Skip to content

Mitä tehdä, kun näet virusta varoittavan ponnahdusikkunan Androidissa

14 de heinäkuu de 2021

Joskus, riippumatta siitä, kuinka kovasti yrität suojata Androidiasi viruksilta, saatat nähdä lopulta viruksen varoittavan ponnahdusikkunan Android-laitteellasi. Valitettavasti suurimman osan ajasta, kun Android-laitteellasi on todella virus, et näe varoituksia, ellet käytä virustorjuntaohjelmaa.

Virusta varoittava ponnahdusikkuna Androidissa

Useimmissa tapauksissa Android-käyttäjät näkevät väärennetyn viruksen varoitusikkunan vain, kun he käyttävät verkkoselainta haitallisen verkkosivuston vierailuun. Ponnahdusikkuna varoittaa, että Android on saanut virustartunnan, ja kutsuu sinua napauttamalla painiketta suorittamaan skannauksen ja poistamaan ohjelmiston laitteestasi.

Tärkeintä mitä voit tehdä, on ei napauta mitä tahansa verkkosivuston painiketta. Jos Android-viruksen varoitusponnahdusikkuna ilmestyi verkkoselaimen ulkopuolelle, on mahdollista, että selain itse oli saanut haittaohjelman, joka on poistettava. Hyvä uutinen on, että Android ei todennäköisesti ole vielä virusten tartuttama, kunhan et ole napauttanut mitään verkkosivuston painiketta.

Väärennetyn viruksen varoitusikkunan poistaminen Androidista

Ponnahdusikkunan käynnistäneen haitallisen selainkoodin poistaminen on helppoa.

 1. On mahdollista, että et voi sulkea virustentorjunnan ponnahdusikkunaa. Älä välitä siitä toistaiseksi, vaan sulje kaikki mahdolliset selainikkunat.

 2. Siirry Android-laitteeseesi asetukset ja napauta avataksesi Sovellukset.

  Näyttökuva sovellusten valitsemisesta Android-asetuksissa.

 3. Vieritä seuraavaksi alas selaimeesi, jota käytit juuri ennen kuin näet väärennetyn viruksen varoitus-ponnahdusikkunan. Napauta sovellusta avataksesi sen asetukset.

  Näyttökuva Android-sovelluksista Asetuksissa.

 4. Näet kaksi painiketta App-ikkunan yläosassa. Valitse Pakkopysähdys pakottaa selainohjelma lopettamaan toimintansa.

  Näyttökuva sovelluksen pakottamisesta lopettamaan Androidissa.

 5. Saatat nähdä varoituksen ponnahdusikkunan, että jos pakotat sovelluksen pysähtymään, se toimii väärin. Tämä ei ole huolenaihe tässä tapauksessa. Valitse vain OK -painiketta.

  Näyttökuva Force Stop -varoituksesta Androidissa.

 6. Palaa sovellusikkunaan vierittämällä alaspäin, kunnes näet Tyhjennä välimuisti -painiketta ja napauta sitä.

  Näyttökuva Tyhjennä välimuisti -valinnan valitsemisesta Android-selainohjelman näytössä

 7. Kun välimuisti on tyhjennetty kokonaan, näet muistin käytön oikealla puolella 0 Mt: ksi.

  Näyttökuva tyhjennetystä selaimen välimuistista Androidissa.

 8. Nyt kun olet pysäyttänyt selaimen ja tyhjentänyt välimuistin, väärennetyn viruksen ponnahdusikkunan pitäisi olla poissa.

Estä ponnahdusikkunat Android-selaimessasi

Vaikka olet sulkenut väärennetyn viruksen ponnahdusikkunan, selaimessasi voi silti olla asetuksia, jotka sallivat väärennetyn viruksen ponnahdusikkunan uudelleen. Suorita seuraavat vaiheet estääksesi tämän toistumisen. Näissä ohjeissa oletetaan, että käytät mobiili Chrome-selainta.

 1. Napauta nuolta Chrome-selainikkunan oikeassa yläkulmassa. Jos huomaat, että uusi kromipäivitys on saatavilla, valitse Päivitä Chrome aloittaaksesi päivityksen. Tämä varmistaa, että sinulla on uusin versio ja kaikki uusimmat tietoturvakorjaukset.

  Näyttökuva mobiililaitteen Chrome-selaimen päivittämisestä.

 2. Palaa Chrome-valikkoon, vieritä alaspäin ja napauta asetukset.

  Näyttökuva Chrome-asetusten valitsemisesta

 3. Selaa Asetukset-valikossa alaspäin ja napauta Sivuston asetukset.

  Näyttökuva sivuston asetusten valitsemisesta Chrome-asetusvalikossa.

 4. Vieritä Sivustoasetukset-valikossa kohtaan Ponnahdusikkunat ja uudelleenohjaukset ja napauta sitä.

  Näyttökuva ilmoituksista sivuston asetuksissa.

 5. vuonna Ponnahdusikkunat ja uudelleenohjaukset poista valitsin käytöstä niin, että asetus on Estä sivustoja näyttämästä ponnahdusikkunoita ja uudelleenohjauksia (suositus).

  Näyttökuva ponnahdusikkunoiden ja uudelleenohjausten poistamisesta käytöstä Chrome Androidille -käyttöjärjestelmässä.

 6. Palaa takaisin Sivuston asetukset ikkuna ja vieritä alas kohtaan Mainokset. Napauta sitä avataksesi Mainokset ikkuna.

  Näyttökuva mainosten valitsemisesta Sivustoasetukset-ikkunassa.

 7. vuonna Mainokset poista valitsin käytöstä niin, että asetus on Estä mainokset sivustoissa, joissa näytetään häiritseviä tai harhaanjohtavia mainoksia.

  Näyttökuva häiritsevien mainosten käytöstä poistamisesta Chrome Androidille.

 8. Takaisin Sivuston asetukset vieritä alaspäin kohtaan Automaattiset lataukset ja napauta sitä.

  Näyttökuva Automaattiset lataukset -ikkunan avaamisesta.

 9. vuonna Automaattiset lataukset Ota valitsin käyttöön niin, että asetus on Kysy ensin.

  Näyttökuva Automaattiset lataukset -asetuksesta Chrome Androidille.

Kun olet päivittänyt kaikki nämä asetukset, selaimesi on paremmin suojattu haittaohjelmilta, jotka yrittävät käynnistää väärennetyn viruksen varoitusikkunan Android-laitteellasi.

Android-virusten poistaminen ja poistaminen käytöstä

Jos et ole koskaan juurtunut Androidiin, viruksen saamisen todennäköisyys on hyvin pieni. Se on kuitenkin aina mahdollista, ja se voi olla virus tai jokin muu haittaohjelma, joka aiheutti väärennetyn viruksen varoitus-ponnahdusikkunan. Seuraa alla olevia ohjeita varmistaaksesi, että Android on puhdas haittaohjelmista.

 1. Mene Android-laitteeseesi asetukset, napauta Sovelluksetja vieritä sovellusten luetteloa alaspäin. Poista kaikki sovellukset, joita et tunnista tai jotka olet äskettäin asentanut. Poista asennus napauttamalla sovellusta ja valitsemalla Poista asennus.

 2. Asenna Malwarebytes-sovellus Google Playsta. Kun se on asennettu, päivitä tietokanta ja suorita täydellinen järjestelmän tarkistus Android-laitteellasi. Jos Malwarebytes löytää haittaohjelman, pyydä sitä puhdistamaan virus laitteeltasi.

  Näyttökuva Malwarebytes-sovelluksesta

 3. Asenna CCleaner Google Playsta. Anna sovellukselle tarvittavat käyttöoikeudet noudattamalla ohjeita. Valitse sitten Suorita skannaus suorita täysi tarkistus valitsemalla Aloita puhdistus ja valitse Viimeistele puhdistus puhdistaa kaikki roskapostitiedostot Androidista.

  Näyttökuva CCleaner-sovelluksesta

Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, Android-laitteesi tulee olla puhdas haittaohjelmista, jotka ovat saattaneet aiheuttaa väärennetyn viruksen varoitusponnahdusikkunan Android-laitteellasi.