Skip to content

Mitä tehdä ensin uudella iPadilla

14 de heinäkuu de 2021

Olet juuri ottanut uuden iPadin laatikosta. Mitä nyt? Jos olet hieman peloissaan mahdollisuudesta aloittaa iPadin käyttö, älä huoli. Opastamme sinut asentamaan iPadin ensimmäistä kertaa, oppimaan sen mukana tulevasta sovelluksesta, parhaista ladattavista sovelluksista ja uusien sovellusten löytämisestä.

IPadin suojaaminen

Tärkein asia, jonka voit tehdä iPadissasi, on suojata se luvattomalta käytöltä. Aseta salasana suojaamaan iPad-tietojasi uteliailta katseilta, vaikka jätät laitteen olohuoneesi sohvan viereen. Vaikka voit halutessasi välttää pääsykoodin asettamista, tämä perustason suojaustaso suojaa laitettasi varastamattomalta tietojen katoamiselta ja estää lapsia tekemästä siihen muutoksia. Sinua olisi pitänyt pyytää antamaan salasana asennuksen aikana. Jos ohitit tämän vaiheen, lisää salasana avaamalla Asetukset-sovellus ja vierittämällä vasenta valikkoa alaspäin, kunnes näet Salasana tai Kosketa Tunnus ja salasana tai Kasvotunnus ja salasana. Kun olet pääsykoodin asetusnäytössä, napauta Ota salasana käyttöön sen asettamiseksi. Jos iPad tukee Touch ID: tä etkä ole lisännyt sormenjälkeäsi iPadin määritysprosessin aikana, on hyvä lisätä se nyt. Touch ID: llä on monia hienoja käyttötarkoituksia pelkästään Apple Payn lisäksi, ja ehkä paras niistä on, että voit ohittaa salasanan. Jos luulet pääsykoodin kirjoittamisen olevan enemmän haittaa kuin hyödyllistä, kyky avata iPad sormellasi poistaa haitat yhtälöstä. Kosketa Touch ID: tä vain napauttamalla Koti-painiketta herättääksesi iPadisi ja pidä peukalosi lepotilassa anturissa ohittaaksesi salasanan. Kun olet määrittänyt pääsykoodin, harkitse Sirin tai ilmoitusten ja kalenterin käytön rajoittamista (”Tänään” -näkymä) sen mukaan, kuinka turvallisesti haluat iPadisi. On kätevää käyttää Siriä lukitusnäytöltä. Jos kuitenkin haluat, että iPad lukitaan kokonaan, joudut ehkä joutumaan elämään ilman sitä.

Find My iPadin aktivointi

Löydä iPad -ominaisuus auttaa sinua löytämään kadonneen iPadin, ja sen avulla voit lukita iPadin tai nollata sen etänä.

Synkronoi iCloud- ja iCloud-valokuvat

Määritä iCloud Drive ja iCloud Photos. iCloud Drive tulisi olla oletusarvoisesti käytössä. Kytkin on myös hyvä kääntää Näytä aloitusnäytössä iCloud Drive -sovelluksen lisääminen aloitusnäyttöön, jonka avulla voit hallita asiakirjojasi. Kiihottua iCloud-valokuvat että Valokuvat -osio iCloud asetukset. iCloud-valokuvat lataa ottamasi valokuvat iCloud Driveen ja antaa sinun käyttää niitä muilta laitteilta. Voit käyttää valokuvia jopa Macista tai Windows-tietokoneesta. Voit myös valita Lähetä My Photo Streamiin. Tämä asetus lataa valokuvasi automaattisesti kaikkiin laitteisiin, kun My Photo Stream on päällä. Vaikka se kuulostaa samalta kuin iCloud-kuvat, tärkein ero on, että 30 päivän täysikokoiset valokuvat ladataan kaikkiin Photo Streamin laitteisiin eikä valokuvia ole tallennettu pilveen, joten sinulla ei ole pääsyä valokuviin tietokoneelta. Useimmille ihmisille iCloud-valokuvat on parempi valinta. Käynnistä myös Jaetut albumit luoda erityinen valokuva-albumi, jonka voit jakaa ystäviesi kanssa.

Lisää sovelluksia iPadiin

Oletuksena uuden iPadin mukana toimitetut sovellukset kattavat joitain perusasioita, kuten verkkoselaamisen ja musiikin toistamisen, mutta siellä on rikas ekosysteemi sekä ilmaisista että maksetuista sovelluksista, joita voit tutustua:

Kuva Apple App Store -sovelluskuvakkeesta iOS-laitteen näytöllä.

  • 21 pakollista iPad-sovellusta. Tämä luettelo kattaa perusasiat, kuten Facebook ja Pandora. Mikä parasta, tämä luettelo sisältää vain ilmaisia ​​sovelluksia, joten sinun ei tarvitse huolehtia laskun keräämisestä, kun lataat ne.
  • Parhaat iPad-pelit. Edellinen luettelo sisälsi parhaat ilmaiset sovellukset, mutta jos haluat parhaat pelit, sinun on käytettävä vähän rahaa. Yksi iPadin parhaista osista on se, kuinka halpoja parhaita pelejä verrataan pelikonsoleihin. Löydät mahtavia pelejä niinkin alhaisilta kuin 0,99 dollaria ja ensiluokkaisia ​​pelejä, jotka ovat alueella 4,99 – 8,99 dollaria.
  • Parhaat elokuva- ja TV-sovellukset sekä parhaat musiikin suoratoistosovellukset ovat molemmat ladattavissa upeilla sovelluksilla, jotka viihdyttävät sinua.

Ota kaikki irti uudesta iPadistasi

Tiesitkö, että voit liittää iPadisi HDTV: hen? Ja kun iPadin näyttö pimenee, sitä ei tosiasiallisesti sammuteta. Se on keskeytetty. Voit sammuttaa ja käynnistää iPadin uudelleen ratkaisemaan joitain perusongelmia, kuten jos iPad alkaa näyttää hitaalta. Seuraavat oppaat auttavat sinua oppimaan muutamia vinkkejä iPadin tehokkaampaan käyttöön ja mahdollisten ongelmien vianmääritykseen.

  • Hanki ilmaisohjelmia iPadillesi. Aloitetaan ilmaisilla tavaroilla. Lataa ilmaisia ​​kirjoja, hanki ilmaisia ​​elokuvia ja nauti monista ilmaisista tuottavuussovelluksista.
  • Paras käyttö iPadille. Joskus jopa iPadin yksinkertaisin käyttö voi olla mysteeri, jos kukaan ei kerro sinulle. Tämä luettelo voi antaa sinulle ideoita iPadin käyttämiseen paremmin kotona.
  • iPad-vinkkejä. Tiesitkö, että voit ohittaa heittomerkin kirjoittaessasi iPadia? Automaattinen korjaus laittaa sen sinulle. Tämä näppäimistövihje on vain yksi monista hienoista vinkeistä, joiden avulla voit käyttää iPadia tehokkaammin.
  • Perusvianetsintä. Elämä iPadilla ei aina ole hajusteita ja ruusuja. Jos kohtaat ongelmia, nämä vianmääritysvihjeet voivat auttaa sinua ratkaisemaan ne itse ilman Applen tukea.
  • Pro-vinkit. Kun olet oppinut iPadin perusteet, opi maksimoimaan navigointitekniikat, jotta siitä tulee todellinen ”iPad pro”.