Skip to content

Mitä tehdä, kun käytettyä iPhonea ei voi aktivoida

15 de heinäkuu de 2021

Käytetyn iPhonen ostaminen johtaa joskus ongelmiin, kun yrität aktivoida laitteen operaattorin verkossa, koska iPhone pyytää jonkun muun Apple ID: tä eikä toimi ilman sitä.

Mitä tapahtuu: Aktivointilukko

Käyttäjä iPhone, jota ei voida aktivoida, johtuu yleensä Applen Find My iPhone -palvelun ominaisuudesta nimeltä Aktivointilukko. Aktivointilukko on turvatoimenpide, jonka Apple lisäsi käsittelemään iPhone-varkauksia. Ennen aktivointilukkoa, jos joku onnistui varastamaan iPhonen eikä jää kiinni, hän voisi yksinkertaisesti poistaa sen, myydä sen uudelleen ja päästä eroon rikoksesta. Aktivointilukko muutti sitä. Kun puhelimen alkuperäinen omistaja on asettanut Find My iPhone -laitteen, laitteen aktivointiin käytetty Apple ID tallennetaan Applen palvelimille yhdessä puhelinta koskevien tietojen kanssa. Nämä palvelimet aktivoivat puhelimen uudelleen vain, jos kyseistä alkuperäistä Apple ID: tä käytetään.

Turhautunut henkilö, jolla on iPhone lähellä kannettavaa tietokonetta

Sinua estetään aktivoimasta tai edes käyttämästä iPhonea, koska sinulla ei ole Apple ID -käyttäjätunnusta ja salasanaa, joita alun perin käytettiin puhelimen asetuksiin. Se auttaa estämään varkauksia: miksi vaivautua varastamaan puhelin, joka ei toimi? Toisaalta se ei auta sinua, jos ostit puhelimen laillisesti. Todennäköisesti edellinen omistaja vain unohti sammuttaa Find My iPhone -laitteen tai poistaa laitteen oikein ennen sen myyntiä (vaikka se voi myös olla merkki siitä, että sinulla on varastettu laite, joten ole varovainen). Sinun tarvitsee vain ottaa yhteyttä edelliseen omistajaan ja pyytää heitä tekemään muutama vaihe. On monia verkkosivustoja ja palveluja, jotka väittävät pystyvänsä poistamaan Aktivoinnin lukituksen ilman edellistä omistajaa. Ole hyvin, hyvin skeptinen heitä kohtaan.

Aktivointilukon poistaminen iPhonesta edellisen omistajan kanssa

Uuden iPhonen käyttämiseksi sinun on poistettava aktivointilukko kirjoittamalla edellisen omistajan Apple ID. Aloita prosessi ottamalla yhteyttä myyjään ja selittämällä tilanne. Jos myyjä asuu tarpeeksi lähellä sinua, jotta voit tuoda puhelimen takaisin heille, tee niin. Kun myyjällä on iPhone kädessä, heidän on vain annettava Apple ID -tunnuksensa Aktivointilukko-näytölle. Kun tämä on tehty, käynnistä puhelin uudelleen ja voit jatkaa normaalia aktivointiprosessia.

Aktivointilukon poistaminen edellisen omistajan kanssa iCloudin avulla

Asiat muuttuvat hieman monimutkaisemmiksi, jos myyjä ei voi fyysisesti käyttää puhelinta. Siinä tapauksessa myyjä poistaa puhelimen tililtään iCloudin avulla seuraavasti :.

 1. Siirry osoitteeseen iCloud.com millä tahansa laitteella.

  iCloud.com korostaa Apple ID: n

  Jos käytät iCloud.comia iOS-laitteellasi ja sinulla on Etsi iPhoneni -asennus, näet vaihtoehdon Avaa Etsi iPhoneni. Napauta sitä jatkaaksesi.

  Avaa Etsi iPhoneni -vaihtoehto iCloud.comissa

 2. Kirjaudu sisään Apple ID: llä, jota he käyttivät puhelimen aktivoimiseksi.

 3. Klikkaus Etsi iPhone.

  ICloud.com-verkkosivusto Chromessa, jossa korostetaan Etsi iPhone -kuvake

 4. Klikkaus Kaikki laitteet.

 5. Napsauta puhelinta, jota he sinulle myyvät, ja napsauta sitten ”i” -kuvaketta nähdäksesi yksityiskohdat.

  Etsi Chromen Oma iPhone -sivu korostaen Kaikki laitteet ja tiedot -painikkeet

 6. Klikkaus Poista tililtä. Sinulla voi olla edellinen omistaja Poista ensin, jos he eivät ole vielä tehneet niin (katso alla).

Kun tämä on tehty, käynnistä iPhone uudelleen. Jos voit jatkaa normaalia aktivointiprosessia, olet hyvä mennä.

Mitä tehdä, jos aloitusnäyttö tai salasananäyttö ovat läsnä

Riippuen siitä, mitä edellinen omistaja teki tai ei, et ehkä edes ole Activation Lock -vaiheessa. Jos käynnistät uuden puhelimesi ja näet joko iPhonen aloitusnäytön tai salasanan lukitusnäytön, myyjä ei pyyhkinyt puhelinta kunnolla ennen kuin myi sen sinulle. Tässä tilanteessa myyjän on poistettava laite ennen aktivointia. Näin edellisen omistajan on tehtävä:

 • Jos puhelimessa on iOS 10 tai uudempi, myyjän on kirjauduttava ulos iCloudista ja poistettava sitten laite siirtymällä kohtaan asetukset > Kenraali > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.
 • Jos puhelimessa on iOS 9, myyjän pitäisi mennä osoitteeseen asetukset > Kenraali > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset ja anna heidän Apple ID -tunnuksensa pyydettäessä.

Kun poistoprosessi on valmis, puhelin on valmis aktivoitavaksi.

IPhonen poistaminen iCloudin avulla

Jos edellinen omistaja ei ole poistanut iPhonea oikein ja et voi saada puhelinta fyysisesti myyjälle, myyjä voi poistaa sen iCloudin avulla. Voit tehdä tämän varmistamalla, että aktivoitava puhelin on yhdistetty Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoon, ja pyydä sitten myyjää toimimaan seuraavasti:

 1. Siirry osoitteeseen iCloud.com/#find.

 2. Kirjaudu sisään Apple ID: llä, jota he käyttivät sinulle myymässään puhelimessa.

 3. Klikkaus Kaikki laitteet.

 4. Valitse puhelin, jota he sinulle myyvät.

 5. Klikkaus Poista iPhone.

 6. Kun puhelin on poistettu, napsauta Poista tililtä.

 7. Käynnistä puhelin uudelleen ja sinun pitäisi pystyä määrittämään se.

IPhonen poistaminen Find My iPhone -sovelluksella

Sama prosessi iPhonen poistamiseksi, joka suoritettiin iCloudin avulla viimeisessä osassa, voidaan tehdä Find My iPhone -sovelluksella, joka on asennettu toiseen iPhoneen. Jos myyjä haluaa tehdä sen, liitä ostamasi puhelin Wi-Fi- tai matkapuhelinverkkoon ja pyydä myyjää noudattamaan näitä ohjeita:

 1. Käynnistä Find My iPhone -sovellus.

 2. Kirjaudu sisään Apple ID: llä, jota he käyttivät sinulle myymässäsi puhelimessa.

 3. Valitse puhelin, jonka he myivät sinulle.

 4. Napauta Poista iPhone.

  Etsi iPhoneni -sovellus korostettuna Poista iPhone -painike

 5. Napauta Poista iPhone (se on sama painikkeen nimi, mutta uudella näytöllä).

  Etsi iPhoneni -sovellus, jossa on Poista iPhone punainen -painike

 6. Anna heidän Apple ID.

 7. Napauta Poista.

 8. Napauta Poista tililtä.

 9. Käynnistä iPhone uudelleen ja aloita asennus.

Kuinka välttää aktivointilukko myydessäsi iPhonea

Jos aiot myydä iPhonen, et halua häiritä myyjäsi kertomalla, että et ole sammuttanut Aktivointilukkoa. Varmista, että sinulla on sujuva tapahtuma tekemällä kaikki oikeat asiat ennen iPhonen myyntiä.