Skip to content

Mitä tehdä, kun iPadisi ei pyöri

19 de kesäkuu de 2021

IPad tukee näytön kääntämistä, kun käännät laitetta. Tämän ominaisuuden avulla voit siirtyä saumattomasti e-kirjan lukemisesta pystyasennossa elokuvan katseluun vaakasuunnassa. Jos iPad ei pyöri ja on juuttunut yhteen suuntaan, voit korjata ongelman kahdella tavalla: Ohjauskeskuksessa tai sivukytkimellä. Tämän artikkelin tiedot koskevat iPadeja, joissa on iOS 12 tai uudempi, paitsi ilmoitetulla tavalla. Ohjauskeskuksen aiemmat versiot, alkaen sen käyttöönotosta iOS 7: ssä, toimivat samalla tavalla. IPadin ohjainten sivukytkin kiertää tai mykistää asetusten määrittämisestä riippuen. Kumpi tahansa, jota et määritä sivukytkimelle, näkyy Ohjauskeskuksessa, jossa voit kytkeä sen päälle ja pois päältä.

Joissakin iPadeissa, mukaan lukien iPad Pro -mallit, ei ole sivukytkintä. Näiden iPadien ohjauskeskuksissa on sekä lukituksen kierto että mykistys.

Kierron ja mykistyksen määrittäminen iPad-asetuksissa

Jos iPadissasi on sivukytkin, tarkista, mihin iPadin lukituksen kiertoasetus on määritetty.

 1. Avaa asetukset sovellus iPadillasi.

  Näyttökuva iPadin aloitusnäytöstä ja Asetukset-kuvake korostettuna

 2. Valitse Kenraali otsikko vasemmassa ruudussa.

  Kuvakaappaus iPad-asetuksista Yleinen-otsikko korostettuna

 3. Etsi Käytä sivukytkintä kohtaan -osiossa. Jos Lukituksen kierto vieressä on valintamerkki, sivukytkin ohjaa lukituksen kiertämistä (ja Mute-vaihtoehto näkyy Ohjauskeskuksessa). Jos iPad ei pyöri, vaihda sivukytkintä ongelman ratkaisemiseksi.

  IPadin asetusten Käytä sivukytkintä -vaihtoehdot

 4. Jos Mykistää on valintamerkki vieressä Käytä sivukytkintä kohtaan -osassa, sivukytkin mykistää iPadin ja Lukituksen kierto -vaihtoehto näkyy Ohjauskeskuksessa.

Näytön kierron kytkeminen päälle ja pois päältä ohjauskeskuksessa

Voit käyttää monia iPadin ominaisuuksia ja asetuksia mukautettavasta Ohjauskeskuksesta, mukaan lukien Lukituksen kierto -ominaisuus.

 1. Avaa Ohjauskeskus vetämällä alas iPadin oikeassa yläkulmassa, jossa on iOS 12 tai uudempi (tai ylöspäin alhaalta iPadissa, joissa on aiemmat iOS-versiot).

  Kuvakaappaus iPadista, jossa on nuoli, joka osoittaa pyyhkäisyn avataksesi Ohjauskeskuksen

 2. Etsi Ohjauskeskuksesta Lukituksen kierto -kuvaketta. Se on pyöreä nuoli lukon ympärillä. Jos lukko ja pyöreä nuoli ovat punaisia, lukituksen kierto on käytössä eikä iPadin näyttö voi pyöriä.

  Ohjauskeskuksen Kierron lukitus -painike

 3. Napauta Lukitse kierto -kuvake kytkeäksesi kiertolukon pois päältä, jotta iPad-näyttö voi kiertyä. Et voi kiertää näyttöä, kun Ohjauskeskus on auki. Sulje Ohjauskeskus joko pyyhkäisemällä sitä ylöspäin näytöltä iOS 12: ssa ja uudemmissa (tai alas aiemmissa iOS-versioissa) tai painamalla iPadin Koti -painiketta.

Ongelma voi olla sovelluksessa

Ei kaikki iPad-sovellukset tuen suunta muuttuu, joten jos näyttö ei pyöri, napsauta iPadin Koti-painiketta päästäksesi päänäyttöön ja yritä sitten kääntää laitetta. Jos näyttö pyörii, tiedät, että sovellus, ei iPad, estivät pyörimisen. Et voi tehdä mitään asialle.

Onko sinulla edelleen ongelmia iPadisi pyörimisen kanssa?

Toinen syy, miksi iPadisi ei pyöri, on, jos se ei tiedä, että yrität kiertää sitä. Tämä ongelma ilmenee, jos et pidä tablettia pystyasennossa. Sen kiertäminen tasaisella alustalla ei riitä käynnistämään sitä, joten sinun on ehkä pidettävä sitä ylöspäin kuin otat kuvaa ja sitten kiertää. Jos kaikki muu epäonnistuu, käynnistä iPad uudelleen sammuttamalla se ja käynnistämällä se sitten uudelleen. Tämä yksinkertainen lähestymistapa korjaa monet ongelmat.