Skip to content

Mitä sisällyttää etätyöehdotukseen

12 de heinäkuu de 2021

Etätyöehdotus on kirjallinen pyyntö työskennellä kotoa tai muusta virtuaalisen toimiston sijainnista yrityksen sijainnin ulkopuolella. Yksityiskohtaiset etätyöehdotukset voivat auttaa vakuuttamaan esimiehesi tai työnantajan antamaan etätyön ainakin osa-aikaisesti. Kirjoita ehdotus kotona -työnä työnantajan näkökulmasta ja vastaa kaikkiin kysymyksiin tai huolenaiheisiin siitä, ettet ole fyysisesti toimistossa. On joitain asioita, jotka sinun tulisi tietää ennen kuin pyydät työskentelemään kotoa.

Etätyöehdotusehdotuksia

Alla on kysymyksiä, joihin sinun tulisi vastata etätyötä koskevassa ehdotuksessasi. Ajatuksena on vastata siihen, mitä esimiehesi todennäköisesti miettii, kun on kyse siitä, pitäisikö sinulle antaa työtä kotona.

Mikä on työsuunnitelmasi?

Anna kuvaus ehdotetusta työsuunnitelmasta sekä yksityiskohtaiset tiedot suunnitelman pituudesta ja ehdotetusta kokeilujaksosta. Tämä on tärkeää, koska haluat, että ehdotus muotoillaan vain kokeiluversioksi. Et ehdota ultimaatumia tai painota yritystä päätöksen tekemiseksi juuri nyt. He voivat mitata suorituskykyäsi työskennellessäsi kotona ja nähdä, onko siitä viime kädessä hyötyä. Tässä on esimerkki:

Haluaisin tutkia mahdollisuutta suorittaa tehtäviäni web-kehittäjänä kotitoimistostani kolme päivää viikossa. Ehdotan, että voimme tehdä kolmen kuukauden kokeilulähetysjärjestelyn 1. maaliskuuta alkaen ja arvioida sitten työjärjestelyn jatkamista tuottavuuteni ja työn laadun perusteella.

Onko olemassa lieventäviä olosuhteita?

Jos sinulla on painavia syitä työskennellä kotona, mainitse ne, mutta jos ei, älä tee niitä. Ehkä olet raskaana, mutta haluat jatkaa työn tekemistä ollessasi kotona vauvan kanssa. Tai ehkä vaimosi tai lapsesi kuoli juuri – tai olit äskettäin loukkaantunut ja tuskin pystyt kävelemään – kotona työskenteleminen helpottaisi siirtymistä kotimajoituksesta takaisin töihin palaamiseen. Toinen syy voi olla se, että työtovereidesi kanssa on vaikea olla tekemisissä. Ehkä he ovat erittäin häiritseviä tai hyödyttömiä, ja kotona työskentely antaisi sinulle niin kaivatun mielenrauhan. Muista kuitenkin todella miettiä, onko tämä mainitsemisen arvoinen, koska se voi aiheuttaa eroja sinun ja muiden työntekijöiden tai jopa pomosi välillä.

Kuinka yritys hyötyy?

Tärkeä kysymys, jonka työnantajasi tulee ehdottomasti miettimään, on se, kuinka edullista osastollesi ja yrityksellesi työskentelet kotona. Jos se ei hyödytä heitä taloudellisesti, se on todennäköisesti ei-go. Kerro kaikki mitä voit ajatella, kuinka etätyö hyödyttää yritystä. Tässä on joitain ideoita, jotka saattavat soveltua tilanteeseesi:

  • Kustannussäästöt: He eivät osta kahviasi, eivät vie lounaalle, eivät tilaa toimistotarvikkeita työpöydällesi, eivät maksa sähkön ja veden kulutusta jne. Sama pätee myös sinuun: sinun ei tarvitse maksaa kaasun saamiseksi töihin tai juna- / Uber- / bussimaksut.
  • Lisääntynyt tuottavuus: Monet kotona työskentelevät ihmiset selittävät, että vähemmän häiriötekijöillä ja nollan yli-olkapään hallinnalla on helpompaa saada työ tehtyä ja pysyä tehtävässä pitkiä aikoja. Kuvaile, miten luulet työsi parantavan poissaoloa toimistosta.
  • Suurempi työntekijöiden moraali: Voi olla vaikea olla innostunut työstäsi, kun työntekijöiden ja tyypillisten toimistoympäristöjen ympäröimä. Selitä etätyöehdotuksessasi, että kotona tai rennommassa ympäristössä oleminen on juuri sitä mitä tarvitset, jotta pysyt motivoituneena ja innostuneena työstäsi.
  • Joustava aikataulu: Jotkut kotona työskentelevät ihmiset onnistuvat järjestämään yrityksensä kanssa, että he työskentelevät haluamansa ajan niin kauan kuin työ tehdään ajoissa. Tämän tyyppinen aikataulu voi olla yritykselle todella hyödyllinen, koska he voivat luottaa sinuun periaatteessa milloin tahansa päivästä tai jopa viikonloppuisin.

Vahvista, että olet ollut arvokas henkilökunnan jäsen ja että uskot pystyväsi ylläpitämään tai jopa parantamaan tuottavuutta ja työn laatua kotona, missä keskeytyksiä on vähemmän kuin toimistossa. Jos yritykselläsi on jo etätyöpolitiikka, sisällytä tietoja tästä.

Kuinka kommunikoi toimiston kanssa?

Ilmoita, pysyykö nykyinen aikataulusi ennallaan vai ei, ja mitä sillä voi olla vaikutuksia työnkulkuun. Huomaa esimerkiksi, oletko toimistossa päivinä, jolloin säännöllisiä kokouksia on tapana tapahtua, vai oletko käytettävissä muina päivinä henkilökohtaisesti tai etäkokouksen avulla. Vakuuta työnantajallesi, että pysyt tavoitettavissa kotona säännöllisinä työaikoina yhteydenpidossa esimiehesi, työtovereidesi ja asiakkaiden kanssa.

Kuinka kotitoimistosi toimii?

Anna kuvaus työosoitteestasi, sijainnistasi ja puhelinnumerostasi sekä työtilastasi. Korosta tapoja, joilla se takaa yksityisyyden, antaa vapauden harhautuksista ja parantaa tarkennusta. Saattaa olla jopa hyvä idea perustaa kotitoimistosi etukäteen, vaikka et olisikaan varma, hyväksytäänkö etätyöehdotuksesi, jotta voit tuntea miltä se näyttää ja miltä tuntuu. Tämä auttaa sinua selittämään, miten kaikki toimii.

Mitä tarvitset meiltä?

Tarvitsetko laitteita ja muita resursseja yrityksestä? Esittele nykyinen asetuksesi ja mitä yrityksen on mahdollisesti tarjottava. Esimerkiksi kotitoimistosi voi olla täysin varustettu kaikella, mikä tarvitaan työn suorittamiseen tehokkaasti ja tehokkaasti: laajakaistayhteys, tietokone, oma puhelinnumero ja verkkokamera. Saatat kuitenkin joutua ehdottamaan, että sinun on käytettävä yrityksen vakiintunutta VPN-asetusta muodostaaksesi yhteyden toimiston työpöydälle ja siirtäessäsi tiedostoja turvallisesti verkon kautta. Mainitse kaikki työtehtävissäsi tarvittavat laitteistot tai ohjelmistot. Et todennäköisesti tarvitse työpöytää tai tietokonetuolia, mutta jos sinulla on paljon esineitä, jotka on tulostettava ja vietävä toimistoon esimerkiksi muutaman viikon välein, saatat kysyä tulostimen paperista ja musteesta. Tai jos työtietokoneessasi on tietty ohjelmisto, jota tarvitset kotona, sinun on myös pyydettävä sitä. VPN: t ja muut etäkäyttöohjelmistot olisivat hyödyllisiä tässä tilanteessa. Sen sijaan, että pyytäisit ohjelmistokopioita kotitietokoneellesi, voit selittää, että etäkäyttöohjelmat antavat sinun käyttää työtietokonetta kotoa; muita ohjelmistolisenssejä tai asennuksia ei tarvita.

Lisävakuutukset

Sisällytä kaikki työhön liittyvät tosiasiat, jotka soveltuvat erityisen hyvin etätyöhön, ja strategiat tuottavuuden ja vastuullisuuden ylläpitämiseksi. Voit esimerkiksi mainita viikkotilaraporttien lähettämisen sähköpostitse ja saatavuuden ylläpitämisen pikaviestien avulla.