Skip to content

Mitä seuraavaksi mustille TikTokereille

13 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • Mustat TikTokerit kamppailevat ymmärtääkseen mahdollisen Yhdysvaltain kiellon tasapainottaen sosiaalisen median tuotemerkkejä.
  • Instagramin Reels-kopio joutuu tulipaloon yrityksenä hallita sosiaalisen median teollisuutta.
  • TikTokin algoritmia syytetään mustan sisällön tukahduttamisesta ja sisällöntuottajista, joita pidetään vastenmielisinä valtamarkkinoille.
Musta TikTok-luojat kuvittelevat elämää uudelleen sosiaalisen median alustalla, kun Trump-hallinto järjesti kehotuksia kieltää sovellus keskuudessa turvallisuushuolet sen mahdollisesta yhteydestä Kiinan hallitukseen. Sovelluksen makutekijöiksi kuvattujen mustien mainosaineiden on hyvitettävä aloittavan monet alustan kestävimmistä sosiaalisista trendeistä tanssimäistä, kuten “Renegade”, suosittuihin ääniin, joihin liittyy rapstress Nicki Minajin videokommentteja. Presidentti Trump antoi 6. elokuuta toimeenpanomääräyksen, joka kieltää suositun sosiaalisen median sovelluksen toimimasta Yhdysvalloissa 15. syyskuuta mennessä, jos kiinalaiset johtajat eivät tee sopimusta amerikkalaisten ostajien kanssa. Tilauksen kohteena on TikTokin emoyhtiö ByteDance Ltd., seuraamuksilla, jotka kieltävät ”minkä tahansa henkilön tekemät liiketoimet tai minkä tahansa Yhdysvaltojen lainkäyttövaltaan kuuluvan omaisuuden suhteen ByteDance Ltd: n kanssa”. Tämä ilmoitus ilmestyi viikkoa sen jälkeen, kun presidentti Trumpin alkuperäinen kielto uhkaa kiihdytti sosiaalisen median alustoja. ”En aluksi ymmärtänyt, miksi näin tapahtuu”, TikTok-luoja Loren Montgomery kertoi Lifewirelle puhelimitse. ”Kuullessani, että se oli menossa keskelläni, kun kasvoin tuotemerkkini kanssa yhä suuremmaksi … olin järkyttynyt.”

Montgomery tunnetaan paremmin käyttäjätunnuksellaan AuntieLoren, ja se tunnistaa itsensä sovelluksessa ainutlaatuisen sekoituksensa rytmisistä R & B-sävelmistä ja mukavasta keittiöstä. Hän on kerännyt yli 320 000 seuraajan yleisön, ja hän on saanut tuotemerkkisopimukset Krogerin ja Home Shopping Networkin kanssa – mikä kertoo joidenkin menestyksestä suhteellisen nuoressa sosiaalisen median verkossa.

Kelan tarjous

Alustan uhkaavan keskeytyksen myötä nämä luojat ovat pakotettuja miettimään uudelleen sosiaalisen median läsnäoloa ja sitä, kuinka muuntaa TikTok-maine menestykseksi muilla alustoilla. Presidentti Trumpin julkilausuman jälkeen Instagram vapautti kelat pystysuoraan, jolla on epäilemättä samanlainen ilme ja tunnelma kuin kiinalaiseen sovellukseen. Kelat, jotka on paljastettu kaikilla liike-elämän hienovaraisuuksilla, joita ala on odottanut Facebookilta, voivat olla faksi, ja Montgomeryn kaltaiset luojat sanovat, että se kalpenee alkuperäiseen verrattuna. ”Lisäsin pyrkimyksiä muuntaa seuraajani Instagram-sivulleni TikTok-kiellon ilmoituksen jälkeen”, hän sanoi. ”En todellakaan ole tekemisissä kelojen kanssa niin paljon. Yritän sopeutua siihen, jos TikTok häviää, mutta tuntuu siltä, ​​että jotain, joka kiirehti vain korvikkeena siinä tapauksessa, että kielto onnistuu – se vain tuntuu kiirehtiä. ”

Kuinka kelat näyttävät Instagramissa

Kelat on muutakin kuin vain yritys kopioida TikTokin menestyvä liiketoimintamalli 29-vuotiaan kouluttajan ja poliitikon George Lee mukaan. Hän on huolestunut siitä, että Instagramin omistaja Facebook yrittää jatkuvasti tappaa tulevia sovelluksia teollisuuden monopolisoimiseksi. Hän selittää edelleen vaaran sosiaalisen median monopolisoinnissa, mikä voi johtaa aikakauteen, jossa yksi yritys valvoo täysin sitä, mitä voidaan ja ei voi julkaista verkossa. ”Haluan vain kuulla mustasta rytmistä, en halua kuulla mustasta bluesista.” TikTok-luojat ovat jo pitkään lobbaaneet kritiikkiä sovelluksen mustan lahjakkuuden kohtelusta, ja Lee on yksi kovimmista kriitikoista. Hänellä on yli 750 000 seuraajaa sovelluksen kahdessa profiilissa, ConsciousLee ja ConsciousLeeSpeaks, ja hän on kaivanut kapean TikTokiin mustaa kannattavana sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolestapuhujana, joka kuvaa tuotemerkkiään kiinnostavasta kulttuurikommentaarista harjoitteluna – eikä hän työnnä mitään lyöntejä tekniikkaa vastaan. konglomeraatti. ”Yksi TikTokin kompromisseista antaa sinulle niin paljon näkyvyyttä ja pääsyä eri markkinoille ja eri puolille maailmaa, että heillä on hyvin mielivaltaiset normit ohjeidensa valvonnassa. Minua on varjostettu ja keskeytetty tässä sovelluksessa viimeisen vuoden aikana enemmän kuin minulla kaikilla muilla alustoilla yhteensä. ” Lee sanoi.

Sisällön estäminen

Shadowbanning on sosiaalisen median alustojen käyttämä työkalu, jolla rajoitetaan yhteisön pääsyä tiettyyn luojaan tukahduttamalla sisältö ilman suoraa kieltoa tai käyttäjien keskeyttämistä. Kumpikaan ei ole vain Lee. Aikaisemmin kesällä George Floydin mielenosoitusten ja joukkomusta Black Lives Matter -liikkeen seurauksena, mustat luojat tekivät Twitterissä ja muilla alustoilla ilmaisemaan huolensa siitä, että TikTok tukahdutti sovelluksessa lisääntyvien suosittujen hashtagien, nimittäin #BlackLivesMatter ja #GeorgeFloyd, laajuuden. Lee katsoo, että se on haastava, vaikkakin selitettävissä oleva liike. ”Jos olen John Doe Idahon keskellä, en välitä Black Lives Matterista, haluan vain nähdä jonkun tanssivan. Haluan vain kuulla mustasta rytmistä, en halua kuulla mustasta bluesista ”, Lee sanoi. ”Joten mustien tekijöiden tukahduttaminen tapahtuu, kun yrität murtautua valtavirran markkinoille nousevana alustana.”

Näiden mainosten luovuus ja ainutlaatuiset näkökulmat syrjäyttävät kaukana kaikista yksittäisistä sosiaalisen median alustoista. Ja he tietävät sen. Presidentti Trumpin toimeenpanomääräys pinnalla saattaa tuntua uhkalta heidän luovalle näkemykselleen, mutta he pitävät sitä yksinkertaisesti toisena piiskauksena mustan luovuuden kaaressa sosiaalisen median ympäristössä, joka ei aina edistä heidän menestystään. ”Se ei uhkaa minua. Olen huvittunut siitä … sosiaalinen media on runsasta ”, Lee sanoi. ”Se on melkein kuin jatkuvuus – aina tulee olemaan toinen foorumi.”