Skip to content

Mitä tehdä, kun Windows Update jumittuu tai on jumissa

16 de heinäkuu de 2021

Suurimman osan ajasta Windows Update tekee työnsä vain vähän tai ei ollenkaan huomiota. Vaikka voimme tarkistaa ja asentaa päivitykset manuaalisesti aika ajoin, useimmat Windows 10 -tietokoneet on määritetty käyttämään tärkeitä päivityksiä automaattisesti, kun taas vanhemmat versiot, kuten Windows 7 ja Windows 8, käyttävät näitä korjauksia yleensä tiistai-iltana. Joskus kuitenkin, kun korjaustiedostoa tai ehkä jopa Service Pack -pakettia asennetaan sammutuksen tai käynnistyksen aikana, päivitysasennus jumiutuu – jumittuu, lukittuu, pysähtyy, jumittuu, kellot, mitä haluat kutsua. Windows Update kestää ikuisesti, ja on selvää, että jotain on tehtävä. Yhden tai useamman Windows-päivityksen asennus on todennäköisesti jumissa tai jumissa, jos näet jonkin seuraavista viesteistä jatkuvan pitkään:

 • Valmistaudutaan määrittämään Windows. / Älä sammuta tietokonettasi.
 • Windows-päivitysten määrittäminen / x% valmis / Älä sammuta tietokonetta.
 • Älä sammuta laitetta tai irrota sitä pistorasiasta. / Asennetaan x: n päivitystä x …
 • Päivitysten parissa työskentely / x% valmis / Älä sammuta tietokonetta
 • Pidä tietokoneesi päällä, kunnes tämä on valmis / Asennetaan x: n päivitys x …
 • Windowsin valmistelu / Älä sammuta tietokonetta

Saatat myös nähdä Vaihe 1/1 tai Vaihe 1/3tai vastaava viesti ennen toista esimerkkiä. Joskus Uudelleenkäynnistys on kaikki mitä näet ruudulla. Sanamuodossa saattaa olla myös eroja riippuen käyttämästäsi Windows-versiosta. Jos et näe mitään näytöllä, varsinkin jos luulet päivitykset mahdollisesti olevan asennettu kokonaan, mutta saattavat aiheuttaa kaiken kokemasi, tutustu sen sijaan Windowsin päivitysten aiheuttamien ongelmien korjaamiseen -oppaaseen.

Juuttuneen tai jumissa olevan Windows-päivityksen syy

On useita syitä, miksi yhden tai useamman Windows-päivityksen asennus tai viimeistely voi jumittua. Useimmiten tämäntyyppiset ongelmat johtuvat ohjelmistoristiriidoista tai olemassa olevista ongelmista, joita ei yksinkertaisesti tuotu esiin ennen kuin Windows-päivitykset alkoivat asentaa. Paljon harvemmin ne johtuvat Microsoftin virheestä itse päivityksen suhteen, mutta se tapahtuu. Kaikilla Microsoftin käyttöjärjestelmillä voi olla jäätymisongelmia Windows-päivitysten aikana, mukaan lukien Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ja muut. Windowsissa on todellinen ongelma, joka voi aiheuttaa Windows Update -asennusten jäätymisen näin, mutta se koskee vain Windows Vistaa ja vain, jos SP1: tä ei ole vielä asennettu. Jos tietokoneesi vastaa tätä kuvausta, asenna Windows Vista SP1 tai uudempi ongelman ratkaisemiseksi.

Varmista, että päivitykset ovat todella jumissa

Joidenkin Windows-päivitysten määrittäminen tai asentaminen voi viedä useita minuutteja tai enemmän, joten haluat varmistaa, että päivitykset ovat todella jumissa ennen kuin jatkat. Yritetään korjata ongelma, jota ei todellakaan ole, saattaa vain luoda ongelma. Voit selvittää, ovatko Windows-päivitykset jumissa, jos näytöllä ei tapahdu mitään 3 tuntia tai enemmän. Jos mikään ihmettelee niin kauan, katso kiintolevyn toimintavalo. Näet joko lainkaan toimintaa (jumissa) tai hyvin säännöllisiä, mutta hyvin lyhyitä valon välähdyksiä (ei jumissa).

Mahdollisuudet ovat, että päivitykset ripustetaan ennen 3 tunnin merkintää, mutta tämä on kohtuullinen aika odottaa ja pidempään kuin olemme koskaan nähneet Windows-päivityksen onnistuneen asennuksen.

Juuttuneen Windows Update -asennuksen korjaaminen

 1. Lehdistö Ctrl + Alt + Del. Joissakin tilanteissa Windows-päivitys saatetaan ripustaa tiettyyn osaan asennusprosessia, ja sinulle voidaan näyttää Windowsin kirjautumisnäyttö, kun olet suorittanut Ctrl + Alt + Del -näppäimistökomennon. Jos näin on, kirjaudu sisään tavalliseen tapaan ja anna päivitysten jatkaa asennusta onnistuneesti. Jos tietokoneesi käynnistyy uudelleen Ctrl + Alt + Del jälkeen, lue toinen Merkintä vaiheessa 2. Jos mitään ei tapahdu (todennäköisesti), siirry vaiheeseen 2.

 2. Käynnistä tietokone uudelleen joko nollauspainikkeella tai sammuttamalla se ja käynnistämällä sitten uudelleen virtapainikkeella. Windows käynnistyy normaalisti ja viimeistelee päivitysten asennuksen. Jos Windows-päivityksen asennus on todella jäädytetty, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin käynnistää uudelleen. Windowsin ja BIOS / UEFI-asetusten mukaan joudut ehkä pitämään virtapainiketta painettuna useita sekunteja ennen kuin tietokone sammuu. Tablettien tai kannettavien tietokoneiden akku voi olla tarpeen poistaa. Jos käytät Windows 10- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmää ja sinut viedään kirjautumisnäyttöön uudelleenkäynnistyksen jälkeen, yritä napauttaa tai napsauttaa oikeassa alakulmassa olevaa virtakuvaketta ja valita Päivitä ja käynnistä uudelleen, jos saatavilla. Jos sinut siirretään automaattisesti Käynnistyksen lisäasetukset- tai Käynnistysasetukset-valikkoon uudelleenkäynnistyksen jälkeen, valitse Turva tila ja katso kommentit vaiheessa 3 alla.

 3. Käynnistä Windows vikasietotilassa. Tämä Windowsin erityisdiagnostiikkatila lataa vain vähimmäisohjaimet ja -palvelut, joita Windows ehdottomasti tarvitsee, joten jos toinen ohjelma tai palvelu on ristiriidassa jonkin Windows-päivityksen kanssa, asennus saattaa päättyä hienosti. Jos Windows-päivitykset asennetaan onnistuneesti ja jatkat vikasietotilaan, käynnistä se vain uudestaan ​​päästäksesi Windowsiin normaalisti.

  Windows PC: n käynnistysasetukset, mukaan lukien vikasietotila-asetukset

 4. Suorita järjestelmän palauttaminen kumota Windows-päivitysten keskeneräisen asennuksen toistaiseksi tekemät muutokset. Koska et pääse Windowsiin normaalisti, yritä tehdä tämä vikasietotilassa. Katso vaiheen 3 linkki, jos et ole varma, kuinka aloitat vikasietotilassa. Varmista järjestelmän palauttamisen aikana, että valitsit Windowsin luoman palautuspisteen juuri ennen päivityksen asentamista. Olettaen, että palautuspiste on tehty ja järjestelmän palautus onnistuu, tietokoneesi on palautettava tilaan, jossa se oli ennen päivitysten aloittamista. Jos tämä ongelma ilmeni automaattisen päivityksen jälkeen, kuten Patch-tiistaina, muista muuttaa Windows Update -asetukset, jotta tämä ongelma ei toistu itsestään.

 5. Kokeile Järjestelmän palauttamista Käynnistyksen lisäasetuksista (Windows 10 ja 8) tai Järjestelmän palautusasetuksista (Windows 7 ja Vista), jos et pääse vikasietotilaan tai jos palautus epäonnistui vikasietotilasta.

  Järjestelmän palauttaminen -vaihtoehto Windows 10 -tietokoneelle

  Koska nämä työkaluvalikot ovat saatavana Windowsin ulkopuolelta, voit kokeilla tätä, vaikka Windows ei olisikaan täysin käytettävissä. Järjestelmän palauttaminen on saatavana vain Windowsin ulkopuolelta, jos käytössä on Windows 10, Windows 8, Windows 7 tai Windows Vista. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä Windows XP: ssä.

 6. Käynnistä tietokoneesi automaattinen korjausprosessi. Vaikka järjestelmän palauttaminen on suorempi tapa kumota muutokset, tässä tapauksessa Windows-päivitys, joskus kattavampi korjausprosessi on kunnossa.

  • Windows 10 ja Windows 8: Kokeile käynnistyskorjausta. Jos se ei tee temppua, kokeile Palauta tämä tietokone -prosessia ( rikkomaton vaihtoehto tietysti).
  • Windows 7 ja Windows Vista: Kokeile Käynnistyksen korjaus -prosessia.
  • Windows XP: Kokeile korjausasennusta.
 7. Testaa tietokoneesi muisti. On mahdollista, että viallinen RAM voi aiheuttaa korjaustiedostojen jäädyttämisen. Onneksi muisti on todella helppo testata.

 8. Päivitä BIOS. Vanhentunut BIOS ei ole yleinen syy tähän ongelmaan, mutta se on mahdollista. Jos yksi tai useampi päivityksistä, joita Windows yrittää asentaa, liittyy siihen, miten Windows toimii emolevyn tai muun sisäänrakennetun laitteiston kanssa, BIOS-päivitys voi ratkaista ongelman.

 9. Asenna Windows puhtaasti. Puhdas asennus sisältää sen kiintolevyn tyhjentämisen, johon Windows on asennettu, poistamisen ja Windowsin asentamisen uudelleen alusta alkaen samalla kiintolevyllä. Ilmeisesti et halua tehdä tätä, jos sinun ei tarvitse, mutta se on erittäin todennäköinen korjaus, jos tätä edeltävät vaiheet eivät onnistuneet. Saattaa tuntua todennäköiseltä, että Windowsin uudelleen asentaminen ja sitten samat tarkat Windows-päivitykset aiheuttavat saman ongelman, mutta näin ei yleensä tapahdu. Koska useimmat Microsoftin päivitysten aiheuttamat lukitusongelmat ovat itse asiassa ohjelmistoristiriitoja, Windowsin puhdas asennus, jonka jälkeen kaikki saatavilla olevat päivitykset asennetaan nopeasti, johtaa yleensä täydellisesti toimivaan tietokoneeseen.

Onko sinulla vielä jumissa / jäätymisongelmia, jotka liittyvät Windows Update -ohjelmaan?

Jos päivitykset ovat jumissa asennuksen aikana Patch Tuesday (kuukauden toinen tiistai) tai sen jälkeen, katso lisätietoja Viimeisimmän Patch Tuesday -tietoja koskevasta osiosta saadaksesi lisätietoja näistä erityisistä korjaustiedostoista.