Skip to content

Mitä tehdä, jos Mac pysähtyy harmaalla näytöllä käynnistyksen yhteydessä

19 de maaliskuu de 2021

Mitä tietää

 • Macit pysähtyvät harmaalla (tai hyvin pimeällä) näytöllä käynnistyksen yhteydessä oheislaitteiden, RAM-muistin ja aseman ongelmien vuoksi.
 • Ensimmäinen asia on irrottaa kaikki oheislaitteet paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö, pakottaa sammutus ja käynnistää Mac sitten uudelleen.
 • Jos se ei auta, kokeile turvallista käynnistystä. Ei toimi vieläkään? Älä huoli. Voit kokeilla lisää vianmääritysvaiheita.

Tässä artikkelissa kerrotaan vianetsintävaiheista ja ratkaisuista korjaukseen pääsemiseksi ja selitetään kaikki syyt harmaaseen näyttöön.

Toinen käynnistysongelma, joka on erehdyksessä harmaa näyttöongelma, on harmaa näyttö, jossa on kansiokuvake ja vilkkuva kysymysmerkki. Se on erillinen ongelma, joka on helppo korjata vianmääritysoppaamme avulla.

Kuinka korjata harmaa käynnistysnäyttö Macissa

 1. Irrota kaikki ulkoiset oheislaitteet ja pidä ne irrotettuna näiden vaiheiden ajaksi, ellei toisin mainita.

  1. Katkaise Macista virta pitämällä virtapainiketta painettuna.
  2. Irrota tarvittaessa Ethernet-kaapeli, äänen sisään- / ulostulokaapelit, kuulokkeet ja muut oheislaitteet.
  3. Käynnistä Mac uudelleen.

  Älä irrota näppäimistöä, hiirtä tai näyttöä. Jos näppäimistö tai hiiri on kytketty USB-keskittimen kautta, ohita keskittimen kytkemällä näppäimistö ja hiiri suoraan Maciin näitä testejä varten.

  Yksi yleisimmistä ongelmista, jotka voivat aiheuttaa harmaan näytön ongelman, on huono oheislaite tai oheislaite. Kun huono oheislaite on kytketty Maciin, se voi estää sitä jatkamasta käynnistysjaksoa ja saada sen pysähtymään odottaessaan oheislaitteen vastausta komentoon.

  Tämän yleisin muoto on, kun huono oheislaite tai sen kaapeli aiheuttaa sen, että yksi Macin porttien signalointitappeista juuttuu yhteen tilaan (asetettu korkeaksi, matalaksi tai oikosulkuun maahan tai positiiviseen jännitteeseen). Mikä tahansa näistä olosuhteista voi aiheuttaa Macin jumiutumisen käynnistyksen aikana.

  Jos Mac käynnistyy varmuuskopioimalla ongelmitta, tiedät, että se on ongelma oheislaitteessa. Sinun on suljettava Mac takaisin alas, liitettävä yksi oheislaite uudelleen ja käynnistettävä sitten Mac uudelleen. Jatka tätä yhdistämällä yksi oheislaite kerrallaan ja käynnistämällä sitten Mac uudelleen, kunnes huono oheislaite löytyy.

  Muista, että ongelma voi olla myös huono kaapeli, joten jos kytket oheislaitteen takaisin sisään ja se aiheuttaa harmaan näytön ongelman, kokeile oheislaitetta uudella kaapelilla, ennen kuin vaihdat oheislaitteen.

  Vaihda hiiri ja näppäimistö tunnetulla parilla ja käynnistä sitten Mac uudelleen. Jos sinulla ei ole varaosia, irrota ne ja käynnistä uudelleen pitämällä virtanäppäintä painettuna.

  Jos Mac saapuu kirjautumisnäyttöön tai työpöydälle, sinun on määritettävä, onko ongelma hiiri vai näppäimistö. Kokeile liittää yksi kerrallaan ja vahvista sitten käynnistämällä se uudelleen.

 2. Käynnistä Mac turvallisen käynnistyksen avulla, jos mikään oheislaite tai kaapeli ei näytä olevan vialla. Irrota ensin kaikki oheislaitteet, paitsi hiiri ja näppäimistö.

  Turvallisen käynnistyksen aikana Mac suorittaa käynnistysaseman hakemistotarkistuksen. Jos aseman hakemisto on ehjä, käyttöjärjestelmä jatkaa käynnistysprosessia lataamalla vain käynnistämiseen tarvittavan vähimmäismäärän ytimen laajennuksia.

  Jos Mac käynnistyy onnistuneesti vikasietotilassa, yritä käynnistää Mac uudelleen normaalitilassa. Jos Mac käynnistyy ja pääsee kirjautumisnäyttöön tai työpöydälle, varmista, että käynnistysasema toimii oikein. Mahdollisuudet ovat, että asemalla on joitain korjattavia asioita. Levytyökalun ensiaputyökalujen avulla voit tarkistaa ja korjata aseman. saatat joutua jopa vaihtamaan aseman.

 3. Nollaa PRAM ja nollaa SMC, jos et pysty käynnistämään Maciasi vikasietotilassa tai Mac käynnistyy vikasietotilassa, mutta se ei käynnisty normaalisti.

  PRAM: n ja SMC: n nollaaminen palauttaa Macin laitteiston oletusasetuksiin. Esimerkiksi äänitasot on asetettu oletusasetuksiksi, sisäiset kaiuttimet asetetaan äänilähteen lähteeksi ja näytön asetukset ja kirkkaus nollataan.

  Käynnistä Mac varmuuskopioinnin jälkeen, kun olet nollannut PRAM: n ja SMC: n. Jos se käynnistyy normaalisti, kiinnitä oheislaitteet uudelleen yksi kerrallaan, käynnistä Mac uudelleen jokaisen jälkeen varmistaaksesi, ettei mikään niistä aiheuttanut alkuperäistä harmaata näyttöä.

 4. Poista kaikki muut paitsi vähimmäismäärä RAM-muistia Macista. Jos lisäsit RAM-muistia Maciin ostamisen jälkeen, poista kyseinen RAM ja tarkista sitten, käynnistyykö Mac normaalisti.

  Jos se tapahtuu, yksi tai useampi RAM-muisti on epäonnistunut, ja sinun on vaihdettava se. Sinun pitäisi kuitenkin pystyä jatkamaan työskentelyä Macin kanssa, kunnes saat korvaavan RAM-muistin.

  Valitettavasti olemme pääsemässä pisteeseen, jossa vianmääritysvaiheet johtavat todennäköisesti menettämään osan, ellei kaikki, käynnistysasemasi tiedoista. Joten, ennen kuin menemme sinne, muista kokeilla tätä RAM-korjausta ensin.

 5. Korjaa käynnistysasema käynnistämällä ulkoiselle tallennusvälineelle, kuten asennuslevylle. Tämä tarkistaa, onko käynnistysasemassa ongelmia.

  Aloita OS X- tai macOS-asennuslevyltä:

  1. Aseta asennuslevy Macin optiseen asemaan.
  2. Sammuta Mac.
  3. Käynnistä Mac pitäen C avain. Tämä kehottaa Macia käynnistymään optisen aseman tallennusvälineestä.

  Aloita Recovery HD: stä:

  1. Sammuta Mac.
  2. Käynnistä Mac painamalla Komento + R.

  Aloita toisesta käynnistysasemasta, kuten ulkoisesta kiintolevystä tai flash-asemasta, joka sisältää käynnistettävän käyttöjärjestelmän:

  1. Sammuta Mac.
  2. Liitä ulkoinen asema tai kytke flash-asema USB-porttiin.
  3. Käynnistä Mac pitämällä Vaihtoehto avain.
  4. Näyttöön tulee luettelo käytettävissä olevista asemista, joihin on asennettu käynnistettävä OS X- tai macOS-järjestelmä.
  5. Valitse kohde-asema näppäimistön nuolinäppäimillä ja paina sitten Palata tai Tulla sisään.

  Jos Mac käynnistyy jollakin näistä menetelmistä, korjaa käynnistysasema Levytyökalun ensiapuoppaassa (OS X Yosemite ja aiemmat versiot) tai Levytyökalun ensiapuohjelmalla (OS X El Capitan tai uudempi) annettujen ohjeiden mukaan.

  Jos aloitit asennus-DVD: ltä tai Recovery HD: ltä, toimi samat perusvaiheet, mutta Levytyökalusovellus ei löydy Sovellukset-kansiosta. Sen sijaan löydät sen valikkokohteena Applen valikkoriviltä (jos aloitit asennus-DVD: ltä) tai avautuvasta Mac OS X -apuohjelmien ikkunasta (jos aloitit Recovery HD: stä).

  Jos käynnistit Macin tässä vaiheessa onnistuneesti, mutta korjausprosessi ei toiminut, käynnistysasema on ehkä vaihdettava, mikä edellyttää koko käyttöjärjestelmän uudelleenasentamista.

  Jos et voi korjata käynnistysasemaa Levytyökalun avulla, kokeile kolmannen osapuolen aseman apuohjelmaa. Jos korjaat käynnistysaseman, se on ehkä vaihdettava lähitulevaisuudessa.

 6. Käynnistä yhden käyttäjän tilassa korjata käynnistysasema.

  Yksi vähemmän tunnetuista erityisistä käynnistystiloista, jossa Mac voi toimia, kutsutaan yhden käyttäjän. Tämä erityinen käynnistystila käynnistää Macin näytölle, joka näyttää tiedot käynnistysprosessista.

  Näyttö näyttää vanhanaikaiselta päätelaitteelta keskusyksiköiden ja aikajakoisten tietojenkäsittelyjärjestelmien päivistä lähtien, mutta se muistuttaa enemmän käynnistysjärjestystä monissa Unix- ja Linux-käyttöjärjestelmissä. Itse asiassa monia samoja komentoja on saatavilla kehotteesta.

  Yhden käyttäjän tilassa Mac ei lataa käyttöliittymää, myös työpöytää, automaattisesti; sen sijaan se pysäyttää käynnistysprosessin käyttöjärjestelmän ytimen käynnistämisen jälkeen.

 7. Poista tai vaihda käynnistysasema tai vie Mac valtuutettuun palvelukeskukseen, kuten Genius-palkkiin Apple-myymälässä. Jos et pysty käynnistämään Maciasi jollakin yllä luetelluista tavoista, sinulla saattaa olla vaurioitunut käynnistysasema tai jokin muu sisäinen komponentti, joka estää Maciasi käynnistymästä.

Mikä aiheuttaa harmaan näytön käynnistysongelman?

Mac-käynnistysongelmilla on monia muotoja, mutta harmaan näytön pysähtyminen voi olla yksi vaikeimmista, koska syitä on niin monia. Lisäksi on monia Mac-ongelmia, jotka erehtyvät harmaan näytön käynnistysongelmaksi.

Se ei ole aina harmaa näyttö, niin oudolta kuin se saattaa kuulostaa. ”Harmaa näyttö” -ongelma voi ilmetä myös mustana näyttönä; Itse asiassa niin pimeä näyttö, että saatat erehtyä näytön sammuttamisesta. Tämä pätee erityisesti Mac-tietokoneisiin, joissa on sisäänrakennetut Retina-näytöt, kuten Retina iMac -malleihin, joissa ei ole virran merkkivaloa.

Harmaa näyttöongelman alkuperä

Tätä käynnistysongelmaa kutsutaan harmaaksi näytöksi, koska historiallisesti näyttö muuttuisi harmaaksi käynnistysvaiheessa ongelman iskiessä. Uusimmissa Retina Mac -malleissa on sen sijaan musta tai erittäin tumma näyttö.

Harmaa näyttöongelma ilmenee Macin käynnistämisen tai uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Ongelmalle on ominaista, että näyttö vaihtuu sinisestä näytöstä, joka tapahtuu virran ollessa päällä, harmaaseen näyttöön, vaikka sinistä näyttöä ei ehkä näy, koska se pyrkii kulkemaan hyvin nopeasti.

On myös mahdollista, että tietty Mac-mallisi ei näytä sinistä näyttöä. Apple on virtaviivaistanut käynnistysprosessia, ja käynnistyksen aikana näkyy vähemmän näyttötyyppejä.

Saatat nähdä vain harmaan näytön. Se voi myös sisältää Apple-logon, pyörivän vaihteen, pyörivän maapallon tai kieltävän merkin (ympyrä, jonka viiva on piirretty sen läpi). Kaikissa tapauksissa Mac näyttää olevan jumissa. Ei ole epätavallisia ääniä, kuten levyn käyttö, optisen aseman pyöriminen ylös tai alas tai tuulettimen liiallinen melu; vain Mac, joka ei jatka kirjautumisnäyttöä tai työpöytää.