Skip to content

Mitä tehdä rikkoutuneella kannettavalla tietokoneella

12 de heinäkuu de 2021

Kun kannettava tietokoneesi on rikki ja se on korjattavissa tai et halua maksaa sen korjaamisesta, kaikki toivot eivät häviä. Vaikka et voi myydä kannettavaa tietokonetta sellaisenaan, on silti asioita, joita voit tehdä muillakin joko hengittääksesi uutta elämää tietokoneelle tai pelastaaksesi niin paljon kuin voit. Tässä on muutamia ideoita rikki tietokoneen hyödyntämiseksi suurimmaksi osaksi. Useimmat näistä ehdotuksista vaativat vähän DIY-henkeä ja kyynärpäärasvaa, mutta ne ovat parempia kuin heittää kannettava tietokone roskakoriin. Säästät rahaa myös muokkaamalla tietokonetta tai sen osia, jolloin investointisi menee pidemmälle.

Tee siitä PC-In-A-näppäimistö

Jos tietokoneen kriittisimmät osat (prosessori, kiintolevy jne.) Ovat kunnossa, mutta vain nestekidenäyttö, sarana, näppäimistö tai muut ulkoiset komponentit ovat rikki, voit ottaa kannettavan tietokoneen sisätilat, laittaa sen työpöydän näppäimistöön ja kiinnitä näppäimistö näyttöön. MacBook Air Project näyttää, miten voit tehdä tämän MacBook Airilla, mutta konsepti on sama kaikille kannettaville tietokoneille: Lopulta kannettavasta tietokoneesta tulee pöytätietokone, paitsi että sen tapaus ei ole torni tai kuutio, vaan näppäimistö .

Muuta näyttö itsenäiseksi näytöksi

Lisänäytöt voivat parantaa tuottavuutta, joten jos kannettavan tietokoneen näyttö toimii edelleen, mutta muu kannettava tietokone ei toimi (tai jos sinulla on vanha kannettava tietokone, jossa on toimiva näyttö), käytä sitä toisen näytön toisena tietokoneena. Instructables-käyttäjä augustoerico tarjoaa vaiheittaiset ohjeet nestekidenäytön käyttämiseksi toisena näyttönä. Se edellyttää LCD-paneelin irrottamista ja kiinnittämistä ohjainkortille, jonka voit ostaa tai rakentaa itse, jos olet kätevä.

Pelasta kiintolevy ulkoisena kiintolevynä

Jos kiintolevy toimii edelleen, mutta kannettava tietokone on muuten käyttökelvoton, ota se ulos ja käytä sitä ulkoisena kiintolevynä. On hyvä kokeilla, vaikka et ole varma, toimiiko kannettava tietokone edelleen. Monet ulkoisten kovalevyjen kotelot sopivat tyypilliseen 2,5 tuuman kannettavaan tietokoneeseen; Vantec NexStar -kiintolevykotelot ovat miellyttäviä, koska ne ovat tukevia, hyvin suunniteltuja ja edullisia. Varmista vain, että tiedät millainen yhteys (SATA, IDE jne.) kannettavan tietokoneen asema tarvitsee ja etsi sopiva kotelo.

Myy muut osat

Jos pahinta tulee pahimmaksi, voit aina myydä kannettavan tietokoneen osia (muistia, näyttöä, virtalähdettä ja jopa emolevyä) tai koko jutun, että se on rikki ja vain osille. Saatat olla yllättynyt siitä, kuinka monet ihmiset tarvitsevat ja ostavat vanhoja tietokoneen osia. Muista vain pyyhkiä kiintolevy, jos voit tai poistaa kiintolevyn ja tuhota sen. Jos pahinta tulee pahin, sinun pitäisi pystyä lahjoittamaan tai kierrättämään vanha kannettava tietokone (ja muu elektroniikka) ja päästä eroon siitä puhtaalla omallatunnolla.