Skip to content

Mitä tehdä, jos älypuhelimen kaiutin ei toimi

20 de maaliskuu de 2021

Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin silloin, kun puhut handsfree-toiminnolla ja puhelimesi kaiutin mykistyy. Jos kaiutin ei toimi Android-laitteessasi, voit yrittää palauttaa äänenvoimakkuuden kymmenkunta vianmääritystekniikkaa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat laajasti kaikkia älypuhelimia ja tabletteja, joissa on Android-käyttöjärjestelmä.

Kuinka korjata se, kun kaiutin ei toimi Android-laitteellasi

Noudata näitä ohjeita ongelman syyn selvittämiseksi:

 1. Kytke kaiutin päälle. Jos et kuule ketään toisesta päästä puhelun aikana, tarkista, onko kaiutin käytössä. Jos se on aktivoitu, kaiutinkuvake on vihreä tai korostettu. Jos näin ei ole, napauta kaiutinkuvaketta, jotta se syttyy, jotta se voidaan ottaa käyttöön.

  Kuulet kuulokkeen kautta, vaikka kaiutin olisi pois käytöstä.

 2. Lisää puhelun äänenvoimakkuutta. Jos kaiutin on käytössä, äänenvoimakkuus saattaa olla liian alhainen. Paina puhelimen äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta. Tämä on yleensä useimpien puhelimien vasemmalla puolella. Paina tätä painiketta näyttääksesi äänenvoimakkuuden ilmaisimen. Voit lisätä äänenvoimakkuutta painamalla painiketta tai liu’uttamalla äänenvoimakkuuden osoitinta oikealle, kunnes kuulet toisen henkilön puhuvan.

  Ainoa tapa testata ja asettaa puhelun äänenvoimakkuus on olla puhelussa. Soita testipuhelu vastaajaan, jotta voit kokeilla puhelun asetuksia.

 3. Säädä sovelluksen ääniasetuksia. Joidenkin sovellusten, kuten Facebookin, avulla voit mykistää äänen erillään äänenvoimakkuuden säätimestä. Jos et kuule ääntä yhdessä tietyssä sovelluksessa, tarkista sovelluksen ääniasetukset. Ääni saattaa olla vaimennettu tai hiljainen sovelluksessa.

 4. Tarkista materiaalin äänenvoimakkuus. Jos et vieläkään kuule mitään, tarkista, että median äänenvoimakkuutta ei ole kytketty pois päältä tai pois päältä:

  1. Navigoida johonkin asetukset.
  2. Napauta Äänet ja tärinä.
  3. Napauta Äänenvoimakkuus.
  4. Siirrä Media liukusäädin oikealle lisätäksesi äänenvoimakkuutta.

  Vaihtoehtoisesti paina ääni kovemmalle tai Äänenvoimakkuutta pienemmälle painikkeita ja napauta sitten alanuoli näytön oikeassa yläkulmassa paljastamaan äänimikserin asetukset.

 5. Varmista, että Älä häiritse -toimintoa ei ole otettu käyttöön. Tämä kätevä ominaisuus voi olla syyllinen ilman ääntä. Poista tämä asetus siirtymällä kohtaan asetukset ja sammuta Älä häiritse vaihda.

  Android 6.0 (Marshmallow) näyttää seuraavat vaihtoehdot: Täydellinen hiljaisuus, Vain hälytyksetja Vain etusijalla.

 6. Varmista, että kuulokkeitasi ei ole kytketty. Suurin osa Android-puhelimista poistaa ulkoisen kaiuttimen käytöstä automaattisesti, kun kuulokkeet on kytketty. Näin voi olla myös silloin, jos kuulokkeet eivät ole kokonaan ääniliittimessä.

 7. Irrota puhelin kotelostaan. Jotkut puhelinkotelot tai kotelot voivat vaimentaa äänen. Poista Android-puhelimesi kotelosta ja testaa sitten ääni. Huomaat heti, jos ääni paranee.

 8. Käynnistä laite uudelleen. Uudelleenkäynnistys poistaa usein kaikki ohjelmistovirheet, jotka saattavat poistaa äänen käytöstä. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes näytössä näkyy joukko vaihtoehtoja. Napauta Uudelleenkäynnistää Käynnistä puhelin uudelleen.

 9. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Jos uudelleenkäynnistys ei tee temppua, puhelimellasi saattaa olla jokin tekninen ongelma, joka vaatii sen sammuttamista ja käynnistämistä. Pidä virtanappija napauta sitten Virta pois. Kun käynnistät puhelimesi uudelleen, testaa ääni sovelluksella.

 10. Aseta akku takaisin paikalleen. Kaikissa puhelinmalleissa ei ole irrotettavia paristoja, mutta jos sinulla on, poista akku ja aseta se uudelleen, jotta puhelin nollautuu kokonaan pyyhkimättä tietojasi. Katso lisätietoja matkapuhelimen valmistajan käsikirjasta tai verkkosivustolta.

 11. Puhdista kaiutin. Kaiuttimet likaantuvat tai tukkeutuvat, joten pieni puhdistus voi tehdä äänistä taas selkeät. Ennen kuin puhdistat kaiuttimen, sammuta puhelin ja poista akku. Käytä paineilmapurkkia puhaltamaan nopeasti purskeet kaiuttimeen. Näet jonkin verran nukkaa ja muita roskia sen puhaltamisen jälkeen. Voit ehkä puhaltaa kaiuttimen läpi avaamatta koteloa.

  Ota yhteys puhelimen käyttöoppaaseen tai älypuhelimen jälleenmyyjään saadaksesi apua tässä prosessissa. Älä yritä puhdistaa kaiutinta, jos et tunne älypuhelimen laitteistoa tai jos laitteellasi on takuu.

 12. Nollaa kaikki asetukset. Ennen kuin viet puhelimesi takaisin kauppaan, palauta puhelin oletustilaan. Kun palautat puhelimesi oletusasetukset, kaikki kaiuttimen käytöstä poistaneet sovellus- tai ohjelmistoasetukset poistetaan.

 13. Tarkista laitteen käyttöopas. Jos yllä olevat temput eivät toimi, tarkempia ohjeita saat laitteen dokumentaatiosta tai valmistajan verkkosivustolta.