Skip to content

Mitä tehdä, kun Gmailia ei synkronoida

14 de heinäkuu de 2021

Jos Gmaililla on ongelmia mobiilisovelluksen synkronoinnissa Gmail-tilisi kanssa, et välttämättä pysty suorittamaan sähköpostin perustoimintoja, lähettämään ja vastaanottamaan sähköposteja sekä avaamaan tai lukemaan uusia sähköposteja. Synkronointiongelmat voivat myös saada sovellukset toimimaan hitaasti. Synkronoi Gmail-tilisi uudelleen saadaksesi asiat toimimaan niin kuin pitäisi. Tämän artikkelin ohjeet koskevat mobiililaitteita, joissa on Android 10, 9.0, 8.1 tai 8.0, ja Apple-laitteissa, joissa on iOS 13, iOS 12, iOS 11 tai iPadOS 13.

Syitä Gmailin synkronointiin

Mobiilisovellus voi lopettaa synkronoinnin, kun jokin tiedonsiirron poikkeavuus aiheuttaa kulissien takana olevan virheen, joka estää sovelluksen toimimasta, kunnes virhe häviää. Jos virhe ei poistu automaattisesti, se näyttää jumittuvan eikä toimi odotetulla tavalla. Suurin osa siirtovirheistä johtuu joko odottamattomista häiriöistä verkkoyhteydessä tai aikakatkaisuista, jotka liittyvät suurten datapalojen lähettämiseen tai vastaanottamiseen.

Kuinka korjata Android Gmail ei synkronoi

Yleisin syy synkronointiongelmiin Gmailin kanssa on päätilin ja Android-sovelluksen välillä. Voit synkronoida Gmailin Android-laitteen kanssa seuraavasti:

 1. Suorita manuaalinen synkronointi. Avaa Gmail-sovellus ja pyyhkäise näytön yläreunasta alareunaan. Gmailin synkronoiminen manuaalisesti on kätevää, jos tarkistat sen säännöllisesti vain yhdellä laitteella.

 2. Ota automaattinen synkronointi käyttöön. Jos et halua synkronoida manuaalisesti, voit automatisoida sen asetuksissa. Avaa Gmail napauta Valikko (kolmen palkin -kuvake) ja napauta sitten asetukset. Napauta tilisi nimeä. vuonna Datan käyttö -osiossa Synkronoi Gmail valintaruutu.

 3. Varmista, että laite on verkossa. Varmista, että laite on kytketty Wi-Fi-verkkoon tai mobiilidata on päällä Gmail-sovelluksen synkronoimiseksi. Poista käytöstä Lentokonetila jos se on päällä. Lentokonetila sammuttaa Internet- ja datayhteydet ja estää Gmailia synkronoimasta mobiililaitteiden kanssa.

 4. Tarkista salasanasi: Siirry osoitteeseen mail.google.com ja kirjaudu sisään. Jos saat salasanavirheen, sovellus ei ehkä synkronoidu oikein. Vaihda salasana molemmissa laitteissa.

 5. Päivitä sovellus: Gmail-sovelluksen uusimman version lataaminen voi korjata Gmailin synkronointiongelmat. Käy Play Kaupassa; jos näet Päivittää napauta sitä Gmailin vieressä. Jos näet Avaa, se tarkoittaa, että käytät uusinta versiota.

 6. Tyhjennä Gmail-sovellustiedot ja tallennetut Gmail-tiedostot. Tallennustilan puhdistaminen voi korjata häiriöt sovelluksilla. Avaa asetukset sovellus. Napauta Sovellukset ja ilmoitukset tai napauta vanhemmissa Android-versioissa Sovellukset. Napauta Gmail sovellus. Napauta Tallennustila ja välimuisti > Tyhjennä muistija vahvista sitten toiminto. Siirry Samsung-laitteissa kohtaan asetukset > Sovellukset > Gmail > Käyttöoikeudet > Varastointi. Napauta sitten Puhdas data ja vahvista valintasi. Sovellustietojen tyhjentäminen ei saisi poistaa sähköpostia tai muuta sisältöä Gmail-tililtä, ​​vain paikalliselta laitteelta. Jos sinulla on kuitenkin tärkeitä sähköposteja laitteessa, varmuuskopioi se.

 7. Käynnistä Android-laite uudelleen. Joskus älypuhelimen tai tabletin toimiminen vaatii uudelleenkäynnistyksen.

Kuinka korjata iOS tai iPadOS Gmail ei synkronoi

Synkronointiongelmat iOS: n tai iPadOS: n virallisen Gmail-sovelluksen tai Mail-sovelluksen Gmailin kanssa ovat hieman erilaisia. Vaikka joitain samoja vianmääritysvaiheita sovelletaan Androidiin, muutama korjaus on ominaista Apple-laitteille.

 1. Varmista, että IMAP on käytössä. IMAP on tekniikka, jonka avulla Gmail lähettää sähköposteja postipalvelimestaan ​​laitteeseen. Sen pitäisi olla oletusarvoisesti käytössä, mutta jos se jostain syystä muuttuu, ota se uudelleen käyttöön.

 2. Tarkista push-asetukset. Jos iOS-Mail-tilisi Gmail-tili on asetettu synkronoimaan manuaalisesti, sovellus hakee uudet sähköpostit vain, kun käytät sitä, mikä voi hidastaa asioita. Avata asetukset. Napauta Salasanat ja tilit > Hae uudet tiedot > Gmail ja valitse Hae.

 3. Varmista, että laite on verkossa. Varmista, että mobiilidata on päällä tai että laite on kytketty Wi-Fi-verkkoon.

 4. Tarkista, tarvitseeko sovellus päivitystä. Joskus odottava sovelluspäivitys häiritsee tietojen synkronointia.

 5. Käynnistä iPhone uudelleen. IPhonen uudelleenkäynnistys voi ratkaista tämän ja monet muut ongelmat.

 6. Asenna Gmail-sovellus uudelleen. Poista Gmail-sovellus iOS-laitteestasi. Siirry sitten iOS App Storeen ja etsi Gmailja asenna sovellus uudelleen.

 7. Poista tilisi. Joskus sinun täytyy vain aloittaa alusta poistamalla tilisi ja määrittämällä se uudestaan. Mene asetukset > Salasanat ja tilit ja napauta Gmail-tiliäsi. Napauta Poista tili ja vahvista napauttamalla Poista tili uudelleen. Tilisi poistaminen ei poista etätietojasi. se vain tyhjentää kaiken iPhonessa tai iPadissa.