Skip to content

Mitä tehdä, kun Chromebookisi ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

20 de maaliskuu de 2021

Kun Chromebook ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, voit yrittää korjata sen monella tavalla. Käytä tätä opasta, jos sinulla on jokin seuraavista Wi-Fi-ongelmista:

 • Chromebookisi ei tunnista langattomia verkkoja.
 • Chromebookisi ei saa yhteyttä mihinkään verkkoon.
 • Chromebookisi on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mutta internetyhteyttä ei ole.

Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkia Chrome-käyttöjärjestelmän kannettavia tietokoneita valmistajasta riippumatta (Acer, Dell, Google, HP, Lenovo, Samsung, Toshiba jne.).

Syitä miksi Chromebookisi ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

Kymmenet tietokoneiden valmistajat valmistavat Chromebookeja, mutta kaikki käyttävät samaa käyttöjärjestelmää, joten Wi-Fi-ongelmien vianmääritysohjeet ovat samat kaikissa Chrome-käyttöjärjestelmissä. Jos et pysty yhdistämään Chromebookiasi langattomaan verkkoon, se voi johtua muutamista syistä:

 • Chromebookisi Wi-Fi on poistettu käytöstä.
 • Chromebookin ja reitittimen väliset viestintäongelmat.
 • Kilpailu ensisijaisten langattomien verkkojen välillä.
 • Laitteen sisäisessä laitteistossa on ongelmia.

Ennen kuin aloitat vianmäärityksen, muista sulkea pois muut mahdolliset langattomat ongelmat tarkistamalla reititin ja modeemi. Jos verkko on salattu, tarkista vielä, että käytät oikeaa salasanaa.

Jos et pysty muodostamaan yhteyttä kotiverkkoon millä tahansa laitteellasi, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Kuinka korjata se, kun Chromebookisi ei muodosta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon

Kokeile näitä vaiheita, kunnes Chromebook voi muodostaa yhteyden Internetiin:

 1. Etsi Wi-Fi-kytkin. Joissakin malleissa on fyysinen kytkin, jonka avulla voit kytkeä Chromebookin langattoman yhteyden päälle ja pois päältä. Varmista, että kytkintä ei ole vahingossa siirretty Pois-asentoon.

 2. Varmista, että Wi-Fi on käytössä. Avaa Chromebookin asetukset ja katso Verkko osassa varmistaaksesi, että vieressä oleva kytkin on Wi-Fi on päällä. Voit myös valita Wi-Fi-kuvake näytön oikeassa alakulmassa nähdäksesi yhteydet.

 3. Katkaise yhteys ja muodosta yhteys verkkoon. Jos et pääse Internetiin, vaikka Chromebookisi on yhteydessä Wi-Fi-verkkoon, yritä muodostaa yhteys verkkoon uudelleen. Siirry Wi-Fi-asetuksiin ja valitse verkko ja valitse sitten Katkaista ja yritä muodostaa yhteys uudelleen.

 4. Päivitä Chrome-käyttöjärjestelmä. Jos mahdollista, päivitä Chromebookisi varmistaaksesi, että käytät Chrome-käyttöjärjestelmän nykyistä versiota.

 5. Sammuta reititin ja käynnistä sitten Chromebook uudelleen. Chromebookin uudelleenkäynnistäminen reitittimen poistamisen jälkeen voi ratkaista laitteiden väliset viestintäristiriidat. Kun Chromebook on käynnistynyt uudelleen, käynnistä reititin uudelleen ja yritä muodostaa yhteys uudelleen.

 6. Poista ensisijaiset verkot käytöstä. Ensisijaisen verkon käyttäminen voi aiheuttaa ristiriitoja, kun yrität muodostaa uutta yhteyttä. Valitse Wi-Fi-asetuksissa oikea nuoli vieressä Tunnetut verkot hallita haluamiasi verkkoja.

 7. Suorita Chrome-yhteyden diagnostiikka. Chrome-yhteyden diagnostiikka on Google Chrome -lisäosa, joka on tehty verkkoyhteyksien vianmääritykseen Chromebookeissa. Se voi tunnistaa kaikki Wi-Fi-ongelmat ja ehdottaa korjaustoimenpiteitä.

 8. Suorita kova nollaus. Pidä Päivitä avain + Teho samanaikaisesti, vapauta sitten virkistää kun Chromebook käynnistyy.

  Laitteiden palautus voi poistaa kaikki lataamasi paikallisesti tallennetut tiedostot, joten tallenna kaikki haluamasi tiedot Google Driveen.

 9. Käytä USB-Wi-Fi-sovitinta. Jos olet todennut, että Chromebookissasi on sisäinen ongelma, aseta USB-Wi-Fi-sovitin ja yritä muodostaa yhteys tällä tavalla.

 10. Muodosta yhteys verkkoon Ethernet-yhteyden kautta. Jos Chromebookissasi on Ethernet-portti, voit liittää sen suoraan modeemiin kiertääksesi kaikki Wi-Fi-ongelmat. Jos voit muodostaa yhteyden tällä tavalla, ongelma saattaa johtua Chromebookin Wi-Fi-vastaanottimesta.

 11. Powerwash Chromebookisi. Viimeisenä keinona voit käyttää järjestelmän lisäasetuksia pesemällä Chromebookisi ja palauttamalla sen tehdasasetuksiin. Tämä ratkaisee kaikki ohjelmistoihin liittyvät ristiriidat.

  Kaikki kiintolevylle tallennetut tiedot poistetaan tehopesun aikana.

 12. Ota yhteyttä valmistajaan. Jos laitteesi takuu on edelleen voimassa, saatat pystyä korjaamaan sen ammattimaisesti ilmaiseksi. Jos joudut maksamaan huollosta, sinun kannattaa harkita päivittämistä uudempaan koneeseen.