Skip to content

Mitä tehdä, kun Chkdsk tarttuu skannaukseen

15 de heinäkuu de 2021

Kun tietokoneesi alkaa käydä hitaammin ja hitaammin, voit halutessasi suorittaa chkdskin tarkistamaan ja korjaamaan mahdolliset aseman virheet suorituskyvyn parantamiseksi. Jos tietokoneesi käyttöjärjestelmä on Windows 8 tai Windows 10 ja suoritit chkdsk-sovelluksen, saatat kohdata turhauttavan tilanteen, jossa näyttää siltä, ​​että chkdsk olisi lakannut toimimasta. Edistymisprosentti on pysähtynyt pitkään – niin kauan, että et voi kertoa, onko koko asia jäätynyt. Useimmissa tapauksissa chkdsk on edelleen käynnissä. Ongelmana on, että Windows 8 ja Windows 10: ssä Microsoft muutti chkdsk-näytön ulkoasua. Se ei enää näytä, mitä tarkalleen tapahtuu aikaisempien versioiden tapaan.

Odottava peli

Lyhyt ratkaisu tähän ongelmaan voi olla turhauttavaa: Odota sitä. Tämä odotus voi olla melko pitkä, jopa tunteja. Jotkut ihmiset, jotka ovat kohdanneet tämän ongelman ja odottaneet, luottaen siihen, että järjestelmä vetää itsensä yhteen, palkittiin menestyksellä 3–7 tunnin kuluttua. Tämä vaatii paljon kärsivällisyyttä, joten jos voit, säästä itsesi stressi, kun sinun on suoritettava chkdsk tekemällä se, kun et tarvitse tietokonettasi huomattavan ajanjakson ajan.

Mitä Chkdsk tekee

Chkdsk on Windowsin apuohjelma, joka auttaa ylläpitämään kiintolevyn tiedostojärjestelmän ja sen tietojen eheyttä. Se tutkii myös fyysisiä kiintolevyjä ja etsii vaurioita. Jos kiintolevyn tiedostojärjestelmässä on ongelma, chkdsk yrittää korjata sen. Jos fyysisiä vaurioita esiintyy, chkdsk yrittää palauttaa tiedot aseman kyseisestä osasta. Se ei tee tätä automaattisesti, mutta chkdsk kehottaa sinua suorittamaan nämä prosessit näissä tapauksissa.

Kiintolevyn tiedostojärjestelmä voi muuttua ajan mittaan häiriöksi, kun tiedostoja käytetään jatkuvasti, päivitetään, siirretään, kopioidaan, poistetaan ja suljetaan. Kaikki sekoittuminen ajan myötä voi mahdollisesti johtaa virheisiin – vähän kuin kiireinen henkilö asettelisi tiedoston arkistokaappiin. Jos olet kärsimätön, haluat todennäköisesti sammuttaa tietokoneen pitämällä virtapainiketta alhaalla aloittaaksesi alusta. Tämä ei ole yleensä suositeltavaa, koska uudelleenkäynnistys kiintolevyn ollessa keskellä lukemista tai kirjoittamista saattaa aiheuttaa suurempia ongelmia – mahdollisesti jopa vioittaa Windowsia tavalla, joka vaatisi käyttöjärjestelmän täydellisen uudelleenasennuksen. On suositeltavaa suorittaa sammutus Windowsissa; tämä antaa käyttöjärjestelmälle mahdollisuuden siivota paikka ennen sulkemista.

Kun Chkdsk on jumissa tai jäätynyt

Jos olet odottanut tunteja tai yön yli, ja chkdsk on edelleen jumissa, sinun on ryhdyttävä toimiin.

 1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

 2. Lehdistö poistu tai Tulla sisään lopettaa chkdsk: n suorittaminen (jos se yrittää).

 3. Suorita Levyn puhdistus apuohjelma roskapostitiedostojen tyhjentämiseksi.

  Levyn uudelleenjärjestäminen Windows 10: ssä

 4. Avaa kohonnut CMD, kirjoita sfc / scannow, jonka jälkeen Tulla sisään Käynnistä System File Checker.

  SFC Scannow käynnissä Windows 10: ssä

 5. Käynnistä chkdsk ja käynnistä se uudelleen käynnistyksen aikana painamalla poistu tai Tulla sisään, jos välttämätöntä.

 6. Avaa CMD järjestelmänvalvojana, kirjoita Hylkää / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth, jonka jälkeen Tulla sisään korjata Windows-kuva.

  Dism-korjauksen suorittaminen Windows 10: ssä

 7. Juosta chkdsk uudelleen.

  Chkdsk suoritetaan onnistuneesti Windows 10: ssä

 8. Skannauksen pitäisi pystyä ajamaan loppuun tällä kertaa.