Skip to content

Mitä tarkoittaa tuotemerkin suunnittelu?

20 de maaliskuu de 2021

Jokainen menestyvä yritys rakentaa brändin – yritysidentiteetin, jonka avulla se voi erottua kilpailusta ja liittyä asiakaskuntaansa. Monet graafiset suunnittelijat ovat erikoistuneet brändäykseen. Tässä on katsaus tämän tyyppiseen suunnittelutyöhön ja mitä sinun on tiedettävä siitä.

Brändäys ja sen tavoitteet

Brändäyksessä työskentelevien graafisten suunnittelijoiden tehtävänä on mainostaa yrityksen imagoa kampanjoiden ja visuaalien avulla, logosuunnittelusta ja mainonnasta tekstisuunnitteluun ja iskulauseiden kehittämiseen. Yleisenä tavoitteena on tehdä yrityksestä ainutlaatuinen tunnistettavissa, mieleenpainuva ja positiivisesti katsottava. Ajan myötä onnistunut brändäys voi tehdä yrityksestä kotitalouden nimen, joka voidaan tunnistaa yksinkertaisella muodolla tai värillä.

Luodakseen brändin yritykselle suunnittelijan on ymmärrettävä täysin organisaation tavoitteet ja asiakkaiden motivaatiot. Markkinatutkimus ja perustieto auttavat suunnittelijoita kohdentamaan projektinsa asianmukaisesti ja tehokkaasti.

Työn tyypit

Brändäyksessä työskentelevänä graafisena suunnittelijana työsi voi olla erilainen kuin muiden suunnittelijoiden. Tämä on erikoisuus, joka vaatii laajempaa keskittymistä kuin esimerkiksi verkkosivujen tai esitteiden suunnittelu. Yksittäisen yksittäiskappaleen tuottamisen sijaan työskentelet yleensä koko kampanjassa varmistaen viestin ja sen esityksen johdonmukaisuuden.

Joitakin brändäyskampanjan elementtejä, joihin saatat työskennellä, ovat:

  • Logot
  • Käyntikortteja
  • Kirjelomakkeet
  • Pakkaus
  • Kopio
  • Iskulauseet ja taglines
  • Mainossuunnittelu
  • Kirjasintyyppi
  • Tutkimus
  • Markkinointi

Jos työskentelet suunnitteluyrityksen kanssa, saatat käsitellä vain tiettyjä näiden tuotemerkkiprojektien näkökohtia. Kuitenkin olet todennäköisesti osa tiimiä, ja on tärkeää, että ymmärrät kaikki näkökohdat voidaksesi tehokkaasti kommunikoida ja rakentaa brändiä yhtenäisesti työtovereidesi kanssa.

Esimerkkejä tuotemerkistä

Esimerkkejä tuotemerkistä on ympärillämme. NBC-riikinkukko, UPS: n ruskea kuorma-auto ja Niken swoosh ovat joitain tunnettuja esimerkkejä. Ne ovat niin tunnistettavissa, että meidän ei tarvitse kuulla yrityksen nimeä, jotta tiedämme mihin ne viittaavat.

Online-tuotemerkit, kuten Facebook, Instagram ja YouTube, ovat kehittyneet äskettäin, mutta ovat nyt yhtä tunnistettavissa. Melko usein tunnemme nämä sivustot pelkästään kuvakkeesta, koska värit ja grafiikat ovat läsnä ja tuttuja. Tiedämme tarkalleen millä verkkosivustolla aiomme olla, jopa ilman tekstiä.

Apple on toinen erinomainen esimerkki upeasta tuotemerkistä. Kun näemme yrityksen allekirjoitetun omenan logon, tiedämme, että se viittaa Applen tuotteeseen. Myös pienten kirjainten käyttö i sisään Applen tuotenimet (esim. IPhone, iPad, iPod) on tuotemerkkitekniikka, joka erottaa nämä kilpailijoistaan.

Suosikkituotteidesi logot, niiden pakkaukset ja niitä edustavat iskulauseet ovat kaikki esimerkkejä brändäyksestä. Kaikkien näiden elementtien johdonmukaisella käytöllä tuotemerkkitiimi voi onnistuneesti kehittää kampanjan, joka resonoi kuluttajien kanssa ja kannustaa toimintaan.