Skip to content

Mitä VGA tarkoittaa?

30 de kesäkuu de 2021

Lyhennetty VGA, Video Graphics Array on vakiotyyppinen liitäntä videolaitteille, kuten näytöille ja projektoreille. Yleensä VGA viittaa kaapeleiden, porttien ja liittimien tyyppeihin, joita käytetään monitorien liittämiseen näytönohjaimiin. Vaikka VGA on edelleen käytössä tänään, se korvataan nopeasti uudemmilla liitännöillä, kuten DVI ja HDMI.

VGA: n tekniset tiedot

Alla on joitain VGA: n teknisiä ominaisuuksia, jotka auttavat tunnistamaan VGA-kaapeleita ja VGA-portteja:

VGA-nastat

VGA-kaapeleissa on 15-napaiset liittimet: 5 nastaa ylhäällä, 5 keskellä ja muut 5 aivan alaosassa. Yllä oleva kuva on esimerkki VGA-kaapelista, jossa on kaikki 15 nastaa. Työpöydän tai kannettavan tietokoneen VGA-portissa on luonnollisesti sama määrä nastareikiä, jotta VGA-kaapeli voidaan liittää suoraan siihen. Jokaisella tapilla on oma tehtävänsä. Esimerkiksi ensimmäinen tappi on tarkoitettu siirtämään punainen väri, kun taas toinen ja kolmas ovat vastaavasti vihreä ja sininen. Computer Hope on lisätietoa 12 muun nastan tarkoituksesta.

Mies vs nainen VGA-yhteydet

Kaikentyyppisillä tietokonekaapeleilla on tietty sukupuoli – mies tai nainen. Uroskaapeli on kaapeli, jonka liitännät ovat ulkonevia tai kiinni kaapelista. Naarasliitännät ovat päinvastaisia, ja niissä on sisäänpäin aukot, joiden avulla urosjohto sopii täydellisesti naarasliitäntään. VGA-kaapelit eivät ole erilaisia. Tämän sivun yläosassa olevassa kuvassa on VGA-kaapeli, jossa on kaksi urospäätä. Tämä kaapeli kulkee näytöltä tietokoneelle, jossa siihen on liitetty naarasliitäntä näytönohjaimelta.

VGA-muuntimet: HDMI ja DVI

Kun VGA-, DVI- ja HDMI-videokortit ja monitorit ovat kaikki sekoitettuina tosielämässä, haluat varmasti VGA-muuntimen, jos sinulla on vain VGA-näyttö tai VGA-näytönohjain. Esimerkiksi, jos tietokoneellasi on näytönohjain, joka tukee vain VGA: ta, mutta olet juuri ostanut uuden näytön, jossa on vain DVI- ja / tai HDMI-portteja, sinun on joko vaihdettava näytönohjain, jotta saat uuden version, hanki eri näyttö, joka tukee VGA: ta, tai osta VGA-muunnin. Sama pätee, jos videokorttisi tukee vain HDMI: tä ja / tai DVI: tä, mutta sinulla on vain näyttö, joka hyväksyy VGA-kaapelin. Se voi olla hämmentävää ymmärtää minkä tyyppistä muunninta tarvitset. Tarvitsetko VGA-DVI tai DVI-VGA-muunnin? HDMI-DVI-muunnin vai kutsutaanko sitä DVI: stä HDMI: ksi? Jatka lukemista selvennyksen saamiseksi.

VGA- ja HDMI-muuntimet

A VGA – HDMI muunnin on mitä tarvitset muuntaa tietokoneesi VGA-signaalin näytön tai television HDMI-porttiin. Hanki tämä, jos tietokoneessasi on näytönohjaimessa VGA-portti, mutta haluat käyttää HDMI-näyttöä tai televisiota näyttönä. Joissakin VGA-HDMI-muuntimissa on jopa muunnimeen upotettu USB-kaapeli, joka kuljettaa ääntä videosignaalin mukana (koska VGA ei siirrä ääntä), jotta voit toistaa ääniä näytön kautta, jossa on upotetut kaiuttimet, kuten HDMI-TV. An HDMI – VGA muunnin tekee päinvastoin: yhdistää näytönohjaimen, jossa on HDMI-lähtö, näyttöön tai televisioon, jossa on VGA-tuloliitäntä. Koska HDMI on uudempi kuin VGA, tämän tyyppinen muunnin on hyödyllinen, kun yhdistät uuden työpöydän tai kannettavan tietokoneen vanhempaan näyttöön. Molemmat näistä muuntimista ovat helposti saatavilla verkossa ja sähköisissä myymälöissä. Amazon myy useita VGA-muuntimia sekä HDMI-VGA-muuntimia.

VGA- ja DVI-muuntimet

Kuten arvata voi, a DVI – VGA muunnin vaaditaan, jos haluat liittää DVI-näytönohjaimen näyttöön, jossa on VGA-portti. DVI-VGA-muuntimet ovat yleensä DVI-uros-VGA-naarasmuuntimia. Tämä tarkoittaa, että muuntimen DVI-pää liitetään suoraan videokorttisi DVI-porttiin, kun taas muuntimen VGA-päätä käytetään uros-uros-VGA-kaapelin kanssa muuntimen kytkemiseksi näyttölaitteen naaraspäähän. Tämäntyyppiset muuntimet ovat helposti löydettävissä ja suhteellisen halpoja. Amazon myy useita DVI-VGA-muuntimia, mutta löydät ne kaikkialta.

VGA – DVI muuntimia on myös olemassa, mutta ne voivat olla melko kalliita ja vaikea löytää. Tämän tyyppinen muunnin vaaditaan, jos haluat siirtää videon VGA-näytönohjaimelta DVI-näyttöön. DVI-VGA-muuntimet toimivat, koska signaali siirtyy digitaalisesta analogiseksi, mikä on vain kääntämisen kysymys DVI-nastoissa, koska DVI kuljettaa sekä analogisia että digitaalisia signaaleja. VGA kuljettaa vain analogista, joten siirtyminen VGA: sta DVI: hen vaatii muuntimen, jotta nämä analogiset signaalit voidaan muuttaa digitaalisiksi. Amazon myy tämän Monoprice-tuotemerkin VGA DVI -muuntimeen, mutta se on kallista. Näytönohjaimen päivittäminen tukemaan uudempaa näyttöä olisi todennäköisesti halvempaa ja älykkäämpi valinta pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja VGA-muuntimista

Jotkut VGA-muuntimet edellyttävät, että muuntimen lisäksi sinulla on VGA-kaapeli, mikä on pidettävä mielessä, jos ostat sellaista. Esimerkiksi tämä on yleistä HDMI-VGA-muuntimien kanssa. Muunnin voi koostua HDMI-kaapelista, jossa on VGA-muunninkotelo, kaikki yhdessä kaapelissa, mutta VGA-laatikossa on naarasliitäntä, kuten näyttösi tai televisiosi, joten yhteyden muodostamiseen tarvitaan uros-uros-VGA-kaapeli .

Lisätietoja kaapelimuuntimista

Jos kaikki tämä muunninkeskustelu on hämmentävää ja et ole vieläkään varma, millainen kaapeli ostetaan omalle asetuksellesi, katsokaa itse portteja nähdäksesi, tarvitsetko pään uros vai nainen, ja etsi sitten muunnin, joka vastaa sitä. Esimerkiksi, jos molemmat näytöt ja videokortti käyttävät naarasportteja, haluat saada kaapelin, jonka molemmissa päissä on urosliittimet. Ainoa muu ero, joka on tehtävä, on tyyppi liitoksen molemmista päistä; olivatpa ne VGA, DVI tai HDMI, mutta sen ei pitäisi olla vaikeaa, koska ne näyttävät hyvin erilaisilta toisistaan. Tämän sivun yläosassa oleva kuva on VGA-kaapeli, jossa on urospäät, mikä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää vain yhteyden muodostamiseen näyttöön ja videokorttiin, jotka molemmat käyttävät naispuolisia VGA-portteja.

VGA vs Mini-VGA

Tavallisen VGA-liittimen sijasta jotkut kannettavat tietokoneet ja muut laitteet voivat käyttää sitä, mitä kutsutaan mini-VGA, vaikka se ei ole koskaan ollut yhtä suosittu tavallisessa VGA-liittimessä. Mini-VGA näyttää enemmän USB-portilta kuin VGA-portilta (tässä on kuva yhdestä), mutta sitä käytetään silti videoihin aivan kuten tavallista VGA-porttia. On myös mini-VGA-VGA-sovittimia, joiden avulla tavallinen VGA-näyttölaite voi muodostaa yhteyden tietokoneeseen, jossa on mini-VGA-portti. Samoin kuin DVI, joka korvaa VGA: n, mini-DVI: tä käytetään laajemmin kuin mini-VGA.

Lisätietoja VGA: sta

Sinun on ehkä päivitettävä ohjaimet Windowsissa, jos vanhat ohjaimet eivät tue uutta kokoonpanoa. Jos näyttöasetukset on määritetty väärin, jolloin näyttösi ei näytä mitään, voit käynnistää Windowsin pienemmällä videotarkkuudella. Windows 10- ja Windows 8 -käyttäjät voivat tehdä tämän Käynnistysasetusten kautta Ota matalan resoluution video käyttöön vaihtoehto. Windows 7, Windows Vista ja Windows XP: ssä tämä vaihtoehto löytyy Käynnistyksen lisäasetukset -valikosta (kutsutaan Käynnistyksen lisäasetukset XP: ssä). Se on lueteltu nimellä Ota VGA-tila käyttöön Windows XP: ssä.