Skip to content

Mitä tehdä, jos pudotat Android-laitteesi veteen

12 de heinäkuu de 2021

Monet viimeisimmät androidit ovat vedenpitäviä – ainakin tietyn ajan ja syvyyden -, mutta yksikään ei ole täysin vedenpitävä. Lisäksi suolavesi ja muut aineet voivat silti vahingoittaa niitä. Näin voit tehdä, jos puhelimesi on kastunut kokonaan, uponnut tai pudonnut suolaveteen tai muuhun haitalliseen nesteeseen.

Sammuta puhelin ASAP

Älä sammuta näyttöä; sammuta älypuhelin kokonaan. Irrota se, jos se on laturissa, äläkä kytke sitä takaisin. Jos mahdollista, avaa kotelo ja poista akku. Yleensä puhelimet eivät kuole veden, vaan koska vesi aiheuttaa oikosulun johdoissa. Tätä varten puhelimessa on oltava virta. Jos voit sammuttaa puhelimen ja kuivata sen 48 tunnin sisällä veden altistumisesta, on todennäköistä, että puhelin jatkaa toimintaansa.

Poista kotelo

Jos puhelimessasi on kotelo, poista se. Palauta mahdollisimman suuri osa puhelimesta ilmaan.

Kokeile erikoistunutta siivouspalvelua

Vie puhelin johonkin palveluun, kuten TekDry, jos se on saatavilla lähelläsi. Suuremmilla pääkaupunkiseuduilla on usein useita samanlaisia ​​palveluja.

Poista akku

Pahin tapaus on, jos Android-puhelinta ei ole suunniteltu helppoa akun vaihtoa varten ja se ei toimi, kun sammutat sen. Jos sinulla ei ole puhelimen korjaustyökaluja, paras vaihtoehto on asettaa puhelin tasaisesti tyhjentämään akku ennen mitään shortseja.

Poista Android-akku

Pese puhelin

Jos pudotit puhelimesi suolaveteen, pese se. Suolainen vesi syövyttää sisätiloja. Jos pudotit sen keittoon tai muuhun materiaaliin, jossa on hiukkasia, pese se. Pese puhelin puhtaan vesivirran alla. Älä upota puhelinta kulhoon tai pesuallasuneen.

Vältä puhelimen törmäämistä, kallistamista tai ravistamista

Jos puhelimen sisällä on vettä, älä tee sitä pahemmaksi antamalla veden juosta uusiin paikkoihin.

Älä käytä riisiä

Puhelimen täyttäminen riisipurkkiin työntää todennäköisemmin riisinjyviä ja hiukkasia puhelimeen kuin auttaa puhelimen kuivumisprosessia. Riisi ei ole kuivausaine, joten älä käytä sitä. Muita asioita, joita ei saa käyttää, ovat hiustenkuivaaja, uuni tai mikroaaltouuni. Älä lämmitä jo vahingoittunutta puhelinta.

Älä käytä riisiä

Käytä sen sijaan kuivausaineita, kuten Damp Rid (saatavana ruokakaupoissa) tai pakattu silikageeli (vitamiinipulloissa olevat paketit). Taputtele puhelinta varovasti pyyhkeellä ja aseta puhelin sitten paperipyyhkeille. Sijoita puhelin sinne, missä sitä ei häiritä. Jos mahdollista, aseta puhelin ja paperipyyhkeet astiaan, jossa on Damp Rid- tai silikageelipaketteja. Älä käytä irtonaista jauhetta, joka jättää hiukkasia puhelimeen ja puhelimeen.

Odota

Anna puhelimen kuivua vähintään 48 tuntia – pidempään, jos voit. Noin 24 tunnin kuluttua tasapainota puhelin pystysuoraan ja kallista sitä niin, että USB-portti tähtää alaspäin varmistaaksesi, että jäljellä oleva kosteus valuu alaspäin ja ulos puhelimesta. Vältä puhelimen tärisemistä tai ravistamista, kun se on märkä.

Herätyskello

Jos olet seikkailunhaluinen ja sinulla on oikeat työkalut, pura puhelin niin paljon kuin voit ennen kuin kuivaa sen. iFixitillä on pakki, jota suosittelemme, jos kiinnität laitteita. Myyjä tarjoaa myös ohjeet laitteiden korjaamiseen ja kokoamiseen.

Etsi vesiantureita

Puhelimissa on vesianturit, jotka näyttävät tyypillisesti pieniltä paperinpaloilta tai tarroilta. Ne ovat valkoisia kuivina ja muuttuvat pysyvästi kirkkaiksi punaisiksi märinä. Joten jos poistat puhelimen kotelon ja kirkkaat punaiset pisteet ovat puhelimen sisätiloissa, se on todennäköisesti lauennut vesianturi.

Hanki ennakoiva vesitiivis pinnoite

Ennen kuin puhelimesi kastuu tai kastuu, harkitse sen lähettämistä Liquipelin kaltaiselle yritykselle päällystämään sen aineella, joka tekee siitä vedenpitävän.