Skip to content

Mitä tehdä ennen BlackBerryn myyntiä

14 de heinäkuu de 2021

Jos sinulla on aivan hyvä BlackBerry makaamassa, saatat pystyä ansaitsemaan vähän rahaa myymällä sen. Silti on olemassa muutama asia, jotka sinun on ajateltava ennen vanhan BlackBerryn myymistä, koska et halua luovuttaa henkilökohtaisia ​​tietojasi vahingossa uudelle laitteen omistajalle.

Poista SIM-kortti

Jos olet GSM-verkossa (T-Mobile tai AT&T Yhdysvalloissa), poista SIM-korttisi ennen kuin luovutat laitteen jollekin muulle. SIM-korttisi sisältää IMSI-tunnuksesi (International Mobile Subscriber Identity), joka on yksilöllinen matkapuhelintilillesi. Ostajan on mentävä omalle operaattorilleen saadakseen uuden SIM-kortin, joka on linkitetty omaan matkapuhelintiliinsä.

Avaa BlackBerryn lukitus

Lähes kaikki amerikkalaisten operaattoreiden myymät BlackBerry-laitteet on lukittu operaattoriin. Tämä tarkoittaa, että laitetta voidaan käyttää vain kannattimella, jonka kautta se on ostettu. Liikenteenharjoittajat tekevät tämän, koska ne tukevat uusien asiakkaiden ja päivittävien asiakkaiden ostamien laitteiden kustannuksia. Kun asiakkaat ostavat puhelimia tuetuin kustannuksin, operaattori alkaa ansaita rahaa tältä asiakkaalta vasta, kun asiakas on käyttänyt puhelinta useita kuukausia. Lukitsematon BlackBerry-laite voi toimia eri verkoissa (esim. Lukitsematon AT&T BlackBerry toimii T-Mobilessa). Lukitsematon GSM BlackBerry toimii myös ulkomaisissa verkoissa. Jos olet ulkomailla, voit ostaa prepaid-SIM-kortin ulkomaiselta operaattorilta (esim. Vodafone tai Orange) ja käyttää BlackBerry-laitettasi matkan aikana. BlackBerryn lukituksen avaaminen antaa sinun myydä se hieman korkeammalla hinnalla kuin tiettyyn operaattoriin lukittu laite. Käytä laitteesi lukituksen avaamiseen hyvämaineista lukituksen avaavaa ohjelmistoa tai palvelua, koska lukituksen avaaminen voi vahingoittaa laitettasi.

Poista MicroSD-kortti

Muista aina poistaa microSD-kortti BlackBerrystä ennen sen myyntiä. Ajan myötä kuvia, mp3-tiedostoja, videoita, tiedostoja ja jopa arkistoituja sovelluksia kerääntyy microSD-kortille. Jotkut meistä jopa tallentavat arkaluontoisia tietoja microSD-korteille. Vaikka poistat microSD-kortin tiedot, joku voi pystyä palauttamaan ne oikealla ohjelmistolla.

Pyyhi BlackBerryn tiedot

Tärkein vaihe ennen BlackBerryn myyntiä on pyyhkiä henkilökohtaiset tietosi laitteesta. Identiteettivaras voi tehdä paljon vahinkoa henkilötietoille, joita useimmat ihmiset säästävät BlackBerys-laitteissaan. Valitse OS 5: ssä Vaihtoehdot > Turvallisuusvaihtoehdot > Suojapyyhe. Valitse BlackBerry 6: ssä Vaihtoehdot > Turvallisuus > Suojapyyhe. Kummankin käyttöjärjestelmän suojausnäytössä voit poistaa sovellustiedot (mukaan lukien sähköposti ja yhteystiedot), käyttäjän asentamat sovellukset ja mediakortin. Kun olet valinnut poistettavat kohteet, kirjoita karhunvatukka Vahvistuskenttä ja napsauta Pyyhi painike (Pyyhi tiedot BlackBerry 6: ssa) tietojen poistamiseksi. Näiden yksinkertaisten vaiheiden suorittaminen vie vain muutaman minuutin, mutta suojaat omaa yksityisyyttäsi ja turvallisuuttasi. Säästät myös uuden laitteen omistajan vaivaa joutuessasi poistamaan henkilökohtaiset tietosi laitteesta ja antamalla heille vapauden käyttää niitä operaattorin valinnassa. Kun olet valmis, voit myydä laitteesi luottavaisin mielin, ettei kukaan muu voi palauttaa tietojasi tai käyttää langattoman tilisi tietoja.