Skip to content

Mitä seuraavaksi Macille vuonna 2021?

13 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Apple aikoo vaihtaa kaikki Macinsa Apple Silicon -piireihin kahden vuoden kuluessa.
  • Nykyinen iMac on päivitettävissä – sen suunnittelu on vuodelta 2008.
  • Tämän vuoden Pro Macit saattavat saada hot-rodded-version M1-sirusta.
Uusilla siruilla, uudella iMacilla ja uusilla kannettavilla tietokoneilla 2021 voi olla Macin suurin vuosi vuodesta 1984 lähtien. Viime vuoden lopulla Apple pani M1-sirunsa MacBookiin, minkä seurauksena Macit, joiden akun kesto on uskomatonta, toimivat nopeammin kuin useimmat muut tietokoneet, eivätkä koskaan lämmin. Ja se on vasta alkua. Mitä voimme odottaa Macille vuonna 2021? ”Luulen, että saamme iMacin ensin keväällä”, Mac- ja iOS-kehittäjä James Thomson kertoi Lifewirelle Twitterin kautta. ”Haluaisin 13/14-tuumaisen MacBook Pron, jossa on neljä porttia ja enemmän muistia / GPU-virtaa.”

M2 vai M1X?

Kesällä 2020 Apple esitti Apple Silicon -siirtymäsuunnitelmansa: kahden vuoden prosessin, jossa koko Mac-kokoonpano siirtyy Intelin prosessoreista Applen itse suunnittelemiin siruihin. Nämä ovat Macille optimoituja variantteja A-sarjan siruista, jotka löytyvät iPhonesta ja iPadista. Yksi keskeinen asia on, että iPhone ja iPad käyttävät myös erilaisia ​​muunnelmia. Kun Apple laittoi A12-prosessorin iPhone Xs: ään ja Xr: hen vuonna 2018, se loi tehokkaamman A12X-version uudelle iPad Prolle. Tämä X lisäsi lisää GPU- ja CPU-ytimiä ja oli jo tarpeeksi nopea kilpailemaan useimpien kannettavien tietokoneiden kanssa jopa vuonna 2018. Uusi M1 on vaikuttava, mutta sitä käytetään vain lähtötason Mac-tietokoneissa – MacBook Air, pieni MacBook Pro ja halvempi Mac Mini. Itse asiassa Apple myy edelleen huippuluokan Intel Mac Miniä. Suuremmat ”ammattilaiset” -koneet tarvitsevat enemmän mehua.

MacBook-ammattilaiset

Erityisesti 16-tuumainen MacBook Pro ja odotettu 14-tuumainen MacBook Pro tarvitsevat enemmän RAM-vaihtoehtoja (M1 täyttää 16 Gt). He hyötyvät myös useammasta CPU- ja GPU-ytimestä. Todellisuudessa M1 on jo tarpeeksi nopea näille koneille, mutta onnea myydä 3 000 dollaria + MacBook Pro, kun 999 dollarin ilma käyttää samaa sirua. ”Haluaisin nähdä joitain pro-juttuja, mutta epäilen, että se tapahtuu myöhemmin syksyllä”, Thomson sanoo.

M1 MacBook Pro hieman auki

Spekuloimme, että näiden pro-koneiden siru on M1X tai vastaava, tehokkaampi variantti, joka on suunniteltu virtalähteeksi eikä optimoimaan akun käyttöikää. On mahdollista, että sitä voidaan kutsua M2: ksi, mutta Apple varaa koko numerosarjan päivitysnumerot. Jälleen kerran kaikki M1: n tekeminen on uutta, joten kuka arvaa? Ehkä Pro-linja saa uuden fyysisen muotoilun, toisin kuin Air- ja 13-tuumainen MacBook Pro, jotka ovat kaikki erotettavissa Intel-versioista.

iMac Magic

Nykyinen iMac-muotoilu on ollut käytössä vuodesta 2008 lähtien, ja sen reunojen kapenemiseen on tehty muutama vuosi myöhemmin. Se osoittaa ikänsä. Näytön yläosassa ja sivuissa on edelleen valtavat kehykset ja alaosassa vielä suurempi ”leuka”. Odotat, että ne katoavat samalla tavalla kuin iPhonessa ja iPadissa, Applen Pro Display XDR: ssä ja kaikissa muissa viime vuosina valmistetuissa kolmansien osapuolten näytöissä.

Ehkä uusi iMac on yksinkertainen päivitys, iPad-tyyppisellä muotoilulla – neliönmuotoiset reunat, erittäin ohuet ja ehkä säädettävällä, pyörivällä jalustalla, kuten Pro Display XDR. Tai ehkä se menee aivan uuteen visuaaliseen suuntaan. Nämä Apple Silicon -piirit ovat niin tehokkaita, että iMac voi olla yhtä ohut kuin iPhone, ja silti pakata kaikki tarvitsemansa virran. Odotamme myös, että FaceID lisätään iMaciin, koska Touch ID ei ole käytännöllinen, ellet laita sitä Bluetooth-näppäimistöön. Ja jos Apple menee todella villiin, niin voit ehkä käyttää Apple-lyijykynääsi muuttamaan iMacin valtavaksi luonnospöydäksi.

Mac Pro? Ei niin nopeasti

Kun Apple sanoi siirtävänsä koko Mac-linjan Apple Siliconille, se tarkoitti koko linjaa, mukaan lukien Mac Pro. Jos se kuitenkin pysyy kahden vuoden aikataulussa, emme ehkä näe Proa vasta vuonna 2022. Se tarkoittaisi, että se voisi käyttää seuraavan sukupolven M-sarjan pelimerkkejä ja olla vieläkin tehokkaampi. On myös huhuja pienemmästä Mac Prosta, mutta sitten taas, nykyinen Pro-tapaus on melko uusi muotoilu, ja tällaisen tietokoneen sisällä on paljon enemmän kuin vain CPU ja muut sirut. M1-pohjaiset Macit ovat jo hämmästyttäviä useimmille käyttäjille, ja Pro-tietokoneet ovat saamassa entistä enemmän ammattilaisia. Odotan sen olevan jännittävä vuosi Mac-käyttäjille.