Skip to content

Mitä tehdä, jos menetät Apple TV Siri -kaukosäätimen

14 de heinäkuu de 2021

Suurin virhe, jonka Apple TV Siri Remote jakaa muiden kaukosäätimien kanssa, on se, että se voi kadota tai vahingoittua. Tämä ei tarkoita, ettet voi käyttää Apple TV: täsi, ennen kuin löydät sen tai ostat uuden. Jos etsit kadonneen kaukosäätimen kaikkia tavanomaisia ​​paikkoja, voit käyttää Apple TV: tä useilla tavoilla ilman Sirin kaukosäädintä.

Tapoja hallita Apple TV: tä ilman kaukosäädintä

Jos vahingoitit kaukosäädintä tai olet varma, ettet löydä sitä koskaan, osta uusi Siri-kaukosäädin. Sillä välin sinulla on vaihtoehtoja Apple TV: n ohjaamiseen.

 • Käytä Remote-sovellusta iPadissa, iPhonessa tai Apple Watchissa.
 • Ohjelmoi vanhempi kaukosäädin tai yleiskaukosäädin uudelleen.
 • Käytä Apple TV 3 -kaukosäädintä.
 • Käytä peliohjainta.
 • Käytä Bluetooth-näppäimistöä.

Käytä etäsovellusta

Jos sinulla on iPhone, iPad tai iPod Touch, käytä ilmaista Remote-sovellusta. Niin kauan kuin molemmat laitteet ovat samassa Wi-Fi-verkossa, voit käyttää sovellusta Apple TV: n ohjaamiseen.

 1. Lataa Remote-sovellus App Storesta iOS-laitteellesi.

 2. Käynnistä sovellus napauttamalla sovellusta ja napauta sitten Apple TV -kuvake näytöllä Apple TV: n käynnistämiseksi. Jos et näe Apple TV -kuvaketta, varmista, että käytät samaa verkkoa molemmissa laitteissa.

 3. Muodosta pariliitos iPhoneen Apple TV: n kanssa kirjoittamalla Apple TV: ssä näkyvä koodi sovelluksessa sille varatulle alueelle. Tämä vaaditaan vasta, kun käytät etäsovellusta ensimmäistä kertaa. Näet ilmoituksen, että voit hallita Apple TV: tä kaukosäätimellä Ohjauskeskuksessa sen lisäksi, että ohjaat sitä suoraan sovelluksesta.

 4. Valitse Apple TV -näytössä pyyhkäisemällä sivulta toiselle ja ylös ja alas iOS-sovelluksen näytön yläosassa. Alareunan painikkeet vastaavat kaukosäätimen painikkeita ja sisältävät mikrofonin, jonka avulla Sirin voi ohjata Apple TV: tä tai suorittaa hakuja.

 5. Napauta Yksityiskohdat näytön yläreunassa nähdäksesi visuaalisen esityksen siitä, mitä Apple TV: ssä toistetaan.

 6. Napauta -näyttö -kuvake sovelluksen alaosassa keskellä Yksityiskohdat avaa Ääni ja tekstitykset -näyttö, jossa voit valita haluamasi kielen ja ottaa tekstityksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä. Napauta Tehty tallentaaksesi asetukset.

  Etäsovellusnäytöt, jotka ohjaavat Apple TV: tä

Voit myös käyttää Apple Watchia Apple TV -ohjaimena. Pyyhkäise kellonäytön ympäri navigoidaksesi Apple TV -näytössä ja toista ja keskeytä sisältöä. Kellosovellus ei kuitenkaan tue Siriä.

Käytä toista TV- tai DVD-kaukosäädintä

Sirin ja kosketusherkkyyden menettämisen lisäksi yksi TV: n tai DVD-kaukosäätimen käyttäminen Apple TV: n ohjaamiseen on se, että sinun on asennettava se ennen menetystä. Ottaen huomioon, että kaikki menettävät kaukosäätimen ajoittain, voi olla järkevää suunnitella nyt tällaista tapahtumaa varten ja ohjelmoida vanha kaukosäädin ennen kuin asiat menevät pieleen.

Voit asettaa vanhan TV- tai DVD-kaukosäätimen Apple TV: hen

Mene asetukset > Kenraali > Kaukosäätimet ja laitteet > Opi kaukosäädin Apple TV: ssäsi. Paina sitten alkaa -painiketta. Sinut käydään läpi vanhemman kaukosäätimen asetukset. Älä unohda valita käyttämätön laite-asetus ennen aloittamista. Apple TV kehottaa sinua määrittämään kuusi painiketta television ohjaamiseksi: Ylös, Alas, Vasen, Oikea, Valitse ja Valikko. Anna kaukosäätimelle nimi. Nyt voit myös kartoittaa lisäohjaimia, kuten pikakelaus eteen- ja taaksepäin.

Käytä vanhempaa Apple TV -kaukosäädintä

Jos omistat sellaisen, käytä vanhempaa hopeanharmaata Apple Remote -kaukosäädintä Apple TV 4: n ohjaamiseen. Apple TV -laatikossa on infrapunasensori, joka toimii vanhan Apple TV -kaukosäätimen kanssa. Yhdistä Apple Remote -kaukosäädin Apple TV: n kanssa siirtymällä kohtaan asetukset > Kenraali > Kaukosäätimet ja napsauta haluamaasi hopeanharmaata kaukosäädintä Yhdistä kaukosäädin. Näytön oikeassa yläkulmassa näkyy pieni edistymiskuvake.

Käytä peliohjainta

Jos pelaat pelejä Apple TV: ssä, saatat omistaa peliohjaimen; se on paras tapa avata pelaaminen alustalla. Yhdistäksesi kolmannen osapuolen peliohjaimen, sinun on käytettävä Bluetooth 4.1:

 1. Käynnistä ohjain.

 2. Pidä Bluetooth ohjaimen painiketta.

 3. Avata asetukset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth Apple TV: ssä. Pelin ohjaimen pitäisi näkyä luettelossa.

 4. Napsauta ohjainta laiteparin muodostamiseksi.

Käytä Bluetooth-näppäimistöä

Voit käyttää samaa pariliitossarjaa kuin peliohjaimen kanssa yhdistääksesi Bluetooth-näppäimistön Apple TV: hen. Kun olet luonut linkin näiden kahden laitteen välille, voit siirtyä Apple TV: n valikoissa, keskeyttää toiston ja käynnistää sen uudelleen sekä selata sovelluksia ja sivuja näppäimistöllä. Sinulla ei ole pääsyä Siriin, mutta kirjoittaminen oikealla näppäimistöllä on helpompaa kuin kirjoittaminen näytön virtuaalinäppäimistöllä.

Määritä uusi Siri-kaukosäädin

Lopulta sinun on purettava luodin ja investoitava korvaavaan Siri-kaukosäätimeen. Saapuessaan sen pitäisi muodostaa pariliitos Apple TV: n kanssa. Jos sen akku tyhjenee tai sinun on yhdistettävä uusi kaukosäädin, napsauta uuden Siri-kaukosäätimen painiketta. Sinun pitäisi nähdä valintaikkuna näytön oikeassa yläkulmassa. Se kertoo sinulle yhden kahdesta asiasta:

 • Kaukosäädin yhdistetty: Sinun pitäisi pystyä käyttämään uutta kaukosäädintäsi heti.
 • Kaukosäätimen pariliitos: Sinua saatetaan pyytää tuomaan Siri-kaukosäädin lähemmäksi Apple TV: tä pariliitoksen jatkamiseksi.

Jos kumpikaan näistä ei tule näkyviin, kytke uusi Siri-kaukosäädin virtalähteeseen tunniksi ja yritä uudelleen. Jos se ei toimi, paina samanaikaisesti Valikko ja Ääni kovemmalle kaukosäätimen painikkeita kolmen sekunnin ajan. Tämä toiminto nollaa sen ja palauttaa sen pariliitostilaan.