Skip to content

Mitä sinun pitäisi tehdä halkeillulla olevalla iPad-näytöllä?

14 de heinäkuu de 2021

Uskokaa tai älkää, iPad voi silti toimia halkeamalla näytöllä. Se voi jopa toimia, jos näyttö on pirstoutunut, vaikka voi olla vaikeaa lukea näytöllä olevaa tekstiä. Valitettavasti näytön korvaaminen ei kuitenkaan ole halpaa. Applella on kiinteä maksu iPad-mallin perusteella, ja vaikka näytön korvaaminen iPhonessa ei ole liian huono, tämä on yksi alue, jossa iso näyttö on haittapuoli. Halvin näytön korjaus iPadille on 199 dollaria iPad Minille tai iPad Mini 2: lle ja hinnat nousevat sieltä. IPad, iPad 2 tai iPad Air maksaa 249 dollaria. IPad 3, iPad 4, iPad Mini 3, iPad Mini 4 ja iPad Air 2 -näyttöjen korvaaminen maksaa 299 dollaria. 9,7 tuuman iPad Prossa on 379 dollarin hintalappu näytön korvaamiseksi ja 12,9 tuuman iPad Prossa 599 dollaria. Saatat löytää paremman tarjouksen kolmannen osapuolen korjausyritykseltä, mutta jos saat näytön korvaamaan Applen, näytöllä on yhden vuoden takuu, vaikka iPadisi olisi takuun ulkopuolella. Tämä tarkoittaa sitä, että ongelmat näytön antureissa useita kuukausia eivät aiheuta ylimääräisiä korjauskustannuksia. Samaa ei voida sanoa useimmista kolmannen osapuolen korjausyrityksistä. Mutta et ehkä halua edes korjata näyttöä. Käytään läpi eri vaihtoehdot.

Jos sinulla on AppleCare +

Päätitkö käyttää Applen laajennettua takuuta iPadillesi? Jos näin on, sinulla on onnea. Yksi AppleCare +: n parhaista ominaisuuksista on, että se kattaa vahingossa tapahtuneet vahingot – mukaan lukien säröillä olevan näytön – kohtuullisella 49 dollarin palvelumaksulla. Ja itse näytönvaihdolla on yhden vuoden takuu, joten jos vaihdat sen, mutta Touch ID ei enää toimi, he tekevät toisen korvaamisen ilmaiseksi. Ja kun katsot, että näytön vaihto voi maksaa satoja (monikkoja!) Dollareita, maksamasi 49 dollarin palvelumaksu on melko halpa verrattuna. Voit suunnitella tapaamisen Applen Genius-palkkiin lähimmässä Apple-myymälässä tai lähettää iPadin Applelle sen korjaamiseksi.

Jos se on hyvin pieni halkeama

Vaikka Applen 1 vuoden takuu ei kata tahattomia vahinkoja, joitain hiusraon halkeamia voidaan pitää näytön puutteina. Joten jos iPadisi on edelleen takuun alainen, kannattaa viedä se lähimpään Apple-myymälään ja tarkistaa, onko se suojattu. Muista, että tämän on oltava hyvin pieni halkeama, joten jos näyttösi hajoaa, sinulla ei ole paljon onnea. Toinen vaihtoehto pienille halkeamille on olla tekemättä mitään. Jos Apple ei kata sitä, saattaa olla parempi jatkaa laitteen käyttöä sen sijaan, että maksaisi kalliita näytön korjauksia. Jos valitset tämän vaihtoehdon, saatat sijoittaa kovempaan koteloon, joka sisältää muovisen näytönsuojan. On tärkeää muistaa, että pieni halkeama voi kasvaa ja muuttua lopulta sirpaleeksi. Näytön vaihto on kuitenkin kiinteä maksu. Näytön korvaaminen pienellä halkeamalla maksaa yhtä paljon kuin rikkoutuneen näytön korvaaminen, joten jos luulet pystyvän elämään halkeaman kanssa, näytön korjaaminen ei maksa mitään muuta, jos halkeama kasvaa .

Jos se on enemmän kuin pieni halkeama

Sinulla on vielä vaihtoehtoja, vaikka halki olisi melko suuri tai jos näyttö olisi täysin pirstoutunut. Itse asiassa jotkut ihmiset käyttävät edelleen iPadiaan jopa pirstoutuneella näytöllä. Haluat ehdottomasti kääriä iPadisi koteloon, jossa on näytönsuoja yhtä paljon suojaamaan sormiasi leikkauksilta kuin kaikelta muulta, mutta niin kauan kuin näet ruudulla olevan sisällön, voit limittää rikkoutuneella näytöllä . Tämä on vaihtoehto lähinnä siksi, että näytön korjaus voi olla kallista. IPad Air 2 maksaa 299 dollaria näytön korvaamisesta ja 399 dollaria upouudesta. Ja sinun pitäisi pystyä ostamaan käytetty iPad Mini tai iPad 2 – kaksi suosituinta koskaan myytyä iPad-mallia – halvemmalla kuin näytön vaihtaminen maksaisi.

Voit myös päivittää iPadisi. Tämä toimii todella hyvin, jos sinulla on 9,7 tuuman tai 12,9 tuuman iPad ja et halua siirtyä pienempiin 7,9 tuuman iPad Mini -malleihin. Mitä suurempi näyttö, sitä kalliimpi korjaus. Loppujen lopuksi iPad Air 2: n korjaaminen maksaa enemmän kuin upouusi iPad Mini 2.

Voit myös myydä iPadin. Se, että näyttö on pirstoutunut, ei tarkoita, että se on arvoton. Itse asiassa, jos tarkistat myydyt ilmoitukset eBayssa iPadeille, joissa on säröillä oleva näyttö, saatat huomata, että on parempi myydä rikkoutunut iPad ja käyttää sitten saatuja käteisvaroja yhdessä näytön korjauksen kustannusten kanssa korvaavan tuotteen ostamisesta. Saatat jopa pystyä käyttämään rikkoutuneen iPadin käteistä ostamaan tehokkaamman iPadin halvemmalla kuin näytön korvaaminen.

Näytön korjaaminen Applen avulla

Voit suunnitella tapaamisen Apple Genius -baarissa käymällä Apple Genius Bar -sivulla ja napsauttamalla ”Hae apua nyt” -painiketta. Kun olet valinnut, että kyseessä on iPad, että sillä on fyysisiä vaurioita ja että näyttö on murtunut, voit ajastaa tapaamisen. Voit myös käyttää tätä tapaa soittaa Applen tukeen tai pyytää heitä soittamaan sinulle, jos sinulla ei ole sertifioitua Apple-korjauspaikkaa lähelläsi ja sinun on lähetettävä iPad Applelle.