Skip to content

Mitä TMI tarkoittaa?

7 de heinäkuu de 2021

Kun chattailet verkossa tai lähetät tekstiviestejä puhelimellasi, saatat nähdä jonkun vastaavan sinulle Internet-slangilla TMI. Jos teet, se on vihje siitä, että olet jakanut liikaa tietoja aiheesta, yleensä henkilökohtaisesta luonteesta. Tämä johtuu siitä, että TMI tarkoittaa ’liikaa tietoa’.

Kuinka TMI: tä käytetään

Yleensä TMI: tä käytetään online-keskusteluissa, kun joku jakaa epämiellyttäviä yksityisiä tietoja. Ehkä henkilö päättää keskustella kylpyhuoneensa tottumuksistaan, huonosta henkilökohtaisesta suhteestaan ​​tai yksityisestä sairaudestaan. Kun näin tapahtuu, yksi tapa puuttua hankaluuteen on käyttää ”TMI!” kohtelias tapa kertoa ylijakaavalle henkilölle lopettaa. TMI-lauseke, kuten monet muutkin Internet-lausekkeet, on osa verkkokeskustelukulttuuria.

Esimerkkejä käytössä olevasta TMI: stä

Esimerkki 1

Ystävä 1: Lääkärini auttoi minua puhkeamaan talirauhaskystani tänä aamuna. Tuo asia selässäni ruiskutti vähintään ruokalusikallinen kermajuustoa, kun lääkäri puristi sitä.

Ystävä 2: OMG TMI, JEN! Kerrotko minulle sen!

Esimerkki 2

Ystävä 1: Sain uusia lävistyksiä! Voi, tämä satuttaa niin paljon saada!

Ystävä 2: Onko sinulla toinen nenänappi?

Ystävä 1: Ei, sain yksityisen osan lävistykset. Ruostumaton teräs, koko matkan!

Ystävä 2: TMI, mies! Miksi sinun piti kertoa se minulle? Kuinka minun pitäisi poistaa se aivoistani ?!

Esimerkki 3

Ystävä 1: Mitä hemmettiä? Miksi sinulla on silmälappu?

Ystävä 2: I joutui nyrkitaisteluun tyttöystäväni siskon kanssa. Hän alkoi repiä minua siitä, kuinka valitsen nenäni autoon, ja käskin häntä työntämään sitä, en satuta ketään. ja uhkailin heiluttamaan joitain hänen silmissään, jos hän ei ottanut kylmätabletteja.

Ystävä 1: TMI! Millainen idiootti olet?

Verkko- ja tekstiviestilyhenteiden kirjainkoko ja välimerkit

Isojen kirjainten käyttö ei ole huolestuttavaa, kun käytetään tekstiviestien lyhenteitä ja chat-ammattikieltä. Voit käyttää kaikkia isoja kirjaimia (esim. ROFL) tai kaikkia pieniä kirjaimia (esim. Rofl), ja niiden merkitys on sama. Vältä kokonaisten lauseiden kirjoittamista isoilla kirjaimilla, koska se tarkoittaa huutamista verkkopuheessa. Oikeat välimerkit eivät myöskään ole huolenaihe useimmissa tekstiviestien lyhenteissä. Esimerkiksi lyhenne ’Liian pitkä, en lukenut’ voidaan lyhentää nimellä TL; DR tai TLDR. Molemmat ovat hyväksyttävä muoto, välimerkeillä tai ilman. Älä koskaan käytä pisteitä (pisteitä) ammattikielten välillä. Se voittaisi peukalon kirjoittamisen nopeuttamisen tarkoituksen. Esimerkiksi, ROFL ei koskaan kirjoitettu ROFL, ja TTYL ei koskaan kirjoitettu TTYL

Suositeltu etiketti verkko- ja tekstiviestien käyttämiseen

Kun tiedät, milloin ammattikieltä käytetään viesteissäsi, on tietää, kuka yleisösi on, tietää, onko konteksti epävirallinen vai ammattimainen, ja sitten käyttää hyvää harkintaa. Jos tunnet ihmiset hyvin ja se on henkilökohtaista ja epävirallista viestintää, käytä ehdottomasti lyhenteitä. Kääntöpuolelta, jos olet vasta aloittamassa ystävyys- tai ammattisuhdetta toisen henkilön kanssa, on hyvä välttää lyhenteitä, kunnes olet kehittänyt suhdeyhteyden. Jos viestit ovat ammatillisessa yhteydessä jonkun kanssa töissä tai asiakkaan tai toimittajan kanssa yrityksen ulkopuolella, vältä lyhenteitä kokonaan. Koko sanan oikeinkirjoituksen käyttö osoittaa ammattitaitoa ja kohteliaisuutta. On paljon helpompaa erehtyä siitä, että olet liian ammattimainen ja sitten rentouttaa viestintääsi ajan myötä kuin käänteinen.