmaista tiedostomuunninta voidaan käyttää tietokoneellesi tallentamasi HTM- tai HTML-tiedoston muuntamiseen. FileZigZag on yksi ilmainen asiakirjamuunninsivusto, joka muuntaa HTM: n RTF: ksi, EPS: ksi, CSV: ksi, PDF: ksi ja moniksi muiksi muodoiksi.

On tärkeää ymmärtää, että HTM / HTML-tiedostoa ei voi muuntaa muuksi kuin tekstitiedostomuodoksi. Esimerkiksi HTML-tiedostoa ei voida koskaan muuntaa MP3-äänitiedostoksi. Se saattaa näyttävät kuin se on mahdollista, jos yrität ladata MP3: ta verkkosivulta, mutta se ei ole oikea reitti.

HTM vs. HTML

L-kirjaimen lisäksi tietysti …

Lyhyt vastaus: ei ole yhtään.

Pitkä vastaus: ei ole mitään … mutta ole varovainen, että käytät vain yhtä tai toista.

MS-DOS-päivinä tiedostotunnisteet rajoitettiin kolmeen merkkiin. Suhteellisen lyhyessä ajassa, kun verkkosivuja luotiin, samoin kuin maailmankaikkeuden MS-DOS-valta, HTM hallitsi, koska HTML ei ollut vaihtoehto.

Tänään joko HTM: llä tai HTML: llä päättyvät sivut ovat täysin hyväksyttäviä. Varmista vain johdonmukaisuuden vuoksi, että käytät sitä tai toinen, ei molemmat, koko verkkosivustollasi.

Lisäksi Web-sivujasi palveleva palvelin saattaa edellyttää, että hakemistosivusi päättyy yhteen tai toiseen tiedostopääteeseen. Toisin sanoen saatat joutua käyttämään index.html tai index.htm. Kysy palveluntarjoajalta tai verkkopalvelinohjelmiston valmistajalta, jos et ole varma.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

HTML- ja HTM-tiedostojen pitäisi olla melko helppo avata, koska ne ovat vain tekstitiedostoja, joita kukin verkkoselain voi tarkastella. Jos tiedostoa ei avata millään ylhäältä ehdotetuilla ohjelmilla, on hyvä mahdollisuus, että et oikeastaan ​​käsittele Hypertext Markup Language -tiedostoa.

Jotkut tiedostomuodot käyttävät tiedostopääteitä, jotka muistuttavat läheisesti HTML / HTM-tiedostoja, mutta eivät oikeastaan ​​samassa muodossa. Yksi esimerkki on HTMLZ-tiedostotunniste, jota käytetään pakattuihin HTML-eBook-tiedostoihin. On HTML-tiedostoja sisällä HTMLZ-tiedosto, mutta koko paketin muoto on ZIP, jota ei voi avata verkkoselaimessa tai tekstieditorissa.

Tässä esimerkissä tarvitset tietyn HTMLZ-tiedostojen katseluohjelman, kuten Caliber. Tai koska tämä tiedostomuoto on itse asiassa arkisto, voit avata sen tiedostojen dekompressorilla, kuten 7-Zip, jonka jälkeen voit avata yksittäiset HTML-tiedostot verkkoselaimella tai muilla edellä mainituilla HTML-katseluohjelmilla.

TMLANGUAGE on toinen tiedostotunniste, joka voidaan sekoittaa HTML / HTM-tiedostoon. Nämä ovat itse asiassa TextMate Language Grammar -tiedostoja, joita TextMate käyttää macOS: ssä.