Skip to content

Mitä tehdä, kun Chromebookisi ei käynnisty

20 de maaliskuu de 2021

Jos Chromebookisi ei käynnisty, sinulla on muutama vaihtoehto sen korjaamiseksi. Käytä tätä opasta, jos sinulla on seuraavia Chromebook-ongelmia:

 • Laitteesi käynnistyy, mutta näyttö pysyy mustana.
 • Laitteesi käynnistyy, mutta sammuu välittömästi.
 • Laitteesi käynnistää Chrome-käyttöjärjestelmän, mutta et voi kirjautua tilillesi.
 • Voit kirjautua Chromebookiisi, mutta laite kaatuu jatkuvasti.
 • Mitään ei tapahdu, kun painat virtapainiketta.

Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkia Chrome-käyttöjärjestelmän laitteita valmistajasta riippumatta (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba jne.).

Syitä siihen, että Chromebook ei käynnisty

Vaikka kymmenet valmistajat valmistavat Chromebookeja, ne kaikki ovat alttiita samoille laitteisto- ja ohjelmisto-ongelmille. Voi olla muutama syy, miksi Chromebookisi ei käynnisty, mukaan lukien:

 • Ongelmia akkulaturissa
 • Sisäisen laitteiston ongelmat
 • Ongelmia Chrome-käyttöjärjestelmässä
 • Ulkoisen laitteiston häiriöt

Jos Chromebookisi jäätyy jatkuvasti, voit yrittää korjata sen erillisillä vaiheilla.

Kuinka korjata Chromebook, joka ei käynnisty

Kokeile näitä vaiheita, kunnes Chromebook toimii uudelleen:

 1. Varmista, että Chromebookisi latautuu. Latausportin lähellä olevista pienistä LED-valoista voit selvittää, onko laturi kytketty. Valmistajasta riippuen sinun pitäisi nähdä tasainen sininen tai oranssi valo Chromebookin latauksen aikana.

  Anna Chromebookin olla kytkettynä 3,5 tunniksi ja yritä käynnistää se uudelleen. Jos et näe valoa, kokeile toista laturia. Jos laite ei vieläkään lataudu, latausportissa tai sisäisessä akussa on todennäköisesti ongelma, mutta voit yrittää ladata sitä ilman laturia vain varmistaaksesi, että se ei ole ongelma.

 2. Tee vaikea uudelleenkäynnistys. Jos laitteesi käynnistyy, mutta näyttö pysyy mustana, pidä – painiketta painettuna Päivitä avain + Teho Käynnistä Chromebook uudelleen. Kova uudelleenkäynnistys tyhjentää Chromebookin RAM-muistin ja kaikki välimuistit, jotka saattavat estää käyttöjärjestelmää käynnistymästä.

 3. Poista kaikki liitetyt USB-laitteet. Joskus ulkoinen laitteisto voi häiritä Chrome-käyttöjärjestelmän käynnistysprosessia. Jos Chromebookisi USB-portteihin on kytketty laitteita, poista ne ja yritä käynnistää tietokone. Jos sinulla on esimerkiksi USB-asema, poista se ja yritä sitten uudelleen.

 4. Kirjaudu sisään toisena käyttäjänä. Jos Chrome-käyttöjärjestelmä käynnistyy, mutta et voi kirjautua tilillesi, se voi johtua kannettavan tietokoneen ja Google-tilisi synkronointiongelmasta. Luo uusi käyttäjätili Chromebookiisi tai yritä kirjautua sisään vieraana.

 5. Poista sovelluksia Google Chromesta. Jos tietokoneesi käynnistyy, mutta kaatuu jatkuvasti, poista kaikki äskettäin asennetut tai päivitetyt Google Chrome -laajennukset ja -sovellukset.

 6. Päivitä käyttöjärjestelmä. Jos Chromebook käynnistyy, mutta kaatuu jatkuvasti, päivitä Chrome-käyttöjärjestelmä varmistaaksesi, että käytössäsi on käyttöjärjestelmän uusin versio.

 7. Powerwash Chromebookisi. Jos pääset Chromebookisi asetuksiin tai Chrome-selaimeen, voit palauttaa laitteen tehdasasetuksiin pesemällä Chromebookin.

  Kaikki, mikä on tallennettu Chromebookisi kiintolevylle, menetetään virranpesun aikana.

 8. Ota yhteyttä valmistajaan. Jos laitteellasi on edelleen voimassa oleva takuu, saatat pystyä saamaan sen ammattimaisen huollon ilmaiseksi. Jos joudut maksamaan Chromebookisi korjaamisesta, sinun kannattaa harkita päivittämistä Google Pixelbookiksi.

 9. Vaihda sisäinen paristo itse. Jos olet mukava navigoida kannettavien tietokoneiden sisäosissa, voit irrottaa takakannen ja vaihtaa pariston. Chromebookin avaaminen saattaa mitätöidä takuun, joten tallenna tämä vaihe viimeisenä keinona.