Skip to content

Mitä TPTB tarkoittaa?

2 de heinäkuu de 2021

Tämä on Internet-lyhyt kuvaus ’ylempi johtotaiviranomaiset, joiden nimiä emme edes tiedä”.

TPTB tarkoittaa: voimia, jotka ovat

TPTB: tä käytetään yleisesti, kun keskustelet organisaatiosta tai tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta, ja haluat viitata johtoon, joka todella hallitsee tilannetta. TPTB voidaan kirjoittaa joko pienillä tai suurilla kirjaimilla; molemmat versiot tarkoittavat samaa. Varo vain kirjoittamasta kokonaisia ​​lauseita isoilla kirjaimilla, jotta sinua ei syytetä huutamisesta verkossa.

Esimerkki TPTB: n käytöstä:

  • (Käyttäjä 1, pikaviesti) Miksi meidän on nyt täytettävä nämä tyhmät lomakkeet? Eivätkö työtilaukset riitä tämän selvittämiseen?
  • (Käyttäjä 2) En tiedä. TPTB haluaa kaapata enemmän tietoja, luulisin.
  • (Käyttäjä 1) No, TPTB tarvitsee isku päähän. Näiden lomakkeiden tiedot ovat samat kuin työtilauksen tiedot-kentän tiedot.

Toinen esimerkki TPTB: n käytöstä:

  • (Murray) Asiakaspalvelumme on perseestä. Yritämme jatkuvasti työntää ihmisiä pois puhelimesta 4 minuutin kuluessa, ja jos olet epävarma, käskemme heitä alustamaan kiintolevyt uudelleen. Stoooopid!
  • (Katerina) Et voi syyttää CSR-ihmisiä, he vain tekevät mitä johto käskee heitä tekemään.
  • (Murray) Joo, no, jos TPTB vain vetää päänsä takaa, CSR: t voisivat todella tehdä tehokkaan työn auttaakseen asiakkaitamme sen sijaan, että antaisivat heille vain 4 minuutin huulipalvelua ja huonoja neuvoja.

TPTB-ilmaisu, kuten monet kulttuuriset uteliaisuudet ja Internetin meemit, on osa modernia englantilaista viestintää.

Verkon ja tekstiviestien lyhenteiden kirjainkoko ja välimerkit:

Isot kirjaimet eivät ole huolenaiheita käytettäessä tekstiviestien lyhenteitä ja chat-ammattikieltä. Voit käyttää kaikkia isoja kirjaimia (esim. ROFL) tai kaikkia pieniä kirjaimia (esim. Rofl), ja niiden merkitys on sama. Vältä kokonaisten lauseiden kirjoittamista isoilla kirjaimilla, koska se tarkoittaa huutamista verkkopuheessa. Oikeat välimerkit eivät myöskään ole huolenaihe useimmilla tekstiviestien lyhenteillä. Esimerkiksi lyhenne ’Liian pitkä, en lukenut’ voidaan lyhentää nimellä TL; DR tai TLDR. Molemmat ovat hyväksyttäviä muotoja välimerkillä tai ilman. Älä koskaan käytä pisteitä (pisteitä) ammattikielten välillä. Se voittaisi peukalon kirjoittamisen nopeuttamisen tarkoituksen. Esimerkiksi, ROFL ei koskaan kirjoitettu ROFL, ja TTYL ei koskaan kirjoitettu TTYL

Suositeltu etiketti verkko- ja tekstiviestien käyttämiseen

Kun tiedät, milloin ammattikieltä käytetään viesteissäsi, on tietää, kuka yleisösi on, tietää, onko konteksti epävirallinen vai ammattimainen, ja sitten käyttää hyvää harkintaa. Jos tunnet ihmiset hyvin, ja se on henkilökohtaista ja epävirallista viestintää, käytä ehdottomasti lyhenteitä. Kääntöpuolelta, jos olet vasta aloittamassa ystävyys- tai ammattisuhdetta toisen henkilön kanssa, on hyvä välttää lyhenteitä, ennen kuin olet kehittänyt suhdesuhteen. Jos viestit ovat ammatillisessa yhteydessä jonkun kanssa töissä tai asiakkaan tai toimittajan kanssa yrityksen ulkopuolella, vältä lyhenteitä kokonaan. Koko sanan oikeinkirjoitus osoittaa ammattitaitoa ja kohteliaisuutta. On paljon helpompaa erehtyä siitä, että olet liian ammattimainen ja sitten rentouttaa viestintääsi ajan myötä kuin käänteinen.