Skip to content

Mitä tehdä, kun Yahoo-postisi on hakkeroitu

12 de heinäkuu de 2021

Voi olla vaikea sanoa, onko joku hakkeroinut Yahoo Mail -tiliäsi, mutta voit etsiä useita varoitusmerkkejä. Sinun tulisi olla erityisen tarkkaavainen, jos kuulet laajasta tietorikkomuksesta, joka on saattanut paljastaa salasanasi tai kirjautumistietosi. Kun epäilet, että Yahoo-sähköpostisi on hakkeroitu tai vaarantunut, on tärkeää toimia nopeasti tietojesi suojaamiseksi.

Kuinka tietää, onko Yahoo Mailisi hakkeroitu

Ei aina ole ilmeistä, että joku on päässyt sähköpostiisi ja sen tietoihin, ja se on suunniteltu. Mitä kauemmin tilin suojaaminen kestää, sitä kauemmin hakkeri voi käyttää sitä. Tässä on joitain asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

 1. Saatko edelleen postia? Saatat huomata postilaatikkoon osuvien viestien puutteen, mikä voi olla merkki siitä, että joku on pääsemässä heidän luokseen ennen sinua. Se ei voi olla mitään; sinulla voi olla vain hidas sähköpostipäivä, mutta jos menet useita päiviä saamatta mitään, sinun pitäisi todennäköisesti tarkastella tarkemmin.

 2. Tarkista Lähetetyt-kansio. Hakkerit voivat käyttää osoitettasi roskapostin lähettämiseen kontakteihisi, ja he voivat jättää todisteet taakseen. Tämä menetelmä ei ole takuu, mutta jos Lähetetyt-kansiossa näkyy viestejä, joita et ole kirjoittanut, sinulla on varmasti ongelma. Vaikka viestit eivät vielä olisikaan Lähtevät-kansiossa, ystäväsi todennäköisesti mainitsevat saaneensa sinulta roskapostia.

 3. Varo epäilyttävää toimintaa tai tuntemattomia laitteita. Kun kirjaudut Yahoo-tilillesi verkkoselaimella, näet, mitkä muut laitteet ovat myös kirjautuneet sisään. Siirry kohtaan Tilitiedot valitse profiilikuvasi alta oikeassa yläkulmassa Viimeisimmät tapahtumat. Näet kaikki laitteet, joilla on pääsy tilillesi, sekä niiden sijainnit. Jos näet sellaisen, joka ei ole sinulle tuttu, valitse Kirjaudu ulos poistaa sen käyttöoikeuden.

 4. Tarkista muut asetuksesi. Valitse asetukset vaihda Yahoo-kotisivullasi ja valitse sitten Lisää asetuksia käyttää asetuksia, kuten suodattimia, edelleenlähetysosoitteita ja lähettämissäsi viesteissä näkyvää nimeä. Hakkerit voivat muuttaa näitä sieppaamaan sähköpostisi tai vaikuttamaan tilisi toimintaan.

 5. Etsi ilmoituksia tietoturvaloukkauksista. Kun Yahoon kaltaiset palvelut kärsivät massiivisista tietovuodoista, näet siitä jotain uutisissa. Valitettavasti yritykset eivät aina ilmoita, että rikkomuksia on tapahtunut viikkoja tai kuukausia hyökkäysten jälkeen, joten kun tiedot saapuvat uutisiin, tietosi saattavat jo olla vaikeuksissa.

Hakkeroidun Yahoo-sähköpostitilin suojaaminen

Jos huomaat outoa ja epäilyttävää toimintaa tililläsi tai kuulet rikkomuksesta, sinun kannattaa lukita tietosi mahdollisimman pian. Tässä on joitain vaiheita tilisi suojaamiseksi.

 1. Vaihda salasanasi. Kaksi parhaista tavoista pitää tärkeät tilisi turvassa ovat päivittää salasanat äläkä käytä samaa useille sivustoille. Voit luoda salasanahallinnan avulla sekä luoda että tallentaa yksilöllisiä tunnistetietoja ja kirjautua automaattisesti vierailemillesi sivustoille. Säännöllisten päivitysten ohella haluat varmistaa, että valitset vahvat salasanat tilin suojaamiseksi.

 2. Älä luota salasanaasi. Yahoo Mail tarjoaa muutaman vaihtoehdon tilin suojaamiseksi, jotka molemmat käyttävät valtuuksia älypuhelimellasi. Voit käyttää molempia, jos haluat, ja se on todennäköisesti syytä tehdä sen varmistamiseksi, että tilisi on mahdollisimman turvallinen.

  • Kaksivaiheinen todennus: Käskee Yahoo lähettämään sinulle koodin tekstiviestinä, kun yrität kirjautua sisään ensimmäisen kerran uudella laitteella tai uudesta sijainnista salasanallasi. Sinun ei tarvitse tehdä tätä joka kerta, kun kirjaudut sisään, ellet kirjaudu ulos tililläsi olevasta laitteesta.
  • Yahoo-tilin avain: Ohittaa salasanan kokonaan ja yhdistää kirjautumistunnuksesi puhelimellasi olevaan valtuutukseen Yahoo Mail -sovelluksen kautta.
 3. Muuta turvakysymyksiäsi ja vastauksiasi. Aivan kuten salasanasi, hakkerit voivat paljastaa vastaamasi kysymykset todistaaksesi, että olet todella sinä salasanan palautusprosessin aikana. Nämä yksityiskohdat ovat esimerkiksi äitisi tyttönimi, lukion valmistumisvuosi ja varttunut katu. Jos haluat lisätä turvallisuutta näillä kysymyksillä, tee vastauksia, jotka vain sinä tiedät. Omistetut hakkerit voivat löytää oikeat vastaukset Internetistä, joten tarkkojen tietojen syöttäminen ei välttämättä ole yhtä turvallista kuin haluat.

 4. Rekisteröidy saadaksesi ilmoituksia tietoturvaloukkauksista. Luottotarkistuspalvelut, kuten Credit Karma ja CreditWise, ilmoittavat sinulle sähköpostitse ja sovellusilmoituksilla heti, kun he havaitsevat tietosi sisältävän vuotoa. Tämä ei auta sinua lukitsemaan Yahoo-tiliäsi, jos joku on jo hakkeroinut sen, mutta saat ilmoituksen ja pystyt vastaamaan nopeammin tulevissa tapahtumissa.