Skip to content

Mitä sinun pitäisi tietää, ennen kuin pyydät työskentelemään kotoa

15 de heinäkuu de 2021

Haluatko vakuuttaa pomosi antamaan sinun työskennellä kotona? Yleensä se ei ole niin yksinkertaista kuin vain kysyä (vaikkakin joskus onkin!) Voit vahvistaa etätesi etätyöntekijäksi pienellä oivalluksella: Lisätietoja työnantajan käytännöistä ja tavoitteista sekä arvostasi yritykselle työntekijänä. Näin. Ensimmäinen asia, jonka sinun pitäisi tietää, jos et ole koskaan työskennellyt kotona ennen, on se, että etätyöllä on mahtavia etuja, mutta se ei ole kaikille. Etätyössä on monia etuja ja haittoja. Se sanoi, että jos haluat kokeilla sitä, aloita alla olevista perusasioista.

Selvitä mikä nykyinen käytäntö on

  • Tarkista työntekijän käsikirja. Jos etätyökäytäntö on olemassa, onnistumismahdollisuutesi ovat hyvät. Voit käyttää antamiasi tietoja etätyöskentelysi ehdotuksessa.
  • Jos kirjallista tietoa ei ole, mutta joillakin työtovereillasi on tällä hetkellä joustavat työjärjestelyt, pyydä heiltä neuvoja jatkamiseen. Heillä on sisäinen kauha siitä, kuinka helppoa oli neuvotella työjärjestelystä ja kuinka se sujuu heidän hyväkseen.
  • Älä huoli, jos kukaan ei ole koskaan asettanut yrityksessä joustavaa työaikataulua tai etätyösopimusta. Voit olla ensimmäinen!

Käytä kokemustasi eduksi

  • Koska esimiehesi tuki ja hyväksyntä ovat avain pyyntösi täyttämisessä, sinulla on jalka ylös, jos olet vakiintunut työntekijä, johon esimies luottaa ja arvostaa. Varmista, että pidät tämän kunnioituksen ja tee itsestäsi edelleen korvaamaton yritys.
  • Kerää aiemmat työntekijöiden arviot, joissa oli positiivisia kommentteja etätyön kriittisistä ominaisuuksista, kuten aloitteellisuudesta, kyvystä työskennellä ilman valvontaa ja viestintätaidoista.
  • Jos olet uusi vuokraaja, mieti aikaisempaa kokemusta muissa yrityksissä, jotka todistavat kykynsä etätyöhön tuottavasti, kuten joskus työskenteleminen työmatkalla tai kotona työskenteleminen tarvittaessa viikonloppuisin. Jos sinulla ei ole aikaisempaa etätyökokemusta, viivytä pyyntöä kuitenkin, kunnes olet luonut vahvan yhteyden esimiehesi kanssa ja osoittanut olevasi korvaamaton yritykselle.

Ole herkkä työnantajan tarpeille ja tavoitteille

  • Katso yrityksen missioista, verkkosivustojen kuvauksista ja muista materiaaleista, miten he esittelevät itseään. Jos he sanovat välittävänsä työntekijöidensä hyvinvoinnista tai ovat tämän päivän innovatiivisia / edistyksellisiä yrityksiä, voit käyttää näitä ”tuotemerkkilausekkeita” ehdotuksessasi.
  • Mieti myös, aikooko yritys leikata kustannuksia vai onko sinulla aikaisemmin ollut ongelmia arvokkaan henkilöstön säilyttämisen suhteen. Varmista etätyötä koskevassa ehdotuksessa, että korostat etätyön etuja työnantajalle.

Kun olet saanut nämä tiedot, olet valmis neuvottelemaan ja toivottavasti vakuuttamaan pomosi antamaan sinun työskennellä kotona.