Skip to content

Mitä ’TBH’ tarkoittaa?

5 de heinäkuu de 2021

TBH: tä käytetään tyypillisesti ilmaisemaan rehellinen mielipide aiheesta tai tilanteesta (”ollakseni rehellinen”), mutta sitä voidaan käyttää myös osoittamaan arvostusta (”tulla kuulluksi”) sosiaalisen median sivustoilla, kuten Instagram.

TBH: n alkuperäinen merkitys

TBH alkoi lyhenteellä ”olla rehellinen” ja myöhemmin se toistettiin tarkoittamaan ”tulla kuulluksi”. Sitä käytetään usein, kun joku yrittää olla rehellinen keskustellessaan epämiellyttävästä tai kiistanalaisesta aiheesta. Esimerkiksi:

 • Käyttäjä 1: Kuinka voimme ottaa vastaan ​​kaikki nämä pakolaiset? Kaupunki pystyy tuskin huolehtimaan väestöstään nyt.
 • Käyttäjä 2: TBH, pakolaiset hyödyttäisivät yhteisöämme. Voisimme käyttää enemmän työntekijöitä, ja meidän on päästävä pois pronssiajan ajattelusta.

Kuinka TBH: tä käytetään ’tulla kuulluksi’

Jossain linjassa TBH hyväksyttiin teini-ikäisillä, pääasiassa sosiaalisen median sivustoilla, kuten Instagram ja Tumblr, missä sitä käytettiin herättämään huomiota. Sillä oli täydentävä merkitys, ja lyhenteestä itsestään tuli positiivinen kommentti osoittaakseen, että jonkun mielipide kuultiin (näissä tapauksissa ” tulla kuulluksi ” tarkoittaa TBH). Erityisesti sitä käytettiin pyytämään tykkäyksiä Instagramissa, esimerkiksi:

 • Käytetään tykkäyksiä pyytävässä viestissä, jossa lukee ”kuten rkl”
 • Käytetään lupaamaan vastauksia, kuten ”Vastaa kuvaani rkl”.

Tämän seurauksena TBH voi kontekstista riippuen olla kriittinen tai täydentävä. Kun sitä käytetään kommentoimaan toisen henkilön fyysistä ulkonäköä sarkastisesti, se on haitallista. Kun joku lähettää valokuvan ja saa ”TBH, tämä on hieno kuva sinusta!” tarkoitus on ilmainen. TBH: n ympärille rakennettu miniliike, joka kannusti teini-ikäisiä ilmaisemaan rehelliset tunteensa henkilöstä tai ideasta, mutta kuten monet muutkin hyvää tarkoittavat ajatukset, tämä valittiin yhdessä ja jotkut ihmiset verkossa kiusata tai tuulettaa. Lopulta termi putosi suosion ulkopuolelta, mutta jotkut käyttävät sitä edelleen.

Samanlaisia ​​Internet-lyhenteitä

Ehkä lisääntyneen tietoisuuden verkkokiusaamisesta vuoksi TBH on pudonnut 50 suosituimman Internet-slangin termin joukosta. Paljon ”rehellisiä” lyhenteitä on kuitenkin jäljellä, mukaan lukien:

 • TBTH: Ollakseni täysin rehellinen
 • TBCH: Ollakseni täysin rehellinen
 • MHO: Rehellinen mielipiteeni
 • JBH: Vain rehellinen
 • 2BH: Ollakseni rehellinen
 • IIH: Jos olen rehellinen
 • IMAHO: Mielestäni täysin rehellinen

Vanhemmat ovat tietoisia

Internetin lyhenteet ovat osa verkkokokemusta, ja lapsesi tietävät niistä todennäköisesti enemmän kuin sinä. He eivät kuitenkaan välttämättä ymmärrä, että jotkut lyhenteet ovat loukkaavia. Mitä vanhemmat voivat tehdä? Muistuta lapsillesi, että sanat voivat vahingoittaa. Se, että heillä on tekniset taidot kommunikoida verkossa, ei tarkoita sitä, että heillä on kypsyys käsitellä kaikkia kohtaamiaan tilanteita. Kun he ovat tarpeeksi vanhoja, selitä verkkokiusaamisen käsite. Pienille lapsille on järkevää seurata heidän viestintäänsä. Jos näet viitteellisiä tai kiusaavia tekstejä, keskustele mahdollisesta vahingosta rehellisesti lapsesi kanssa.