Skip to content

Mitä sinun täytyy nähdä teräväpiirtotarkkuudella HDTV: ssä

15 de heinäkuu de 2021

Ensimmäisen HDTV: n ostavat kuluttajat olettavat joskus, että kaikki, mitä he katselevat siinä, ovat teräväpiirtotelevisiota. He ovat pettyneitä saadessaan selville, että nauhoitettu analoginen ohjelma näyttää huonommalta uudelta HDTV: ltä kuin vanhalta analogiselta laitteelta. Kun olet sijoittanut rahaa uuteen HDTV: hen, kuinka saat teräväpiirtokuvan, josta kaikki puhuvat? Nämä tiedot koskevat useiden valmistajien televisioita, mukaan lukien LG: n, Samsungin, Panasonicin, Sonyn ja Vizion valmistamat televisiot.

Tarvitset teräväpiirtolähteitä

Jos sinulla on teräväpiirtotelevisio, todellisen teräväpiirtotarkkuuden katsominen edellyttää todellisten HD-lähteiden käyttöä, kuten HD-satelliitti- tai HD-kaapelipalvelu, HD-suoratoistoväline tai paikallinen HD-ohjelmointi. Vuonna 2009 kaikki televisiolähetykset siirtyivät analogisesta digitaaliseen lähetykseen, ja monet niistä ovat teräväpiirtolähetyksiä. Muita teräväpiirtolähteitä ovat Blu-ray-soittimet, HD-DVD-soittimet ja kaapeli- tai satelliitti-HD-DVR-laitteet. DVD-tallentimet, joissa on ATSC- tai QAM-viritin, voivat vastaanottaa HDTV-signaaleja. HDTV-signaalit skaalataan normaalitarkkuudelle DVD-levylle tallentamista varten, eikä DVD-tallennin välitä HDTV-signaalia suoraan virittimestään televisioon.

HD-lähteet

Kun haluat saada kaiken irti HDTV: stäsi, tarvitset vähintään yhden seuraavista teräväpiirtolähteistä televisioon:

  • HD-kaapeli tai HD-satelliittipalvelu.
  • HD-kaapeli DVR, HD-satelliitti-DVR tai TIVO-HD tai vastaava laite.
  • Ilma-antenni yhdistettynä ATSC-virittimeen HDTV: ssä.
  • Blu-ray-levysoitin.
  • DVD-soittimen tai DVD-tallentimen päivittäminen HDMI-lähdöllä. Tämä ei ole totta HD, mutta skaalattava DVD-soitin voi tarjota paremman kuvan HDTV: ssä kuin tavallinen DVD-soitin, joka ei paranna skaalautumista.
  • Teräväpiirtoiset videokamerat, kuten HDV- tai AVCHD-muotoiset videokamerat, sekä kompaktit kiintolevy- ja muistikorttikamerat, joissa on HDMI-lähtöliitännät.

Nämä lähteet eivät tarjoa HD-signaalia:

  • DVD-tallentimet, DVD-tallentimet / kiintolevyyhdistelmät ja DVD-tallentimet / videonauhurit, joissa ei ole HDMI-lähtöjä ja DVD-skaalausta.
  • VHS-videonauhurit.
  • Vakiotarkkuuksiset analogiset ja digitaaliset videokamerat.

Teräväpiirto ja sisältöä suoratoistettu Internetistä

TV-ohjelmien, elokuvien ja videoiden suoratoisto on suosittu TV-sisällön lähde. Monet uudet televisiot, Blu-ray-soittimet ja digisovittimet voivat käyttää Internet-pohjaista mediasisältöä, josta suurin osa on teräväpiirtotarkkuus. Suoratoistosignaalin laatu riippuu kuitenkin Internet-yhteyden nopeudesta. Nopeaa laajakaistayhteyttä suositellaan parhaan kuvanlaadun saavuttamiseksi.

Roku Express (ylhäällä) ja Roku Ultra (alhaalla) mediastreamerit

Suoratoistopalvelut voivat esimerkiksi tarjota 1080p: n teräväpiirtosignaalin HDTV: lle, mutta jos internetyhteytesi nopeus on liian hidas, saat kuvan pysähtymisen ja keskeytyksiä. Tämän seurauksena saatat joutua valitsemaan pienemmän resoluution vaihtoehdon sisällön katselemiseksi. Jotkut palvelut havaitsevat Internet-nopeutesi automaattisesti ja sovittavat suoratoistovälineen kuvanlaadun Internet-nopeuteen, mikä tekee katselusta kätevää. Et kuitenkaan välttämättä näe teräväpiirtotulosta.

Vahvistus HDTV: si vastaanottaa HD-signaalia

Paras tapa tarkistaa, vastaanotetaanko HDTV: lläsi teräväpiirtovideosignaali, on löytää INFO-painike television kaukosäätimestä tai etsiä kuvaruutuvalikkotoimintoa, joka käyttää tulosignaalitietoja tai tilaa. Kun käytät jompaakumpaa näistä toiminnoista, TV-ruudulla tulisi näkyä viesti tulevan signaalin resoluutiolla joko pikselimääränä (740 x 480i / p, 1280 x 720p tai 1920 x 1080i / p) tai muodossa 720p tai 1080p.

4K Ultra HD

Jos omistat 4K Ultra HD -TV: n, et voi olettaa, että näytöllä näkyväsi on totta 4K. Ruudulla näkymässäsi on otettava huomioon muita tekijöitä. Kuten HD: n kohdalla, televisiosi potentiaalin hyödyntämiseen tarvitaan Ultra HD -laatuista ohjelmointia.