Skip to content

Mitä tehdä, kun iTunesilla ei ole musiikkikappaleiden nimiä

15 de heinäkuu de 2021

Digitaaliset musiikkitiedostot eivät ole ainoita asioita, jotka lisätään iTunesiin, kun tuot CD-levyn. Saat myös kappaleiden, artistien ja albumien nimet kutakin lisäämääsi MP3- tai AAC-tiedostoa varten. Joskus kuitenkin repit CD-levyn iTunesiin ja huomaat, että sinulla on juuri ”Kappale 1” ja ”Kappale 2” jatkuvasti suositun ”Tuntemattoman taiteilijan” nimeämättömällä albumilla (mieluummin henkilökohtaisesti heidän aikaisemmat teoksensa). Joskus saat jopa vain tyhjän tilan, jossa artistin tai albumin nimen pitäisi olla. Jos olet koskaan nähnyt tämän tapahtuvan, saatat ihmetellä, mikä aiheuttaa iTunesille ei kappalenimiä ja kuinka korjata se. Tässä artikkelissa on vastaus molempiin kysymyksiin.

Kuinka iTunes tunnistaa CD-levyt ja kappaleet

Kappaleiden ja albumien nimiä ei ole koodattu CD-levyille. Kaikki nämä tiedot elävät tosiasiallisesti Internetissä. Kun kopioit CD-levyä, iTunes käyttää GraceNote-nimistä palvelua (aiemmin CDDB tai Compact Disc Data Base) tunnistamaan CD-levyn ja lisäämällä kappaleiden, artistien ja albumien nimet kullekin raidalle. GraceNote on massiivinen tietokanta albumitiedoista, joka voi erottaa yhden CD: n toisesta käyttämällä tietoja, jotka ovat ainutlaatuisia jokaiselle CD: lle, mutta piilotettu käyttäjiltä. Kun asetat CD-levyn tietokoneeseen, iTunes lähettää CD-levyn tiedot GraceNotelle. GraceNote toimittaa sitten tiedot kyseisen CD-levyn kappaleista iTunesiin.

Miksi iTunesin kappaleista puuttuu joskus tietoja

Kun et saa kappaleiden tai albumien nimiä iTunesista, se johtuu siitä, että GraceNote ei ole lähettänyt mitään tietoja iTunesille. Tämä voi tapahtua muutamista syistä:

 • CD on peräisin hyvin pieneltä levy-yhtiöltä, se on hämärä tai itse julkaisema. Tällaiset albumit eivät välttämättä sisälly GraceNoten tietokantaan.
 • Tuodaan sekoitus-CD-levyä, jossa ei ollut näitä tietoja, kun se luotiin.
 • Tietokoneesi ei ole yhteydessä Internetiin, kun kopioit CD: n iTunesiin. Tarvitset verkkoyhteyden, jotta iTunes voi olla yhteydessä GraceNoteen ja lähettää raidatiedot sinulle.

Kuinka saada CD-tietoja GraceNotesta iTunesissa

Jos et saa mitään kappaleen, artistin tai albumin tietoja, kun asetat CD-levyn, älä tuo CD-levyä vielä iTunesiin. Tarkista internetyhteytesi. Jos se ei toimi, muodosta yhteys uudelleen, aseta CD uudelleen ja tarkista, onko sinulla kappaletietoja. Jos et, jatka CD-levyn repimistä. Jos olet jo tuonut CD-levyn, mutta puuttuu kaikki sen tiedot, saatat silti pystyä saamaan sen GraceNotesta. Tehdä se:

 1. Varmista, että olet yhteydessä Internetiin.

 2. Avaa iTunes, jos se ei ole vielä käynnissä.

 3. Napsauta kappaleita, joista haluat saada tietoja yhdellä napsautuksella.

 4. Klikkaa Tiedosto valikossa.

 5. Klikkaus Kirjasto.

 6. Klikkaus Hanki raidan nimet.

 7. Tässä vaiheessa iTunes ottaa yhteyttä GraceNoteen. Jos se kykenee vastaamaan kappaletta, se lisää automaattisesti mitä tietoja sillä on. Jos se ei ehdottomasti vastaa kappaletta, ponnahdusikkuna voi tarjota joukon valintoja. Valitse oikea ja napsauta OK.

Jos CD on edelleen tietokoneellasi, voit myös napsauttaa Vaihtoehdot valikko CD-tuontinäytön oikeassa yläkulmassa ja napsauta sitten Hanki raidan nimet.

Kuinka lisätä omat CD-tiedot iTunesiin

Jos CD-levyä ei ole luettelossa GraceNotessa, sinun on lisättävä tiedot iTunesiin manuaalisesti. Niin kauan kuin tiedät nuo yksityiskohdat, tämä on melko helppoa. Tässä iTunes-kappaletietojen muokkausoppaassa on lisätietoja.

Kuinka lisätä CD-tietoja GraceNoteen

Voit auttaa GraceNotea parantamaan tietojaan ja auttaa muita välttämään tämän ongelman lähettämällä CD-tietoja. Jos sinulla on musiikkia, jota GraceNote ei tunnistanut, voit lähettää tietoja seuraavasti:

 1. Varmista, että tietokoneesi on yhteydessä Internetiin.

 2. Aseta CD-levy tietokoneeseen.

 3. Käynnistä iTunes.

 4. Napsauta CD-kuvaketta vasemmassa yläkulmassa siirtyäksesi CD-tuontinäyttöön. Kun CD on asetettu asemaan ja näkyy iTunesissa, ÄLÄ tuo CD vielä iTunesiin.

 5. Muokkaa kaikkia lähetettävän CD-levyn kappaleen, esittäjän ja albumin tietoja käyttämällä viimeisen osan linkittämän artikkelin ohjeita.

 6. Klikkaa Vaihtoehdot -kuvaketta.

 7. Klikkaus Lähetä CD-raidan nimet pudotusvalikossa.

 8. Sitten iTunes lähettää kappaleesta lisäämäsi tiedot GraceNotelle sisällytettäväksi tietokantaansa.