Skip to content

Mitä tehdä, kun Xbox One -ohjain ei muodosta yhteyttä

29 de kesäkuu de 2021

Langattomat Xbox One -ohjaimet ovat hienoja, mutta katkaisun kokeminen keskellä peliä imee kaiken hauskan heti huoneesta. Hyvä uutinen on, että suurin osa ongelmista, jotka voivat aiheuttaa Xbox One -ohjaimen yhteyden muodostumisen tai yhteyden epäonnistumisen, on melko helppo korjata. Ja jopa pahimmassa tilanteessa, voit aina muuttaa langattoman ohjaimesi langalliseksi ohjaimeksi mikro-USB-kaapelilla. Kun Xbox One -ohjain ei muodosta yhteyttä, se ilmenee yleensä yhdellä seuraavista tavoista:

 • Rengasvalo vilkkuu ohjaimessa eikä koskaan mene tasaisesti.
 • Et voi hallita pelejä tai valikoita ohjaimella.
 • kytke ohjain uudelleen televisioosi ilmestyy viesti.

Nämä ongelmat voivat ilmetä, kun käynnistät ohjaimen ensimmäisen kerran tai kun pelaat.

Xbox One -ohjainten yhteyden muodostamisen syyt

Kun Xbox One -ohjain ei muodosta yhteyttä, pelissä voi olla kourallinen juuriongelmia. Perustasolla ohjain ja konsoli eivät keskustele keskenään. Tämä voi johtua liian suuresta etäisyydestä niiden välillä, liian suurista häiriöistä, heikoista paristoista, synkronointiongelmista ja todellisista laitevioista.

Kuinka korjata se niin, että Xbox One -ohjain muodostaa yhteyden

Paras tapa selvittää, miksi ohjaimesi ei toimi oikein, ja korjata se siten, että se muodostaa yhteyden Xbox Oneen, on käydä läpi seuraavat vianmääritysvaiheet yksi kerrallaan. Yritä jokaista korjausta järjestyksessä ja tarkista, muodostuuko ohjaimesi yhteys jokaisen vaiheen jälkeen.

 1. Varmista, että Xbox One -ohjain ei ole kantaman ulkopuolella. Xbox One -ohjaimet ovat langattomia, mutta langattoman laitteen etäisyydelle ennen yhteyden katoamista on raja. Xbox One -ohjaimen enimmäiskantama on noin 19 jalkaa, mutta esineiden sijoittaminen konsolin ja ohjaimen väliin voi vähentää sitä huomattavasti. Jos ohjaimen yhteys katkesi odottamatta etkä ollut aivan konsolin vieressä, yritä siirtyä lähemmäksi ja synkronoida uudelleen. Jos yhteys katkeaa uudelleen, kun siirryt pois, yritä siirtää kaikki esteet tai vain istua lähempänä Xboxia.

 2. Tarkista, onko ohjaimesi sammutettu käyttämättömyyden takia. Paristojen tyhjenemisen estämiseksi Xbox One -ohjaimet on suunniteltu sammumaan 15 minuutin käyttämättömyyden jälkeen. paina Xbox-painike ohjaimessa, ja sen pitäisi muodostaa yhteys uudelleen ja synkronoida. Jos et halua, että se sammuu tulevaisuudessa, paina ainakin yhtä ohjaimen painiketta niin usein tai nauhaa yksi analogisista sauvoista. Menetelmät, kuten analogisen tikun teippaaminen estääkseen ohjainta sammumasta, tekevät työtä, mutta ne aiheuttavat paristojen tyhjenemisen nopeammin.

 3. Irrota ylimääräiset ohjaimet. Xbox Onella voi olla vain kahdeksan ohjainta kytkettynä kerralla. Jos yrität synkronoida muita ohjaimia, se ei toimi. Jos sinulla on jo kahdeksan ohjainta kytketty, sinun on irrotettava ainakin yksi niistä. Valitse ohjain, jota et halua enää käyttää, paina Xbox-painike ohjaimessa ja valitse Ohjain pois päältä TV-ruudulla.

 4. Kokeile uusia paristoja ohjaimessa. Heikot akut voivat vähentää langattoman Xbox One -ohjaimen signaalin voimakkuutta, mikä voi aiheuttaa yhteysongelmia. Kun näin tapahtuu, ohjaimen Xbox-painike vilkkuu säännöllisesti, kun yhteys katkeaa, ja ohjain voi jopa sammua. Tämän välttämiseksi mahdollisena syyllisenä vaihda paristot upouusilla paristoilla tai täysin ladatuilla ladattavilla paristoilla ja synkronoi sitten ohjaimesi uudelleen. Älä käytä kaukosäätimen tai muun laitteen paristoja, vaikka laite näyttäisi toimivan hyvin, koska laite ei välttämättä tarvitse niin paljon virtaa kuin Xbox One -ohjain.

 5. Irrota kuulokkeet väliaikaisesti. Joissakin tapauksissa kuulokkeet tai mikrofoni voivat estää Xbox One -ohjainta synkronoimasta. Jos kuulokkeet tai mikrofoni on kytketty ohjaimeen, poista se ja yritä muodostaa yhteys uudelleen. Voit ehkä liittää kuulokkeet takaisin onnistuneen yhteyden muodostamisen jälkeen, tai kuulokkeissa saattaa olla ongelma, joka estää sinua tekemästä sitä.

 6. Poista langattomien häiriöiden lähteet, jos mahdollista. Xbox One käyttää samaa osaa langattomasta spektristä, jota käyttää paljon muuta kodin elektroniikkaa, ja jopa laitteet, kuten mikroaaltouuni, voivat aiheuttaa häiriöitä. Kokeile sammuttaa kaikki muut langatonta yhteyttä käyttävät elektroniikat, kuten puhelimet, kannettavat tietokoneet, tabletit ja jopa Wi-Fi-reititin. Sammuta myös laitteet, kuten mikroaaltouunit, tuulettimet ja tehosekoittimet, jotka saattavat aiheuttaa häiriöitä. Jos se ei ole mahdollista, yritä ainakin siirtää tällaiset laitteet pois Xbox One -laitteesta.

 7. Varmista, että ohjainta ei ole jo synkronoitu toiseen Xbox Oneen. Xbox One -ohjaimet voidaan synkronoida vain yhteen konsoliin milloin tahansa. Jos synkronoit uuden konsolin kanssa, ohjain ei enää toimi alkuperäisen konsolin kanssa. Jos tämä on ongelmasi, ratkaisu on synkronoida uudelleen konsoliin, jonka kanssa haluat käyttää ohjainta. Sinun on toistettava tämä prosessi joka kerta, kun haluat käyttää ohjainta eri konsolilla.

 8. Yritä synkronoida uudelleen, vaikka sitä ei olisi liitetty toiseen konsoliin. Ohjaimet voivat purkaa synkronoinnin muista syistä, ja sinä saatat vain olla tekemisissä pahan tapahtuman kanssa. Voit sulkea sen pois vain yrittämällä synkronoida uudelleen. Xbox One -ohjaimen synkronointi uudelleen:

  1. Käynnistä Xbox One.
  2. Käynnistä ohjain.
  3. paina synkronointipainike Xboxilla.
  4. Pidä synkronointipainike ohjaimessa.
  5. Vapauta synkronointipainike ohjaimen Xbox-merkkivalo lakkaa vilkkumasta.
 9. Helpoin tapa tehdä tämä on kytkeä Xbox päälle, muodostaa yhteys Xbox-verkkoon ja navigoida sitten kohtaan asetukset >Kinect ja laitteet > Laitteet ja tarvikkeetja valitse sitten ohjain, jolla sinulla on vaikeuksia. Jos sinulla on uudempi ohjain, jonka voit tunnistaa pohjassa olevan 3,5 mm: n kuulokeliitännän avulla, voit suorittaa päivityksen langattomasti. Muussa tapauksessa sinun on liitettävä ohjain konsoliin USB-kaapelilla.

Xbox One -ohjaimen laiteohjelmisto-ongelmat

Jos Xbox One -ohjaimesi ei vieläkään toimi, sinulla voi olla laitteisto- tai laiteohjelmisto-ongelma. Yritä päivittää laiteohjelmisto, ennen kuin haet USB-kaapelia, lähetät ohjaimen huoltoa varten tai heität sen pois. Jos sisäänrakennettu laiteohjelmisto on vioittunut tai vanhentunut, sinulla saattaa olla yhteysongelmia. Ratkaisu tähän ongelmaan sisältää ohjaimen päivittämisen:

 1. Käynnistä Xbox One ja avaa asetukset valikossa.

 2. Navigoida johonkin Kinect ja laitteet > Laitteet ja tarvikkeet.

 3. Valitse ohjain, jolla sinulla on vaikeuksia.

 4. Jos ohjain tarvitsee ja päivittää, näet vastaavan viestin.

Mitä tehdä, jos Xbox One -ohjaimesi ei vieläkään synkronoi

Jos ohjain ei edelleenkään toimi kaikkien mahdollisten korjausten kokeilemisen jälkeen, joko konsolissa tai ohjaimessa voi olla fyysinen ongelma. Voit rajata tätä edelleen yrittämällä synkronoida ohjaimesi toiseen Xbox Oneen. Jos se toimii hyvin, ongelma on Xbox One -konsolissa eikä ohjaimessa. Jos se ei vieläkään muodosta yhteyttä, sinulla on rikki ohjain ja saattaa olla aika ostaa uusi. Kummassakin tapauksessa saatat pystyä käyttämään ohjainta yksinkertaisesti liittämällä sen konsoliin USB-kaapelilla. Tämä on vähemmän kätevää kuin käyttää ohjainta langattomasti, mutta se on halvempaa kuin uuden ohjaimen ostaminen.