Skip to content

Mitä tämä kaikki koskee uusissa Mac-tietokoneissa?

2 de heinäkuu de 2021

Tärkeimmät takeaways

  • 999 dollarin MacBook Air on nopeampi kuin 6000 dollarin Mac Pro yhden ytimen suorituskyvyssä.
  • Akun käyttöikä on lähes kaksinkertaistunut, jopa 20 tuntia ilman latausta.
  • Voit nyt käyttää iPhonen ja iPadin sovelluksia Macissa.
Applen uudet Macit toimivat Applen suunnittelemilla siruilla, aivan kuten iPhone ja iPad. Hämmästyttävä osa on, että jopa 999 dollarin MacBook Air on nopeampi kuin mikään Intel Mac, jonka voit ostaa yhden ytimen suorituskyvyn suhteen. Lähtötason MacBook Air on myös hiljainen, koska sillä ei ole tuuletinta, ja se voi toimia jopa 18 tuntia yhdellä latauksella. Ja tarina vain muuttuu hullummaksi sieltä. Testeissä M1-sirut, jotka käyttävät näitä uusia ”Apple Silicon” Mac-tietokoneita, ovat nopeammat yhden ytimen suorituskyvyssä (enemmän sekunnissa) kuin mikään muu Mac koskaan tehty, mukaan lukien huippuluokan 6000 dollarin Mac Pro. Voi, ja voit myös käyttää iPhone- ja iPad-sovelluksiasi näissä uusissa Mac-tietokoneissa. ”A14 [iPhone CPU] on sekä energiatehokas älypuhelinsiru että yksi kaikkien aikojen nopeimmista suorittimista, ”kirjoittaa Apple-asiantuntija John Gruber.” Ja M1 on nopeampi. ”

M1-järjestelmä sirulla

Apple on suunnitellut omia sirujaan ensimmäisestä iPhonesta vuonna 2007. Nyt nämä sirut ovat käynnissä Macissa. Uusi M1 perustuu tämän vuoden A14 iPhone- ja iPad-siruihin, vain se on suunniteltu Macille. M1, kuten A14, on enemmän ”järjestelmä sirulla”, mikä tarkoittaa, että kaikki tietokoneen osat – CPU, RAM, tallennus SSD ja niin edelleen – on integroitu yhdeksi siruksi. Jopa USB: n ja muiden tulojen ja lähtöjen ohjaimet ovat M1: ssä. Tämä järjestelmä on suunniteltu nopeaksi, mutta koska se tulee siruista, jotka ovat käyttäneet iPhonea vuosia, se käyttää myös hyvin vähän virtaa.

Infografiikka Applen uudesta M1-sirusta

Näillä siruilla on myös monia ”ytimiä”, jotka ovat olennaisesti yksittäisiä tietokoneita, jotka voivat toimia rinnakkain. M1: ssä on kahdeksan ydintä. Sen neljä ”tehokkuuden” ydintä – päivittäiset ytimet, jotka siemaavat sähköä, ovat jo yhtä nopeita kuin edellinen MacBook Air. Suorituskyvyn ytimet käynnistyvät vasta, kun Mac tarvitsee lisää vauhtia. ”Minulle se on sitä, että alustaa työnnetään merkittävästi eteenpäin prosessorin nopeuden kannalta”, Macin ja iOS: n kehittäjä James Thomson kertoi. Lifewire suoraviestillä. ”Se on ollut kauan sitten, kun olen ostanut Macin, joka on kaksinkertainen sen nopeuteen, jonka se korvaa. Tämän pitäisi antaa minun tehdä paljon enemmän kehittäjänä, vaikka se vain tekisikin noppista erityisen kiiltävän 🙂 ”

Macit

Apple aikoo siirtää koko Mac-kokoonpanonsa M-sarjan siruihin kahden vuoden kuluessa. Ensimmäiset M1-Macit, jotka on nyt saatavana toimitettavaksi jo ensi viikolla, ovat MacBook Air, 13-tuumainen MacBook Pro ja Mac Mini. Ilma on melkein sama Air kuin ennen. Laita vanha Intel Air ja uusi M1 Air vierekkäin, ja ainoa tapa erottaa asia on katsomalla näppäimistöä (uusissa koneissa on näppäimet Spotlightiin, saneluun ja Älä häiritse). Sisällä suuri ero on, että sillä ei ole tuuletinta jäähdyttämään sitä (kuten iPadissa), joten se toimii täysin hiljaa. Asiat voivat lämmetä, aivan kuten iPad, mutta jos tämä Mac lämpenee liian kuumaksi, sen suorituskykyä hidastetaan, kunnes se jäähtyy. ”Tämä on vasta ensimmäinen Apple Silicon Mac -käyttöjärjestelmä, ja toistaiseksi vain MacBook Air -linja on päivitetty kokonaan.” MacBook Pro on melkein sama kuin Air, samalla M1-sirulla ja tuulettimella. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme nähneet Apple Silicon -koneen, jossa on tuuletin, ja sen avulla Apple voi todella päästää M1: n talutushihnasta. Emme vielä tiedä tämän yhdistelmän täyttä voimaa, mutta se tulee olemaan vaikuttava. Puhaltimen lisäksi Pro suosittelee ilmaa paremmilla mikrofoneilla ja kaiuttimilla, isommalla akulla, kosketuspalkilla ja kirkkaammalla näytöllä.

Henkilö, joka työskentelee yhdessä uuden M1-moottorilla varustetun MacBookin kanssa

M1 Mac Mini on merkittävä, koska se on 100 dollaria halvempi kuin korvattu malli, ja se voi oletettavasti toimia jopa nopeammin, koska se on suhteellisen isossa, ilmastoidussa kotelossa. Minissä on myös vain kaksi USB-C / Thunderbolt-porttia verrattuna neljään edeltäjäänsä. Tämä näyttää olevan suunnitteluraja nykyisessä M1: ssä.

Rosetta 2

Siirtymisongelma Intelistä Apple Siliconiin on se, että mikään Mac-sovelluksistasi ei toimi, enempää kuin Mac-sovellus voi toimia iPhonellasi. Apple kiertää tämän Rosetta 2: n, käännöskerroksen avulla, joka muuntaa sovellusten yhteensopimattomat osat toimimaan uusilla koneilla. Tämä käännös tapahtuu, kun lataat sovelluksen Mac App Storesta. Nimi tulee Rosettasta, Applen tekniikasta, jolla hallitaan siirtymistä Inteliin 14 vuotta sitten, ja myös Rosetta Kivestä. ”Minusta on nähdä, että alustaa työnnetään merkittävästi eteenpäin prosessorin nopeuden suhteen.” Oikea polku Mac-kehittäjille on kääntää sovelluksensa uudelle alustalle, mikä on itse asiassa melko suoraviivaista monille sovelluksille. Mutta se vie aikaa, ja ehkä sinulla on vanha sovellus, jota ei koskaan päivitetä. Huono uutinen on, että sovellukset toimivat Rosetta 2: ssa hitaammin kuin jos ne olisi tehty M1: lle. Hyvä uutinen on, että Applen sirut ovat niin nopeita, että jopa Rosetta 2: ssa ne ovat nopeampi kuin Intel Mac- tai PC-tietokoneissa. Se on vain pähkinöitä.

Applen Xcode, joka toimii uudella Mac Minillä

Vaihto Apple Silicon for Mac -ohjelmaan tarkoittaa myös sitä, että voit käyttää iPhone- ja iPad-sovelluksia Macissa. Ne ovat jo saatavilla Mac App Storessa; Jos olet jo ostanut sovelluksen iOS: ssä, osto sisältää Macin. Kehittäjät voivat kuitenkin kieltäytyä asettamasta iOS-sovelluksiaan saataville Maciin. Ehkä heillä on versio, joka on jo suunniteltu esimerkiksi Macille.

Pitäisikö sinun ostaa M1 Mac?

Jos olet MacBook Airin markkinoilla, osta vain tämä nyt. Se on parempi kaikin tavoin. MacBook Pro on myös hieno, mutta jos tarvitset yli 16 Gt RAM-muistia tai useampia USB-C-portteja, sinun pitäisi odottaa, että Apple päivittää huippuluokan MacBook Pro -palvelunsa. Ja Mac mini? Tämä voi olla pahin uusista Mac-tietokoneista. Se on rajoitettu 16 Gt: n RAM-muistiin, siinä on puolet USB-C / Thunderbolt-porttien määrästä, eikä se hyöty pitkästä akun kestosta, koska siinä ei ole akkua. Jälleen kerran, se on lähtötason mini: voit silti ostaa Intel-version, jossa on jopa 64 Gt RAM-muistia, ja täyden valikoiman portteja. Tämä on vasta ensimmäinen Apple Silicon Mac -käyttöjärjestelmä, ja toistaiseksi vain MacBook Air -linja on päivitetty kokonaan. Mutta silti kokoonpano on melko uskomaton. On vaikea väittää tällaisten valtavien suorituskyvyn ja akunkeston hyppyjen kanssa, vaikka olisimme edelleen rakastamiamme Mac-tietokoneita.