Skip to content

Mitä tehdä, kun Twitter-tilisi lukitaan

14 de heinäkuu de 2021

Mitä tietää

 • Avaa Twitter-tilisi lukitus: Nollaa salasana, kirjoita matkapuhelimeesi lähetetty PIN-koodi tai molempien yhdistelmä.
 • Korjaa rajoitettu tili: Vahvista sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, poista loukkaavat twiitit tai vaihda salasanasi.
 • Jotkut jäädytetyt tilit voivat toimia palauttamiseksi. Toisten on tehtävä valitus.

Tässä artikkelissa selitetään vaiheet, jotka voit tehdä lukitun, rajoitetun, rajoitetun tai jäädytetyn Twitter-tilin korjaamiseksi. Tämä voi joskus tapahtua käyttäjän epäilyttävän käyttäytymisen takia, kun taas toisinaan Twitter-tili voidaan lukita suojaamaan sitä mahdollisilta hakkerointi- tai verkkohyökkäyksiltä.

Lukitut, rajoitetut, rajoitetut ja keskeytetyt Twitter-tilit

Twitter-sosiaalisessa verkostossa on useita tapoja rajoittaa pääsyä käyttäjätileihin, joista jokaisella on erilainen vakavuusaste. Tässä ovat yleisimmät rajoitukset, joita Twitter käyttää ja mikä saa ne aktivoitumaan.

 • Lukittu Twitter-tili: Kun tili on lukittu, Twitter kirjaa sinut väkivaltaisesti ulos kaikilla laitteillasi epäilyttävän käyttäytymisen tai turvallisuusongelmien vuoksi. Tämä voi johtua toistuvista yrityksistä kirjautua väärällä salasanalla, liian monta kolmansien osapuolten tiliin yhdistettyä palvelua tai tavallista suurempaa tilitoimintaa.
 • Rajoitettu Twitter-tili: Jos rikot Twitterin sääntöjä tai olet liian aktiivinen, yritys voi asettaa tilillesi rajoituksia, jotka estävät sinua twiitoimasta, uudelleentwiittamasta ja tykkäämästä. Aikaisemmin julkaistut rajoitetun tilin twiitit piilotetaan myös hakutuloksista ja näkyvät vain nykyisille seuraajille tänä aikana. Rajat ovat yleensä automatisoituja estämään roskapostia verkossa, mutta Twitter-henkilökunta voi myös aktivoida ne.
 • Rajoitettu Twitter-tili: ”Rajoitettua” käytetään usein kuvaamaan rajoitettuja Twitter-tilejä, mutta näiden kahden välillä ei ole todellista eroa.
 • Keskeytetty Twitter-tili: Tämä vastaa kieltämistä Twitterissä. Joskus keskeyttäminen on väliaikaista ja siihen voidaan valittaa, mutta yleensä se on pysyvä. Twitter-tilit jäädytetään yleensä roskapostin, väärennettyjen uutisten, väärennetyn tilin, toisena henkilönä esiintymisen, häirinnän, hakkeroinnin ja Twitter-sääntöjen rikkomisen vuoksi.

Twitter-tilin avaaminen

Jos olet lukittu Twitteristä, sinulle näytetään yleensä viesti, kun yrität kirjautua sisään ja selittää miksi se on lukittu ja miten voit avata sen. Et voi kirjautua Twitter-tiliisi, ennen kuin se on lukittu. Twitter-sovelluksen ja verkkosivuston viestin lisäksi sinun tulee myös saada ilmoitus lukituksesta tiliisi yhdistetyn sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron kautta. Jos et näe sähköpostia postilaatikossa, tarkista roskapostikansio. Outlookin kohdennetun postilaatikon asetus saattaa myös piilottaa sähköpostin sinulta. Ilmoitusviestissä sinua pyydetään tekemään jokin seuraavista:

 • Palauta salasanasi napsauttamalla viestissä olevaa linkkiä.
 • Anna PIN-koodi, jonka he lähettävät matkapuhelinnumerollesi napsautettuasi viestissä olevaa linkkiä.
 • Edellä mainittujen yhdistelmä.

Vaikka se voi tuntua dramaattiselta, lukittu Twitter-tili ei yleensä ole huolestuttava asia, ja koko lukituksen avaaminen vie vain minuutin tai kaksi.

Kuinka korjata rajoitettu tai rajoitettu Twitter-tili

Koska Twitter-tilin rajoituksen aste voi vaihdella lievästä vakavaan, sopiva vaste vaihtelee. Esimerkki lievästä rikkomuksesta olisi twiittiminen tai tykkäys liikaa, kun taas vakavammasta rikkomuksesta esimerkki olisi kuolemanuhkien lähettäminen, verkkovaikutus, toisena henkilönä esiintyminen ja osallistuminen kohdennettuun häirintäkampanjaan. Rajoituksen syystä riippumatta, Twitter kommunikoi kanssasi aina suoran viestin ja sähköpostin avulla, miksi tiliäsi on rajoitettu ja mitä sinun on suoritettava. Tässä on joitain esimerkkejä toiminnoista, joita yleensä vaaditaan rajoitetuilta käyttäjiltä:

 • Vahvista sähköpostiosoitteesi.
 • Vahvista puhelinnumerosi tai lisää yksi tiliisi.
 • Poista rikkoneet sääntöihin liittyvät twiitit.
 • Vaihda salasanasi.
 • Lähetä valitus tällä virallisella lomakkeella.

Useimmissa tapauksissa on parasta olla katuvainen ja anteeksipyytävä eikä puolustava tai vihainen, kun olet yhteydessä Twitter-henkilöstöön muutoksenhakuprosessin aikana.

Mitä tehdä keskeytetyllä Twitter-tilillä

Twitter-tilisi jäädyttäminen on yleensä sosiaalisen verkoston sääntöjen vakavan rikkomisen lopputulos. Virheitä voidaan kuitenkin tehdä, ja joskus on mahdollista palauttaa Twitter-tili. Jos haluat estää tilisi jäädyttämisen tai rajoittamisen epäiltynä esiintymisestä tai väärennöksestä, muista liittää yksi sähköpostiosoite ja puhelinnumero Twitter-tiliisi ja linkittää siihen virallisella verkkosivustollasi, jos sinulla on sellainen. Joillekin jäädytetyille ihmisille esitetään toimet, joita he voivat tehdä keskeytettyjen tiliensä palauttamiseksi yrittäessään kirjautua Twitteriin. Nämä toiminnot voivat vaihdella käyttäjän mukaan, ja niihin liittyy yleensä henkilöllisyyden vahvistaminen sähköpostilla tai puhelinnumerolla. Jos mitään vaihtoehtoja ei anneta sisäänkirjautumisen jälkeen, sinun on lähetettävä valitus.

Lukitun Twitter-tilin poistaminen

Valitettavasti on mahdotonta poistaa Twitter-tiliä, joka on jäädytetty, lukittu tai rajoitettu. Ainoa tapa poistaa lukittu Twitter-tili on saada se lukitsematta ja poistaa se käytöstä tavallisilla tavoilla.

Vinkkejä tulevaisuuden Twitter-tililukkojen estämiseen

Tässä on joitain vinkkejä, joiden avulla voit vähentää Twitter-tilisi rajoitettua, lukittua tai jäädytettyä riskiä tulevaisuudessa:

 • Lisää matkapuhelinnumero: Lisää matkapuhelinnumero Twitter-tilillesi. Tämä auttaa todistamaan, että olet todellinen henkilö, ja sitä voidaan käyttää myös tilisi uudelleenaktivoimiseksi, jos se on koskaan lukittu tulevaisuudessa.
 • Käytä Twitter-avataria: Lisää Twitter-avatar ja täytä profiilisi tiedot oikeilla tiedoilla siitä, kuka olet. Lisää myös linkki henkilökohtaiselle tai ammatilliselle verkkosivustollesi. Kaikki tämä vähentää riskiä siitä, että muut ilmoittavat tilisi väärennetyksi.
 • Aseta rajoitukset: Älä seuraa yli 400 tiliä, lähetä yli 2400 twiittiä tai kirjoita yli 1000 DM päivässä. Huomaa, että nämä luvut ovat koko päivän ja sinun tulisi keskittyä keskimääräisiin tuntirajoituksiin, jotka seuraavat 16 tiliä, twiittataan 100 twiittiä ja kirjoitetaan 41 DM.
 • Älä kutsu muita käyttäjiä: Tätä voidaan tulkita häirinnäksi, vaikka toinen henkilö olisi uskomattoman kuuluisa.
 • Yritä pysyä rauhallisena: Kiihkeiden väitteiden ottaminen Twitterissä voi helposti siirtyä loukkauksiin ja uhkauksiin, jotka ovat Twitter-sääntöjen vastaisia.
 • Älä käytä automaattisen seurannan ohjelmia.
 • Käytä Twitteriä kuten Twitter: Muista, että Twitter on yksityinen foorumi, jolla on omat standardinsa, ja tapa kommunikoida muualla ei välttämättä sovi sosiaaliselle verkostolle ja sen käyttäjille.
 • Älä valehtele ikäsi: Twitter lukitsee tai jäädyttää tilin, jos sen mielestä se on luotu, kun omistaja oli alle 13-vuotias, joten ole rehellinen ikäsi suhteen ja älä muuta syntymäaikaa profiilissasi. Jos sanot olevasi 21-vuotias nyt, mutta Twitter-profiilisi on 9-vuotias, saatat joutua vaikeuksiin.