Skip to content

Mitä tehdä, kun Windows 10 ei voi muodostaa yhteyttä verkkoon

13 de heinäkuu de 2021

Windows 10 -tietokoneet, kannettavat tietokoneet ja tabletit pystyvät pääsemään verkkoon ja Internetiin. Tästä huolimatta on edelleen yllättävän yleistä, että käyttäjät kokevat häiriöitä ja virheitä, jotka estävät Windows 10: tä muodostamasta yhteyttä verkkoon tai Internetiin oikein.

Windows 10 -verkkovirheiden syy

Kun Windows 10 ei pysty muodostamaan yhteyttä verkkoon, voi olla monia syitä:

 • Väärät tiedot (SSID / salasana) – WiFi
 • Ei kytketty / kytketty (langallinen)
 • Kantaman ulkopuolella, häiriöt jne. – WiFi
 • Oikeastaan ​​on kytketty, muut asiat (joko)
 • Laitteisto- tai ohjainongelmat (joko)

Muita syitä Wi-Fi-verkkoyhteysongelmiin ovat virheelliset Windows 10 -sovellusten asetukset ja ylikuormitetut Internet-yhteysosoitteet. Koska mahdollisia syitä on niin monta, sinun on käytävä läpi useita korjauksia ongelman paljastamiseksi ja ratkaisemiseksi.

Kuinka korjata Windows 10 -verkkoyhteysvirheet

 1. Varmista, että se on todellakin Windows 10 -ongelma. Jos et pysty yhdistämään Windows 10 -tietokonetta tai -tablet-laitetta langattomaan, tarkista, voitko liittää minkä tahansa muun laitteen samaan verkkoon. Jos Internet ei toimi kaikilla laitteillasi, yhteysongelma liittyy todennäköisesti Internet-palveluntarjoajaasi eikä Windows 10: een.

 2. Käynnistä modeemi ja reititin uudelleen. Uudelleenkäynnistys korjaa yleensä useimmat verkkoyhteysongelmat. Irrota modeemi ja reititin pistorasiasta, odota minuutti, kytke modeemi, odota minuutti ja kytke sitten reititin. Modeemin ja reitittimen uudelleenkäynnistys voi myös joskus nopeuttaa internetiäsi, jos latausnopeus on huomattavasti tavallista hitaampaa.

 3. Varmista, että Wi-Fi on päällä. Windows 10 -laitteesi ei muodosta yhteyttä verkkoon, jos Wi-Fi on poistettu käytöstä. Voit tarkistaa, onko Wi-Fi käytössä, avaamalla Windows 10 Action Center ja napsauttamalla Wi-Fi-ruutua. Pääset toimintakeskukseen napsauttamalla Ilmoitukset -kuvake näytön oikeassa alakulmassa. Jos Windows 10 -laitteessasi on kosketusnäyttö, voit avata toimintakeskuksen pyyhkäisemällä sisään näytön oikealta puolelta sormellasi.

 4. Sammuta lentokonetila. Lentokonetila poistaa Wi-Fi: n ja Bluetoothin käytöstä, kun ne on kytketty päälle. Poista se käytöstä napauttamalla sen ruutua Action Centerissä.

 5. Avaa verkkoselain. Jos yrität muodostaa yhteyden julkiseen Wi-Fi-verkkoon, sinun on ehkä hyväksyttävä käyttöehdot tai rekisteröitävä ensin sähköpostiosoitteesi ja nimesi. Jos jotain tällaista vaaditaan, laite yleensä avaa Internet-selaimen automaattisesti ja lataa tarvittavan verkkosivun. Joskus tämä ei tapahdu automaattisesti, joten sinun on käynnistettävä Edge manuaalisesti.

 6. Siirry samaan huoneeseen kuin reititin. Seinät voivat usein estää Wi-Fi-signaaleja ja vaikeuttaa tai jopa mahdotonta Windows 10: n yhteyden muodostamista verkkoon. Muodosta yhteys Wi-Fi-verkkoon ja siirry sitten reitittimestä tarkistaessasi tehtäväpalkin Wi-Fi-signaalin voimakkuuskuvaketta. Tämän tekeminen auttaa löytämään parhaat ja huonot paikat Wi-Fi-yhteyden muodostamiseen tilastasi. Jos asut suuressa huoneistossa tai talossa, voi olla hyvä idea lisätä Wi-Fi-signaaliasi kattamaan koko tila.

 7. Siirry vähemmän asuttuun paikkaan. Monet julkiset Wi-Fi-hotspotit, kuten ravintoloissa ja lentokentillä, asettavat rajoituksia laitteiden lukumäärälle, jotka voivat muodostaa yhteyden siihen. Jos Windows 10 ei muodosta yhteyttä johonkin näistä verkoista, yritä siirtyä hiljaisemmalle alueelle, jossa on vähemmän ihmisiä, ja yritä uudelleen.

 8. Unohda Wi-Fi-verkko ja lisää se sitten uudelleen. Joskus voi olla syytä poistaa ongelmia aiheuttava Wi-Fi-yhteys ja lisätä se sitten uudelleen. Kun olet poistanut verkon, käynnistä Windows 10 -tietokone uudelleen ja yritä muodostaa yhteys verkkoon uudelleen. Tarvitset käyttäjänimesi ja salasanasi. Tarkista, että annat Wi-Fi-salasanasi oikein. Voit näyttää kirjoittamasi Wi-Fi-salasanan napsauttamalla pitkään silmän kuvaketta salasanan tekstikentässä.

 9. Muodosta yhteys verkkoon manuaalisesti. Jos Windows 10 -laitteesi ei muodosta yhteyttä automaattisesti verkkoon, voit tehdä sen manuaalisesti. Avaa Käynnistä-valikko ja napsauta asetukset > Verkko ja Internet > Wi-Fi > Näytä käytettävissä olevat verkot ja valitse sitten omasi käytettävissä olevien yhteyksien luettelosta. Napsauta sitten Kytkeä.

 10. Käynnistä Windows 10 -tietokone uudelleen. Laitteen uudelleenkäynnistys voi usein korjata useimmat tekniset ongelmat, mukaan lukien ne, jotka estävät sinua muodostamasta yhteyttä Wi-Fi-verkkoon.

 11. Tarkista Windows-päivitykset. Nämä päivitykset voivat korjata ongelmat sen lisäksi, että lataat uusimmat ohjelmistoversiot ja ohjaimet, joita tarvitaan kaiken tehokkaaseen suorittamiseen. Windows 10 -päivityksen suorittaminen edellyttää Internet-yhteyttä. Jos et pysty muodostamaan yhteyttä Wi-Fi-verkkoon, harkitse sellaisen julkisen Wi-Fi-tukiaseman käyttöä, jolla ei ole latausrajoituksia, vie tietokone töihin tai ystäväsi kotiin. Jos päätät käyttää julkista Wi-Fi-yhteyttä, varmista, että noudatat asianmukaisia ​​varotoimia ennen yhteyden muodostamista.

 12. Suorita verkon vianmääritys. Kaikissa Windows 10 -laitteissa on sisäänrakennetut vianmääritysohjelmat, jotka voivat tarkistaa laitteesi ongelmien varalta, korjata ne ja tarjota mahdollisia ratkaisuja havaitsemiinsa ongelmiin. Käynnistä vianmääritys avaamalla Windows 10 Käynnistä-valikko ja napsauttamalla asetukset > Päivitys ja suojaus > Vianmääritys > Internet-yhteydet > Suorita vianmääritys.

 13. Poista sisäänrakennettu Windows 10 -palomuuri väliaikaisesti käytöstä. Palomuuri on välttämätön Windows 10 -laitteesi suojaamiseksi, mutta tekniikan tiedetään aiheuttavan ristiriitoja verkkoyhteydessä. Kun olet poistanut palomuurin käytöstä, voit testata Internet-yhteyttä avaamalla verkkoselaimen ja käymällä turvallisella verkkosivustolla, kuten Lifewire.com. Jos mitään ei tapahdu, voit kokeilla poistamalla palomuurit käytöstä Verkkotunnusverkko ja Yksityinen verkko asetukset. Kytke kaikki palomuurit takaisin päälle, kun olet suorittanut testauksen. On uskomattoman tärkeää pitää palomuuri käytössä Windows 10 -laitteen suojaamiseksi. Palomuurin sammuttamisen ei pitäisi olla pysyvä ratkaisu. Jos palomuuri häiritsee internetyhteyttäsi, sinun on ehkä suoritettava Windows-päivitys.

 14. Jos käytät kolmannen osapuolen palomuuriohjelmaa sisäänrakennetun Windows 10 Windows Defender -vaihtoehdon lisäksi, sinun pitäisi pystyä sammuttamaan se ohjelman asetuksista. Monet kolmannen osapuolen virustentorjuntaohjelmistopaketit sisältävät palomuurisuojauksen. Ne kannattaa poistaa käytöstä yksitellen, jotta näet, vaikuttavatko ne Windows 10 -verkkotoimintoihisi.

 15. Palaa edelliseen kuljettajaan. Jos Windows 10 -laitteesi lopettaa yhteyden Internetiin ajuripäivityksen jälkeen, voit palauttaa vahingot siirtymällä takaisin edelliseen. Kun olet palannut edelliseen ohjaimeen, käynnistä laite uudelleen.

 16. Päivitä verkkosovittimen ohjain. Nykyinen verkkosovittimesi ohjain saattaa olla yhteensopimaton laitteiston tai käyttöjärjestelmän kanssa, joten uudemman lataaminen voi korjata yhteysongelmat. Ohjaimia päivitettäessä on hyvä muodostaa yhteys Internetiin, jotta saat uusimmat versiot. Käynnistä myös Windows 10 -laite uudelleen ohjaimen asentamisen jälkeen. Jos et ole varma tarkistettavasta sovittimesta, voit päivittää kunkin ohjaimen manuaalisesti.

 17. Tarkista, onko käytössäsi mitattu yhteys. Jos Windows 10 -laitteessasi on Internet-yhteys, mutta et voi ladata mediaa tai suorittaa Windows-päivitystä, saatat olla mitatussa yhteydessä. Tarkista napsauttamalla asetukset > Verkko ja Internet > Wi-Fi > yhdistetyn verkon nimi ja varmista, että Aseta mitatuksi yhteydeksi kytkin on Vinossa. Jos sinulla on mitattu yhteys ja poistat tämän ominaisuuden käytöstä, saatat päätyä käymään läpi tämän laitteen tietosuunnitelman, jolloin saatat saada yllätyslaskun (ja SUUREN) laskun. Sammuta mitattu yhteys vain, jos tiedonsiirron seuranta ei ole huolta laitteestasi.

 18. Suorita Windows 10 -verkon nollaus. Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei toimi, Windows 10 -verkon palauttaminen voi korjata yhteysongelmat. Avaa asetukset > Verkko ja Internet ja vieritä alas ikkunan alaosaan ja napsauta Verkon nollaus. Saat varoituksen, että Windows 10 -verkon palauttaminen poistaa ja asentaa kaikki verkkosovittimet ja palauttaa erilaiset verkkoon liittyvät asetukset oletusarvoihinsa. Kun olet valmis, napsauta Palauta nyt. Nollaaminen alkaa ja Windows 10 -laitteesi pitäisi käynnistyä uudelleen.